Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 10 juni 2005

Inquisitor: zoek en vind meer

In 2004 bracht de maker van Acquisition en NewsFire een leuk klein tooltje uit, Inquisitor genaamd. Het was een klein zoekvenstertje waarmee je via Google kon zoeken. De grap was dat zodra je begon te typen de resultaten live gepresenteerd werden.

Het tooltje was erg fraai uitgewerkt, maar niet praktisch genoeg. Het venstertje nam teveel ruimte in en was altijd op de verkeerde plek gepositioneerd. David Watanabe, de man achter Inquisitor, was gelijktijdig bezig met de RSS reader Newsfire en al snel werd Inquisitor weggedrukt wegens tijdgebrek.

Inquisitor is terug! Zelfde principe, maar dan in Safari ingebouwd. Zodra je in het Google venster begint te typen verschijnt er een lijst met resultaten. Bijzonder handig. Deze ‘plugin’ biedt enkele verrassende mogelijkheden.

Ten eerste is Inquisitor een ‘autofill’ plugin. Enkele letters volstaan al. Ten tweede kun je Inquisitor gebruiken als woordenlijst. Hoe schrijf je dat woord ook alweer? Ara…, aragn…, aracnafo…, nee, arachnophobia is het juiste woord. Tot slot geeft Inquisitor suggesties. Wanneer je Intel invoert krijg je meteen enkele suggesties om de zoekopdracht te verkleinen. Suggesties waar je zelf misschien niet op was gekomen.

Inquisitor is handig, snel, gratis en gelikt en krijgt daarom vier sterren.

Download: Inquisitor
Vereiste specificaties: Tiger (let op: deze plugin zal niet werken als je bv. AcidSearch gebruikt)

Reageer op artikel:
Inquisitor: zoek en vind meer
Sluiten