Kasper
Kasper Nieuws 1 mei 2005
Leestijd: 2 minuten

Think different (unless it’s about Apple boss Jobs)

De uitgeverij John Wiley and Sons, bekend van onder andere Mac OS X voor Dummies zou de nieuwe biografie over Steve Jobs uitgeven. De schrijver Jeffrey Young heeft een onofficiele biografie over onze geliefde CEO Steve Jobs geschreven. Zijn eerste biografie ook over Jobs geschreven in de jaren 80 tijdens de eerste jaren van Apple was erg negatief. Volgens de uitgever en Jeffrey Young zelf is deze meest recente biografie genaamd ‘iCon: Steve Jobs The Greatest Second Act In The History of Business’ meer positief. Er is onder andere te lezen over Jobs z’n prive leven; z’n scheiding en de recent geconstateerde kanker. Dit zou de reden kunnen zijn dat Apple liever niet heeft dat het boek wordt uitgegeven.

De uitgever en schrijver hebben geprobeerd om een schikking te treffen maar Apple is alleen tevreden als het complete boek niet wordt uitgegeven.

Al dit gebeurde nadat de uitgever een trial versie naar Cupertino stuurde. Apple was niet blij met deze versie en sommeerde de stop van het boek. Dit was onbespreekbaar en daarop heeft Apple per direct alle technologie boeken van de uitgever uit zijn Apple Stores gehaald. Volgens de uitgever heeft dit geen negatief op de verkoop cijfers van de uitgever. Het zou natuurlijk een slimme marketing actie van Apple kunnen zijn. De biografie die niet uikomt tot over een maand staat nu al op de 21ste plaats in Amazon.com’s best verkochte boeken.

Natuurlijk kan het ook te maken hebben met de vele rechts zaken die Apple recent heeft aangespannen tegen verschillende websites over het te vroeg uit brengen van bedrijfs geheimen.

Alhoewel het meest waarschijnlijke is dat Jobs het niet prettig vindt dat zijn prive leven genoemd wordt. Jobs heeft altijd een hekel gehad om over zijn prive leven te praten, in een recente aandeelhouders vergadering wimpelde hij vragen over zijn gezondheid af en zei dat hij zich prima voelde.

Wat het ook moge zijn zoals je van ons gewend bent houden wij je natuurlijk op de hoogte van alle nieuwe activiteiten rondom dit conflict.

Bron: The Independent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.