Sachin
Sachin Nieuws 22 juli 2005

Apple in de zakenwereld

MacWorld schrijft dat volgens het onderzoeksbureau Jupiter Research het marktaandeel van Apple’s UNIX-gebaseerde besturingssysteem stijgt in de professionele wereld. Het rapport gaat over zowel desktop als server besturingssystemen.

In bedrijven met 250 of meer werknemers zijn er 17% desktop computers van Apple. Dit aantal loopt op tot 21% in bedrijven met 10.000 of meer werknemers. Ook Mac OS X Server doet het goed met een percentage tussen de 9 en 14%.

Er is geen informatie beschikbaar over vorig jaar waardoor het moeilijk is om in te schatten hoeveel het marktaandeel van Apple toegenomen is in de bedrijfswereld.

Jupiter Research zegt dat Apple computers vaak gekozen worden om dure UNIX systemen te vervangen. Deze keuze is te verklaren doordat de werknemers vertrouwd zijn met UNIX en omdat het mogelijk is om UNIX software te draaien op Mac OS X. Ook bedrijven die geopteerd hadden voor Linux kiezen vaak toch voor Apple hun besturingssysteem. Het gebruik van Microsoft Windows voor servers is maar licht gedaald.

Reageer op artikel:
Apple in de zakenwereld
Sluiten