Quicktime 7 is uit

42 reacties

Sinds enige tijd is het mogelijk om Mac OS X 10.3 Panther te updaten naar versie 7 van Apple’s Quicktime.

Een belangrijke verandering is het toevoegen van de H.264 codec, andere belangrijke toevoegingen zijn:

 • Live de venstergrootte wijzigen
 • Streaming zonder handmatige configuratie
 • Surround sound
 • Nieuwe en verbeterde afspeelregelaars
 • Volledig vernieuwde gids met QuickTime-materiaal

Quicktime 7 voor Mac OS X 10.3 gratis te downloaden op de Nederlandse Quicktime pagina of via de Software-update en is 26,6 MB groot.

Een upgrade naar Pro zal €29,99 gaan kosten, voor het toevoegen van de volgende extra functionaliteiten:

 • Audio en video opnemen
 • Vereenvoudigd films delen
 • Zwevende regelaars bij schermvullende weergave
 • H.264-video aanmaken
 • Surround sound aanmaken
 • Gelijktijdig exporteren
 • Verbeterde filmauthoring
 • AAC-codering voor constante kwaliteit
 • 3G-streaming-materiaal aanmaken

Windows gebruikers zullen zoals vanouds nog even moeten wachten.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  WouterP

  Ik had hem gisteren al met 10.3, beetje oud nieuws

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik had hem eergisteren al…

 • Profielfoto
  Ijope

  kan je nu ook qt movies omzetten naar h.264 video’s

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik vorige week al?

 • Profielfoto
  Sachin

  Ik vorige maand al voor Windows. Zagen zeg … Je kan toch niet verwachten dat al het nieuws binnen de seconde te lezen staat op deze site …

 • Profielfoto
  remier

  Vond het nog wel het vermelden waard, sommige weten er nog niets vanaf namelijk…

 • Profielfoto
  Missundaztood

  ik had hem vrijdag al gedownload:D

 • Profielfoto
  sedikit

  Sorry hoor. Als om de haverklap sommige bezoekers op het forum met oud nieuws komen, en er soms “ongenadig” voor op hun donder krijgen, dan zou in dit geval een executie-peloton op zijn plaats zijn. Want dit nieuws is al een kleine week bekend en er staan al ontelbare topics over Quicktime 7 op het forum .

 • Profielfoto
  vogel

  Ik heb ‘m net gedownload. ;)

 • Profielfoto
  Sachin

  @sedikit
  Geef de commentaar die je maar wilt. Niet iedereen die deze site leest leest ook het forum. Dus ik denk wel dat het interessant nieuws is.
  Het is niet zo leuk voor wij redacteurs dat onze artikels afgebroken worden. We doen dit ook maar in onze vrije tijd hoor …

 • Profielfoto
  DannyR

  Voor die genen die nog niet op de hoogte waren, hier wat voorbeelden van de nieuwe codec

  http://www.apple.com/quicktime/hdgallery/

 • Profielfoto
  remier

  Niet iedereen loopt alle forums erop na, of klik om de minuut op Software-update, vandaar vond ik het vernoemen wel waard…

  Daarbij het topic dateert van 1 mei ???

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Volgens mij staat er 4 mei, niet 1 mei… ???

 • Profielfoto
  broodkast

  pas op met quicktime 7. DV video van je camera incapturen met Premiere onder quicktime 7 geeft een rode renderlijn zodra je de film in de tijdlijn sleept. Het is dus niet meer de DV die bij Premiere DV moet zijn.
  Gelukkig is er een reinstaller 6.5.2 op apple’s site:(

 • Profielfoto
  Outragemac

  Ik wacht wel ff tot ik de upgrade van FCP 5 en DVDSP 4 ontvang.
  Want de pro key van QT6 geldt niet meer voor 7.

 • Profielfoto
  sedikit

  larridon,

  Ik wilde alleen maar even iets signaleren op een beetje ironische manier. Ik vind n,l, dat mensen die òf met een al gestelde vraag komen òf niet goed gezocht hebben, ten onrechte op hun falie krijgen. Want wat maakt dat nou uit.Zo ook jouw bericht. Prima dat je dat doet, en ik wil dat absoluut niet afbreken, en(maar dat is eigenlijk overbodig te zeggen) ik waardeer jullie werk als redacteurs zéér. Ik hoop dat je het nu begrijpt.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  @ sedikit…

  Daar ben ik het helemaal mee eens… mijn excuses!
  Kiep ap de koet wurk!!!

 • Profielfoto
  savvy

  voor fullscreen, voer het volgende uit in de Terminal:

  osascript -e ‘tell application “Quicktime Player” to present movie 1’

 • Profielfoto
  Hobbes

  @Ijope: jep dat gaat je moet wel de Pro versie hebben.
  En van .mpg naar .mov in H.264 verminderd de resolutie:(
  He het is mss maar dom maar kan je het logo veranderen??
  Dit is namelijk nog van QT 6
  Logo van QT 7 kan je hier vinden
  http://images.apple.com/macosx/features/quicktime/images/indextop20050412.jpg

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb ‘m al een aantal dagen geprobeerd en eerlijk gezegd zie ik geen verandering.
  Live de grootte van het scherm veranderen kon altijd al en in de werking vind ik hem trager werken (ik heb 10.3.9/ iMac G5 – tot vorige week de snelste etc) Ik snap niet de verbetering. AVI’s kan je nogsteeds niet afspelen – dat zou pas echt een verbetering zijn. En ik zie ook niet dat de kwaliteit beter is. Ik zie zo weinig verschil dat ik onder “over Quicktime Player” moest kijken om te zijn of het wel ECHT de nieuwe Quicktime 7 was – en dat was zo.

 • Profielfoto
  Nikita

  @ savvy:

  Voor Fullscreen gebruik ik Realplayer… Werkt prima en heeft die functie gewoon standaard aan boord…:)

 • Profielfoto
  benj1989

  ik had hem zaterdag al….

 • Profielfoto
  Sad

  Dat het oud nieuws is maakt niet zoveel uit, voor veel mensen toch handig om te lezen. Maar er staat “vanaf heden is het mogelijk om….” maar dat is dus een onjuist feit want Quicktime 7 is er al langer.

  Ik vind H.264 geweldig mooi, maar filmpjes kijken in Safari is schokkeriger en hij wacht nooit lang genoeg en krijgt altijd een buffer underrun tijdens het laden/afspelen waardoor het filmpje altijd stop halverwege.:(

 • Profielfoto
  Josh

  Het valt mij zwaar tegen van de zo gerenommeerde APPLE te zien dat in de Q7-menus de functies voor Q7 PRO grijs/flets zijn en dus niet functioneel. Het is echt een misselijke truc van een of ander programmeerbedrijfje om de naïeve gebruiker te sarren dat hij de PRO nog niet aangeschaft heeft…
  Daarenboven werkt mijn mini-script niet meer om full-screen te krijgen.
  Ik zal de oude Q 6.5.2 maar weer terugzetten.
  (OSX 10.3.9)

 • Profielfoto
  Sachin

  @sedikit:

  Je hebt gelijk en ik snap het nu. Inderdaad jammer hoe hard soms gereageerd wordt op het forum (zowel door gebruikers als admins met hun slotjes). Ik heb het tegen niemand persoonlijk want iedereen doet hier zeker en vast zijn best (zowel gebruikers, admins, redacteurs, …).

 • Profielfoto
  Undaunted

  Waar kan ik Quicktime 6 nou downloaden? zie die er niet meer bijstaan!! Wil graag weer een stap terug. Quicktime 6pro > Quicktime 7

 • Profielfoto
  jmk4

  Quicktime 7 is echt geweldig…als je pro koopt. Anders kan je het beter laten. Je kan ook terug naar 6: zie apple support > downloads

 • Profielfoto
  Jesper

  Ik heb de update ook gedownload. Maar als ik movie van de apple HD pagina wil bekijken, dan gebeurt er niets. Moet je hiervoor ook Tiger hebben?

  ???

 • Profielfoto
  mekker

  @ Undaunted op de apple site is een “down grader” te vinden

 • Profielfoto
  MacUser

  Direct na de installatie van QT7 (via Software-update) had ik problemen met het bekijken van video in webbrowers met de internet plug-in.

  Ik heb alle QT preferences verwijderd, caches geleegd, permissions gerepareerd maar alles zonder succes.
  Daarna een her-installatie (met een Standalone QT7 installer) gedaan en pas nadat ik voor de 2keer de QT prefs had verwijderd werkte eindelijk alles goed.

  Over de nieuwe H.264 codec kan ik kort zijn, deze is nog beter dan MPEG-4, maakt wel een beetje grotere bestanden, maar het resultaat is werkelijk fantastisch.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @jmk4 neej, dat gaat niet meer. De link staat er wel, maar als ik klik op download dan krijg ik een verwijzing naar de QT 7 site. Ik wil gewoon QT6 downloaden. Heeft niemand er een directlink naartoe?

 • Profielfoto
  Joost Krul

  Ik gebruik eigenlijk enkel VLC, wel zo gemakkelijk dacht ik zo.

  Maar goed ik kan deze update niet eens draaien want zit nog op 10.3.8 ipv 9 duzzzz

 • Profielfoto
  druppelstop

  @pliep: in de quicktime voorkeuren kun je de buffer vergoten!

 • Profielfoto
  klaasb

  Op de dag dat Tiger uitkwam, kon je met 10.3 quicktime 7 binnen halen.

 • Profielfoto
  Josh

  http://www.apple.com/support/downloads/quicktime652reinstallerformac.html

  Reinstaller Quicktime 6.5.2
  WERKT ALLEEN voor Mac OSX 10.3.9 (negen).

 • Profielfoto
  Undaunted

  DIe Reinstaller van Quicktime 6.5.2 werkt niet! De installatie geeft het volgende bericht: This program cannot be installed on this computer.

  Verdorie, werkt alleen vanaf 10.3.9!!

 • Profielfoto
  Josh

  “Het is echt een doolhof. Tevens oppassen niet voorwerpen om te stoten of te struikelen. Eindelijk bereik je de uitgang en schijnt het licht.”

 • Profielfoto
  RoberT

  alleen jammer als je een filmpje heb gemaakt, en het op je mac.com site zet, niemand het kan zien , alleen de mensen die QT 7 hebben, ps en daar komt bij dat ik de vorige versie nog niet zo lang geleden had gekocht, en hem nu weer opnieuw moet kopen, aardige, sociale mensen, daar bij Apple, ze komen zeker nog steeds geld te kort……bllleeegggg

 • Profielfoto
  Eehhm...

  Er staan op de trailer pagina een paar H.264 filmpjes. Die zijn zelfs te groot voor mijn 12″ iBook!

 • Profielfoto
  RoberT

  PS ik ben weer terug in 6.5.2, speciaal voor mijn publiek, een daar gaat het om, je hebt tegenwoordig zelfs Window gebruikers…….
  ps bedankt Josh voor die uninstaller…….

 • Profielfoto
  Jesper

  Ik heb quicktime 7 maar als ik een filmpje wil bekijken van de HD Gallery en ik klik er op opent Quicktime wel, maar verder gebeurt er niets. Hoe ken da?

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  QuickTime 7 en de nieuwe codec is fantastisch mooi, alleen is een hele snelle Mac gewenst. Mijn PB G4 1,25 GHz heeft moeite met HD films, de iBook van mijn vrouw struikelt er al helemaal over. Mooie ontwikkeling hoor, maar vooral geschikt om mensen te stimuleren een meer up-to-date machine te kopen. Wie biedt voor mijn ‘oude’ PB?;-)