ifeelfine
ifeelfine Geruchten 16 juni 2005

Apple ontwikkelt “Numbers”?

AppleInsider schrijft dat er een mogelijke ontwikkeling is van een nieuw lid van de iWork-suite, onder de naam “Numbers”. Twee dagen nadat het patent op “Mactel” is aangevraagd (de mogelijke naam voor een Mac met Intel processor), is door Apple een aanvraag ingediend voor “Numbers”. Het patent wordt vaag omschreven als “computer software”, dus zou ook te maken kunnen hebben met Apple’s grafische rekensoftware, hoewel het bedrijf de laatste maanden ook aanvragen heeft ingediend voor namen als “Grapher” en “Graphulator”, die meer bij de software zouden passen. “Numbers” zou dus perfect in het rijtje “Keynote” en “Pages” thuis kunnen horen.

Volgens AppleInsider is de verkoop van de iWork-suite redelijk dramatisch; Apple’s retail stores verkopen iWork slechts mondjesmaat. Dit komt gedeeltelijk omdat de iWork-suite een spreadsheet applicatie mist, maar grotendeels omdat Microsoft Office zich heeft gevestigd als standaard voor thuis- en bedrijfsproductiviteit. Probeert Apple dan alsnog iWork te redden door een Excel tegenhanger te maken?

Reageer op artikel:
Apple ontwikkelt “Numbers”?
Sluiten