ifeelfine
ifeelfine Nieuws 14 juli 2005

Apple’s kwartaalcijfers

Het derde kwartaal van 2005 heeft Apple 320 miljoen dollar winst opgeleverd, bij een omzet van 3,52 miljard dollar. De verkoop van Macs is het hoogst sinds vier jaar. In totaal zijn er bijna 1,2 miljoen computers verkocht, waarvan 58 procent desktops en 41 procent portables, wat een nieuw kwartaalrecord betekent, hoewel er geen grote veranderingen in de PowerBooks en de iBooks zijn geweest in het laatste kwartaal. Van al deze computers zijn er bijna 600 duizend in Europa verkocht. Dat betekent een toename van 48% ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel Apple de overstap naar Intel processors aankondigde, zag ze ‘geen significante afname’ in de verkoop van PowerPC Macs in de drie weken volgend op de aankondiging. Aangezien Apple geen cijfers meer vrijgeeft over de verkoop van de verschillende computers apart, is het onmogelijk om aan te geven welke computers goed of minder goed zijn verkocht.

Er zijn ruim 6,1 miljoen iPods verkocht, die in totaal 1,1 miljard dollar hebben gegenereerd, bijna éénderde van de totale omzet. Apple heeft met 75 procent het grootste marktaandeel van de MP3-speler-markt in handen. Daarnaast is de iTunes Music Store verantwoordelijk voor 83% van de legaal gedownloade muziek.

De verkoop van Apple’s laatste update van OS X (Tiger), heeft 100 miljoen dollar in het laadje gebracht. Dit is de grootste opbrengst uit operating systems in de geschiedenis van Apple. Geschat wordt dat OS X nu op ongeveer 16 miljoen Macs ter wereld draait.

In totaal zijn er nu 110 Apple Retail Stores; er zijn er 7 bijgekomen in dit kwartaal. Het overgrote deel van de 110 Stores is in de Verenigde Staten te vinden.

De verkoop binnen Europa is met 89 procent gestegen.

Reageer op artikel:
Apple’s kwartaalcijfers
Sluiten