svreeburg
svreeburg Nieuws 30 juni 2005

Meer dan 1 miljoen ‘subscribers’

Binnen twee dagen zijn er al meer dan 1 miljoen abonnementen op podcasts afgesloten via de iTunes Music Store! Dit maakte Apple vandaag via een persbericht bekend. Met de nieuwste versie van iTunes is het niet alleen mogelijk om te zoeken naar podcasts, maar je kan je direct abonneren, zodat ze automatisch binnen worden gehaald op het moment dat iTunes verbinding krijgt met internet. ‘Met iTunes 4.9 stemmen luisteraars met hun oren!’ Aldus Adam Curry, die ook wel de ‘PodFather’ wordt genoemd.

Curry, die één van de initiatiefnemers is van Podcasten, voorspelt dat Apple tientallen miljoenen nieuwe luisteraars aan het downloaden krijgt. We zullen zien! Steve Jobs is in ieder geval heilig overtuigd van de ‘nieuwe’ techniek: Doordat we de benodigde functionaliteit hebben ingebouwd in iTunes, is podcasting nu binnen het bereik gekomen van iedere computergebruiker’, ‘Podcasting is de radio van de toekomst.’ Daar zijn we het mee eens! Uiteindelijk gaat de consument bepalen waar en wanneer content wordt bekeken of beluisterd.

Reageer op artikel:
Meer dan 1 miljoen ‘subscribers’
Sluiten