DeX
DeX Nieuws 6 juni 2005

Vooruitblik WWDC, Intel-update: Hollywood

Vanavond is het dan zover: Steve zal ons (naast de gebruikelijke Tiger-promotie) zeer waarschijnlijk uit de doeken doen waarom Apple het over haar hart verkregen heeft om op Intel over te gaan stappen. Eerst dachten de meesten aan de volgende verklaringen:

  1. Klanten blijven (ondanks vele pogingen om dit te verminderen) alleen maar naar de kloksnelheid van processors kijken (Intels kloksnelheden liggen een stuk hoger dan die van IBM – 3.8 GHz tegen 2.7 GHz)
  2. De mother of all cooling-problems van de Powerbooks is niet met de IBM-processors op te lossen; er is een processor nodig die bij dezelfde kloksnelheid of hoger een stuk minder warmte produceert
  3. Met de overstap naar het x86-platform gaat Apple eindelijk een serieuze aanval op Microsoft inzetten.

Maar er is nóg een verklaring. Hollywood.

Intel heeft een dual-core processor (de Pentium D) met een hardware copy protection scheme welke “prevents unauthorized copying and distribution of copyrighted materials from the motherboard“.
Apple (of dus eigenlijk Hollywood) zou de Pentium D willen gebruiken om een nieuwe online filmwinkel te beveiligen. Via deze winkel zouden we dan films via het internet kunnen kopen of huren.

Compatabiliteitsproblemen met de nieuwe processor zou Apple willen oplossen met software als QuickTransit van Transitive: “It allows any software to run on any hardware with no performance hit, or so the company claims. The techology automatically kicks in when necessary, and supports high-end 3D graphics.

Apple gaat in ieder geval proberen weer de pionier te zijn, alleen nu op het gebied van video en film in plaats van muziek.. Steve zal vanavond echter met een heel sterk (marketing)verhaal moeten komen, wil de Mac-community (en dan met name de developers) de overstap voor zoete koek slikken..

Vanavond zal MacOSX.nl vanaf 18.55 (zoals jullie gewend zijn) weer live verslag doen van de Wordwide Developers Conference 2005.

Bron: Wired

Reageer op artikel:
Vooruitblik WWDC, Intel-update: Hollywood
Sluiten