MacOSX.nl verhuisd naar nieuwe Xserve G5

MacOSX.nl is het laatste jaar in bezoekersaantal niet gestopt met stijgen. Kortom, de Xserve G4 stond op zijn hielen te werken om iedereen een pagina voor te schotelen. Met als gevolg trage pagina’s en een slecht bereikbare site. Excuses hiervoor. Al snel startten bezoekers een actie om donaties binnen te halen. In iets langer dan een week zijn er voldoende donaties binnengekomen om een Xserve G5 aan te schaffen voor de site! Ongelofelijk mooi, want ik moet eerlijk zeggen, dat zegt toch wel wat over de site en haar bezoekers denk ik. Iedereen bedankt hiervoor!

Vorige week woensdag hebben we met een spoedoverboeking het geld overgemaakt en de Xserve G5 opgehaald. We hebben de volgende setup: Xserve G5 dual 2,3 GHz, 2x 80GB en 2GB geheugen. We zijn nu verhuisd en de server trekt de load nu met twee vingers in de neus. De grote stresstest komt natuurlijk vanavond (18:55 uur), wanneer we een live verslag van de WWDC gaan doen.

Lees verder voor wat foto’s.

Na woensdag de Xserve in Amsterdam opgehaald te hebben zijn Maurice, Remco en ik naar Martijn gegaan. Conclusie van de avond is dat Remco niks gedaan heeft en het erg gezellig was (ik was 4:30 AM thuis).

Oh, en ergens volgende week kunnen jullie een slick MacOSX.nl widget verwachten. Hij is al een tijdje in beta-fase, dus hij komt eraan!

N.B.: Momenteel hebben we de donaties afgeschaft gezien het feit dat er momenteel geen kosten meer zijn. Active24 sponsort sinds de verhuizing naar de nieuwe server de hosting. Enthousiast van beide kanten, want Active24 vond het erg leuk om een site zoals deze te hosten. Uiteraard moet ik ook Lukkie bedanken voor het sponsoren van de hosting hiervoor.

We kregen gisteren ook een inzending van blijkbaar een fervent bezoeker, Steve Woz:

Reageer op artikel:
MacOSX.nl verhuisd naar nieuwe Xserve G5
Sluiten