MacAttack
MacAttack Geruchten 4 juni 2005

Apple met Mac OS X nu definitief naar Intel en x86?

[textquote]Apple has used IBM’s PowerPC processors since 1994, but will begin a phased transition to Intel’s chips, sources familiar with the situation said. Apple plans to move lower-end computers such as the Mac Mini to Intel chips in mid-2006 and higher-end models such as the Power Mac in mid-2007.[/textquote]
Voor CNET is de kogel door de kerk, maar geldt dat voor Steve Jobs ook? Maandag zal Apple op de WWDC waarschijnlijk bekendmaken dat het IBM vaarwel zegt en met Intel in zee gaat. Als CNET gelijk krijgt, dan is er na al die tijd toch een einde gekomen aan alle geruchten rond een overstap naar het x86-platform. Het is duidelijk dat Intel geen PowerPC-chips gaat bouwen maar omdat Mac OS X gebaseerd is op Darwin (dat wél voor x86-platforms beschikbaar is), is de transitie voor Apple relatief makkelijk.

De vraag is alleen: hoe lang zal Apple het PowerPC-platform nog ondersteunen? Vooral mensen die net een 2.7 GHz PowerMac G5 aangeschaft hebben zullen achter hun oren krabben. Aan de ene kant schijnt het dat Steve van snelle transisties houdt, maar aan de andere kant zal een parallelle ontwikkeling van Mac OS X op x86 én PowerPC de doorontwikkeling van ons besturingssysteem bijzonder vertragen. Bovendien is de transitie van Classic naar Mac OS X eigenlijk pas nét echt helemaal afgerond.

Óf is dit de vooravond van Apple’s next big move, is dit de manier waarop Apple met Mac OS X 10.5 Lion Microsofts Longhorn in 2007 aan gaat vallen? Aanstaande maandag weten we meer!

Apple to ditch IBM, switch to Intel chips

[16:54 update door AppleWatcher]

Reageer op artikel:
Apple met Mac OS X nu definitief naar Intel en x86?
Sluiten