MijnPostbank: het blijft tobben

84 reacties

De relatie tussen Apple en MijnPostbank.nl laat zich niet positief omschrijven. Waar bijvoorbeeld ABN Amro reeds enkele jaren een feilloos systeem om online te bankieren heeft, tobt de Postbank almaar verder met haar systeem.

Dan is het een systeem update, dan weer een browser dat roet in het eten gooit. Tot slot bleek afgelopen maand dat er ook geen enkele aanwijsbare aanleiding hoeft te zijn om online bankieren te laten slagen of mislukken. Het ene moment werk alles prima in Safari RSS, het andere moment doet hij het niet.

Een en ander wekt grote irritatie op en dat blijkt onder andere uit het grote aantal vragen dat rondom dit probleem wordt gesteld in het forum. Daarom hieronder een methode om toch gebruik te kunnen maken van MijnPostbank op je Mac zónder gebruik te hoeven maken van het vermaledijde Virtual PC.

Laat in een reactie ook niet na je onvrede te uiten. Misschien dat de Postbank zich er iets van aan wil trekken.

– Download de laatste versie van Firefox of Mozilla.
– Download de laatste versie van Java Embedding Plugin.
– Plaats de twee bestandjes van de plugin in de volgende map: Harddisk > Bibliotheek > Internet Plug-Ins
– Herstart je Mac en MijnPostbank werkt weer… voorlopig.

Reacties

84 reacties
 • Profielfoto
  renn

  ik kreeg er genoeg van! overgestapt op ABN AMRO, maak gebruik van hun fijne overstapservice, superfijne helpdesk en ze doen wijzigingen snel, etc.etc. geen postbank meer voor mij.

 • Profielfoto
  kenmasters

  Ha, ben ik blij dat ik bij abn amro zit. Werkt super allemaal en ik ben verder ook erg tevreden over ze. Ze doen nooit moeilijk daar, in tegenstelling tot b.v. de Postbank.

 • Profielfoto
  LuniX

  En Camino werkt uiteraard ook prima. Trouwens die herstart is toch niet nodig? Het is wel slim om de browser uit te hebben staan terwijl men de plugins kopieerd, maar je Mac herstarten? Bleh

 • Profielfoto
  Sharky K.

  Al lang geleden overgestapt van Postbank naar SNS voor de zelfde reden als hierboven staat beschreven. Ze leren het niet, stap gewoon over naar een andere bank.

 • Profielfoto
  ismirnoff

  ik ook alleen rabobank werkt ook prima

  en veel sneller dan de postbank

 • Profielfoto
  oferinga

  De Postbank heeft haar kans gehad. Het is tijd om over te stappen op bijvoorbeeld Fortis, ABN-Amro…

 • Profielfoto
  Luigi Pepperoni

  Onder Tiger werken de voorgestelde browsers Firefox of Mozilla (trouwens ook Camino) in combinatie met de laatste versie van Java Embedding Plugin alleen als Java 1.5 Release 1 NIET geïnstalleerd is!

 • Profielfoto
  MacEagle

  Tja Postbank, het rare is dat verleden week alles even goed werkte een paar dagen welliswaar maar toch, en Inderdaad laten ze nou maar even buurten bij hun collega’s zoals ABN, Rabo en Fortis waarom krijgen zij het wel voorelkaar Postbank! ???

 • Profielfoto
  Casper

  Drie maanden geleden ben ik 18 geworden. Ik heb direct een rekening geopend bij de ABN AMRO. Wat is die Postbank toch een kut bank! Niet alleen wat internetbankieren betreft. Laatste tijd 2 veranderingen aangebracht wat betreft rekeninghouders en adresgegevens. Moet eindeloos achteraan gebeld worden. Formulieren raken kwijt. Van een formulier wijzigen ze maar de helft, de andere helft hebben ze opeens niet gezien.

  Hele rare bank.

  /me is inmiddels trotse ABN AMRO klant.:)

 • Profielfoto
  SvS

  Ik ook overgestapt naar ABN, ’t is eigenlijk hetzelfde verhaaltje als ‘switcher van pc naar apple’;)

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Waar bijvoorbeeld ABN Amro reeds enkele jaren een feilloos systeem HEEFT om online te bankieren

 • Profielfoto
  brabant

  Als elke windower hetzelfde gedrag vertoonde als een aantal van jullie, was de hele wereld al geswitched.
  Ik doe het maar even met Netscape 7, die werkt weer gewoon en volgende week doet ook Safari het wel weer.
  Geen reden tot paniek dus.

 • Profielfoto
  WOZ

  Fortis doet het ook pima! :D
  Postbank wil gewoon nét even anders zijn…

 • Profielfoto
  Dbakker

  Marcello, sorry hoor…
  ’t kan niet zo zijn dat je als bank niet in staat bent je systeem slechts 1 week in de lucht te houden.

  Dat geeft blijk van broddelwerk en buitengewoon slecht ondernemerschap.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik zit al heel lang bij de Postbank en vorig jaar ging het best aardig met Girotel online en Mijnpostbank.nl. Werd zo langzamerhand wel tijd ook, want zelfs de overheid, zoals de Belastingdienst gaat er tegenwoordig vanuit dat iedereen / alles via internet geregeld wordt.

  Tot ze begin dit jaar met een kleine update ineens niet goed meer werkten met de spaarrekeningen. Afijn.. de rest is bekend.

  Beetje dom van de Postbank. Als je klaagt, krijg je een standaard afscheepmailtje -> nog dommer.

  Ik gebruik nu Netscape 7 om te Girotellen. Let op: Download versie 7.02 want 7.1 werkt al niet meer. Trouwens best wel knap dat ze het voor elkaar krijgen dat Netschaap 7.01 het prima doet, maar 7.1 of Safari niet. Lijkt me, als webdesigner, meer een kwestie van onwil. ???

 • Profielfoto
  peterterhark

  Afgelopen maand mijn Postbank zakelijk opgezegd met een zeer pittige brief erbij en de dreiging om de resterende vier rekeningen op te zeggen. Merkwaardig…. geen enkele reactie, restant wordt gestort op ABN-AMRO. Het lijkt wel of de Postbank zich gewoon laat slachten zonder protest. Zou het ze echt niets interesseren? :O

 • Profielfoto
  Wolter

  Zelfs een klacht doorgeven lukt niet, bij het aantikken van “verder’ gebeurt er gewoon niets meer. Zeer frustrerend,

 • Profielfoto
  remier

  Ben allang bij de postbank weg, zelfs voor het online telebankieren, als ik daar wat moest hebben duurde het onwijs lang, sta je in een rij van 20 personen die net de laatste Jan, Jans en de kinderen postzegelverzameling wilde hebben :angry:

 • Profielfoto
  svreeburg

  Postbank? is dat een bank??
  Ik zie daar alleen maar een grijze snor met een kut humeur staan! ;)

 • Profielfoto
  Jpunt

  ok, ik ben het ondertussen ook flínk zat! Maar… ik hoor iedereen wel over de ABN, maar vrij weinig over een overstap naar de Rabobank. Wat zijn de ervaringen met de rabo en online bankieren?

 • Profielfoto
  Berriep

  Overstappen naar de sns.. zeer goed, overzichtelijk en snel.. Heb altijd mijn salaris 2 dagen eerder als de rest! En daar draait het toch om ;)

 • Profielfoto
  ivoss

  M’n vader stapt over op een MacMini (nooit te oud om te switchen ;)) en is Postbank-klant. Hij gebruikt alleen Girotel Online: https://gto.postbank.nl/GTO/

  MijnPostbank is niet hetzelde als Girotel Online, dus ik mag hopen dat GTO geen problemen op de Mac gaat geven.

 • Profielfoto
  Geert_iv

  Jammer alleen dat het ABN systeem weliswaar altijd werkt, maar dat het zo ontzettend omslachtig is; om de minuut weer met dat kastje pielen, zelfs iedere keer als je iemand wil toevoegen aan je ‘adressenboekje’. Ik werk vrij veel met beide systemen en vind mijnpostbank.nl dus op zich een stuk gebruiksvriendelijker, laat ze het dus even werkend maken/houden voor de mac gebruiker!

 • Profielfoto
  Zeekomkommer

  Ik vind dat Apple Nederland zelf nouwer moet samenwerken met de verschillende banken wat betreft de ontwikkelingen van Safari. Voor de meeste thuisgebruikers van computers met internet is internetbankieren een van de meest gebruikte internet toepassingen. En als Apple met de Mac mini, iBook en iMac deze doelgroep wil laten switchen is dit toch een heel belangrijk punt. Ik ken vele potentiele switchers die de overstap niet zouden maken als je niet makkelijk van internet diensten als internetbankieren gebruik kan maken. Wat mij betreft is dus ook Apple Nederland erg slordig, voordat Tiger in nederland werd uitgebracht hadden ze wat mij betreft wel even kunnen nagaan of belangrijke online diensten wel werken met Safari.

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Fortis (België) werkt ook zonder problemen op Mac/Safari

 • Profielfoto
  Esquare

  @Zeekomkommer: aangezien het onder 10.4.1 gewoon gewerkt heeft, kun je er gevoegelijk van uitgaan dat het probleem niet bij Apple zit, maar bij de Postbank. Je kunt onmogelijk verwachten dat Apple Nederland dagelijks bijhoudt of de Postbank het weer eens nodig heeft gevonden zijn systeem te veranderen.

 • Profielfoto
  druppelstop

  Fortis in Nederland ook hoor;)
  Alleen moest ik de eerste keer de pagina in Firefox openen en dan de directe link naar de inlogpagina bewaren maar sindsdien: geen probleem!

 • Profielfoto
  kloetje

  ik heb ook net gebeld met de p-bank, de jongen zegt doodleuk dat het aan mac ligt, dat ze zoveel updates hebben en dat zij dat niet kunnen bijhouden. is dat zo (van mac)? lijkt me sterk! wel dat zij het niet kunnen bijhouden. ik weet toevallig dat ze 1 vd postbank-leeuw reclames hebben moeten uitstellen omdat het computersysteem, waar ze juist reclame voor willen maken, niet goed werkt…… ;)

 • Profielfoto
  Pieter Neerincx

  De ABN heeft het inmiddels goed voor elkaar, maar dat heeft ook wel erg lang geduurt. Zelfde geldt voor de Rabobank en nog een paar anderen. De SNS bank was de eeerste die internetbankieren goed voor elkaar had. En dat werkt al jaren zonder problemen op Macintoshes. Het is mij een raadsel waarom er nog Mac gebruikers zijn die een rekening bij de Postbank hebben lopen. Dat er eens een keer iets fout gaat: kan gebeuren. Maar bij de Postbank is het al meer dan 10 jaar ellende. Telebanieren bij de Postbank heeft nooit fatsoenlijk gewerkt en internet bankieren hebben ze nog steeds niet voor elkaar. De Postbank krijgt ook amper een prikkel om er eens iets aan te doen, want hun Macintosh gebuikende klanten blijven maar doormodderen de ene keer met VPC dan weer met een andere browser of anderszins een hack… Fora staan er vol van en in bladen als MacFan lees je om de twee nummers wel weer een bericht dat het met de Postbank weer niet werkt en soms hoe je dat weer kunt omzeilen. Trieste bedoeling. Is meer iets voor mensen die graag met virus scanners aan de gang willen en in hun BIOS willen klooien.

 • Profielfoto
  ivoss

  Dát is de kracht van de Postbank! Grrrr :angry:

  Zelf ben ik gelukkig klant bij de ABN AMRO.

 • Profielfoto
  Esquare

  @Pieter Neerincx: dat is allemaal wel waar, maar de ideale oplossing is het niet. Als je als voorzichtige ‘switcher’ na de aanschaf van een Mac ook nog eens van bank moet veranderen… En die kans is niet gering, want de Postbank heeft nog steeds verreweg de meeste rekeninghouders. Ze doen hun best maar een beetje! :angry:

  Overigens heb ik zelf een jaar of vijf geleden een poging gewaagd om naar de Rabo over te stappen. Maar daar werd ik dermate onbeschoft te woord gestaan, dat ik er verder maar geen energie meer aan heb verspild. Als ik dan toch genaaid wordt, dan maar liever door de goedkopere Postbank. (Al heb ik het meeste spaargeld uitstaan bij de SNS, wat prima bevalt.)

 • Profielfoto
  DutchMac

  Rabobank! No problem.

 • Profielfoto
  de mossel

  Al 5 jaren Rabobank zonder problemen!

 • Profielfoto
  ivoss

  En Girotel Online werkt dus wel? MijnPostbank vind zowieso niet erg gebruiksvriendelijk (van horen zeggen).

 • Profielfoto
  iAgree

  Als mijnpb werkt is het een fijne interface wat betreeft gebruikers gemak ( eigen ervaring ) het is alleen jammer dat ze een beetje het zelfde te werk gaan als al de andere echt grote leveranciers, je hebben gewoon schijt aan die hele kleine groep ( mac ) gebruikers, omdat dat waarschijnlijk maar 2 % van al hun klanten zijn.
  Verder vind ik het een goed plan om regelmatig dit soort draadjes te starten op de voorpagina , vooral omdat de postbank gewoon de mensen met problemen altijd naar deze site verwijst, en dus eigenlijk zo van hun probleem ons probleem maken, oftewel wij weten het niet maar die gasten bij macosx.nl die lossen het wel op voor je, ik denk dat je op deze manier het balletje weer aardig terug kunt spelen , want het is natuurlijk belachelijk dat ze nog steeds verwijzen naar netscape en dat ze gewoon niet naar safari lijkente kijken, who the f*** gebruikt er nu nog netscape.

  Oh ja verder is het volgens mij ook zo dat GTO op den duur helemaal verdwijntr en alleen mijnpostbank.nl overblijft.

 • Profielfoto
  Double_UK

  Als het zou betekenen dat een Europese grondwet ook discriminatie op grond van computerplatform verbiedt, ga ik zeker ‘JA’ stemmen!

  ;)

 • Profielfoto
  Esland

  Lucas vraagt gebruikers hun onvrede te uiten naar de Postbank. Oké. Ik heb een mail gestuurd met de vraag waarom de Postbank geen ondersteuning wilde bieden aan Mac OS gebruikers. Daarop kreeg ik een beleefde mail van het Hoofd E-commerce en E-mail, met daarin de tekst dat de Postbank geen ondersteuning bood. Maar dat was geen antwoord op mijn vraag.

  Ik heb die vraag dus opnieuw gesteld:

  Geachte mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Helaas is het niet echt een antwoord op mijn vraag. U schrijft dat de Postbank geen andere systemen ondersteunt dan Windows. Maar dat weet ik al, dat staat overal op uw website. Bovendien is het niet helemaal juist, want op uw website staat bij systeemeisen dat u wel een specifieke Mac OS versie ondersteunt in combinatie met een specifieke Netscape versie, te weten MAC OS 10.1 in combinatie met Netscape 7.0.

  Mijn vraag is echter: Waaróm u alleen deze sterk verouderde versie van Mac OS wil aanbieden in combinatie met een browser versie die bij Netscape zelf niet eens te downloaden is. Kijk, dát u zulks doet, dat weten inmiddels alle Mac OS gebruikende klanten van de Postbank. Maar waarom toch? Waarom is er bij de Postbank niet de wil of de bereidheid om Mac OS gebruikers toe te staan van de Postbank NL gebruik te maken. We praten namelijk niet over het speciaal ontwikkelen van een specifiek programma voor een specifiek platform, maar voor een doodgewone internet toegang. In de codering van de webpagina’s van de Postbank is aangegeven dat Mac OS gebruikers uitgesloten moeten worden. Dit gaat veel verder dan alleen maar geen moeite doen om een applicatie niet beschikbaar stellen: dit is welbewust, specifiek, bedoeld uitsluiten.

  Vandaar nogmaal mijn vraag: waarom?

 • Profielfoto
  macmatters

  Volgens mijn heeft de tijger luisen op gelopen in zijn pels tijdens safari!

  Eerst problemen na install van tijger en toen niet en nu weer wel. Ik wordt er kriebelig van en tenslotte een machine maar weer op panther gezet.

  Nergens kan ik nu lezen wat precies het probleem is en hoe op te lossen ( tenminste niet eenduidig omdat e reactie op andere fora nog al tegen strijdig zijn mbt de combi Tijger op Safari).

  Geef hier jullie reactie en stuur je beklag of naar de postbank of apple

 • Profielfoto
  Anoniem

  Gebruik zowel ABN-AMRO als ING België. Vreemd is dat ING een systeem heeft dat perfect werkt onder OSX… terwijl de Postbank… een onderdeel van ING is! Bij mij werkt alles dus prima onder OSX en Safari. Mijn vriendin heeft rekeningen bij KBC en de Postbank. Werken allebei NIET onder Safari. Iedere keer weer Netscape… en dan maar hopen dat het nog werkt. Die banken mogen blij zijn dat wij – “de KLANT” – bereid zijn om alles via internet af te handelen. Spaart hun geld en personeel uit. De bank moet zich gewoon aanpassen aan de wensen van zijn klanten, en niet andersom. Mijn vriendin maar eens pushen om te “switchen”… qua bank dan.

 • Profielfoto
  Vin

  Ik snap niet dat er nog zoveel mensen bij de postbank zitten! Wat een k u t bank!!! Eigenlijk kan je t niet eens een bank noemen! Wat een knakkers daar zeg! zo dat is er uit……..

 • Profielfoto
  Double_UK

  Heeft iemand misschien zin / tijd om zich aan te melden bij de ‘Paarse Krokodil’ bij Barend & Van Dorp. Daar worden ook altijd dit soort kastje-naar-de-muur gevallen behandeld. Wie voelt zich geroepen? Hij of zij heeft onze steun!

  :D

 • Profielfoto
  thebigfing

  Oke om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik heb (op dit moment) een rekening bij de postbank. En heb 10.4.1 als bestuuring systeem. Nu weet ik dat de postbank internet bankieren niet op 10.4 werkt dus wilde ik vandaag een studente rekening afsluiten bij de ABN (krijg trouwens ook nog hogere rente) via internet. Ik heb het eerste formulier ingevuld en toen probeerde ik op volgende te klikken maar hij ging niet vedder:( . Lekker appel vriendelijk :p. Als internet bankieren ook zo gaat schiet het lekker op. Of is dit gewoon toeval dat hij niet werkt?

 • Profielfoto
  aToMac

  Ik ben twee weken geleden overgestapt naar de ABN. Ik was echt goed over de zeik door die ambtenaren mentaliteit die bij Kotsbank heerst.

 • Profielfoto
  foobar

  ben onlangs overgestapt op apple… nu nog een andere bank :p

 • Profielfoto
  yvinhei

  @ivoss: Ik gebruik GTO gewoon zonder problemen onder Tiger (al moet ik dan we Internet Explorer gebruiken, omdat Safari de loginnaam en het wachtwoord niet wil onthouden… Maar ach. Ik denk dat ik eerdaags ook maar eens overmoet stappen van bank. Ik hoor niets anders dan dit soort verhalen.

  (Postbank hoort toch bij de ING Groep? En internetbankieren bij de ING gaat prima! Ze kunnen het wel!)

 • Profielfoto
  Phew

  Ziehier de reactie van de Postbank.
  Na de eerste standaardmail met een verwijzing voor hulp naar MacOSX.nl (…) aangedrongen op hun werkelijke reden, de reactie spreekt voor zich… De Postbank wil gewoon niet ondersteunen, dat is de werkelijke reden, Grrrr!

  Kortom, actie!
  Idee: een MacOSX.nl petitie naar de Postbank?

  PS Met Omniweb onder 10.4.1 werkt het nu (even) weer.
  ====

  Reactie Postbank:
  Wij kunnen u op dit moment geen duidelijkheid geven of en wanneer de Postbank ondersteuning gaat bieden voor de Mac. Het is een beleidskeuze van de Postbank om de Mac nog niet te ondersteunen. Wij hebben de desbetreffende afdeling de problemen en suggesties omtrent de Mac voorgelegd. Het is afwachten welke keuzes er in de toekomst gemaakt worden.

  We hebben u het adres van de website gegeven zodat u daar eventueel een oplossing kon vinden voor uw probleem met Mijn Postbank.nl.

  Onze excuses voor het ongemak.

  Met vriendelijke groet,
  Postbank N.V.

 • Profielfoto
  MacEagle

  Tja dit vraagt om een petitie, want het heeft een aantal dagen gewerkt met Safari en onder tiger, dus ze kunnen het wel. Mocht er een petitie komen sta ik er volledig achter.

  ps,
  de belasting dienst is ook overstag gegaan dus waarom de postbank niet kijken wie sterker is de leeuw of de TIJGER:D

 • Profielfoto
  Dennis002

  Tja, het zijn allemaal ratten, ABN AMRO werkt dan wellicht met Mac, maar verder is het tuig

 • Profielfoto

  Testimonials van bekende Nederlanders. Maak leuke kleine Postbank-commercial parodietjes met daarin Bekende Nederlanders achter hun Mac die zeggen dat de leeuw en de tijger niet in 1 huis passen. Liever een tijger, want die is snel. Zo’n leeuw ligt maar te niksen. Zoiets. Leuke filmpjes die op internet gaan signaleren en uiteindelijk ook uitgezonden worden op televisie omdat ze zo opvallend zijn. Ik denk dat de Postbank daar wel gevoelig voor is. Een petitie niet. Ook tekenen er 15000 mensen, dat is geen substantieel aantal. Terwijl het heel veel moeite kost zoiets voor elkaar te krijgen. Zet dat af tegen de impact die 1 grappig filmpje dat eindeloos blijft circuleren op internet en een paar keer op tv te zien is.

 • Profielfoto
  Rutger van Dijk

  Ik ben na bijna 30 jaar klant te zijn geweest bij de Postbank (toen nog PCGD, de PostCheque en GiroDienst) ben ik vorige week overgestapt naar ABN AMRO. Ik werdt gek van mijnpostbank.nl en werkte zakelijke al een tijdje met veel genoegen met ABN AMRO internet bankieren. Inderdaad, zoals iemand al eerder schreeg, lijkt het wel op de overstap van PC naar OSX.

  Groeten, Rutger

 • Profielfoto
  nospam

  Dat is nu klacht over de postbank. Grrr

  Bert

 • Profielfoto
  Kremers

  ABN-AMRO doet het wat vaag hier, krijg heel vaak de melding “Page cannont be displayed” als ik een code oid intoets… In Camino werkt het echter perfect.

  Ligt dus niet aan ABN maar aan Safari 2.0, in 1.3 werkte alles perfect.

 • Profielfoto
  rubio

  Waarom allemaal dat internet bankieren? Op de ouderwetse manier met pen en papier lukt het toch ook nog! :sealed:

 • Profielfoto
  sinas

  Geen goed woord over Mijnpostbank.nl i.c.m. Apple
  Maar met Netscape 7.02 (en dus niet 7.20 o.i.d.) kun je onder Tiger gewoon verder Mijnpostbankelen.
  Downloden via:
  http://ftp.netscape.com/pub/netscape7/english/7.02/mac/macosx/sea/Netscape-macosX.smi.bin
  ;)

 • Profielfoto
  sultankat

  Ik ben kennelijk een gelukkige. Gebruik Mijn Postbank en Girotel On line Zakelijk allebei onder de laatste versie van Panther en Safari: nooit problemen, echt nooit (afkloppen dus).

 • Profielfoto
  xer

  De Postbank werkt vlek-ke-loos bij mij, nog geen problemen gehad. (OS-X 10.3.8, safari V125.12), Gelukkig zit ik bij de Rabobank, want dat is af en toe toch nog wel een uitdaging. Anders wordt het leven zo saai …

 • Profielfoto
  diederik

  van bank veranderen met nummer behoud
  :p

 • Profielfoto
  nma

  Allemaal leuk en aardig dat internetbankieren met andere banken wel goed werkt, maar hoe zit het met de kosten die die banken voor diensten rekent? Ik ben de Postbank altijd trouw gebleven vanwege de lage tarieven. Heeft iemand deze verschillen toevallig recent onder de loep genomen?

 • Profielfoto
  kanjerDOTcom

  @nma: Ik gebruik zelf probleemloos met Safari internet bankieren van SNS, zonder bijkomende kosten.

 • Profielfoto
  guus

  eindelijk weer werken, dank de tip met firefox

  dank je wel

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Waar ligt het nu eigenlijk aan (behalve natuurlijk aan die bank)?
  Netscape (uit de middeleeuwen) doet het wel; Firefox doet het als je de juiste dingen doet; Safari doet het niet (maar soms weer wel); Browser X niet en browser Y heeft soms problemen.
  Kortom: waarom heeft een browser zoveel invloed?
  “We” hadden toch afgesproken dat internet gewoon internet moet zijn? Voor alle systemen en toepassingen?
  Ik kan me voorstellen dat de Belastingdienst uit luiheid xx.exe-bestanden op het net zet. Nee, dat werkt niet voor een Mac. Want .exe is alleen voor Windows. :angry: Maar goed, geen kwaad woord meer over de Belastingdienst wat dat betreft.
  Blijkbaar zitten er bij de Postbank eigenwijze mensen die lui zijn en dom; een dodelijke combinatie in deze commerciele maatschappij.
  Maar daar komen ze dan nog wel achter.
  Opvallend vond ik het citaat uit de brief: “Het is een beleidskeuze van de Postbank om de Mac nog niet te ondersteunen”.
  Er wordt dus blijkbaar wel beleid gevoerd (Mac-pesten??)
  O ja, ik zit zelf bij de Rabobank. Daar heb ik voor mijn geringe banktransacties geen problemen mee.

 • Profielfoto
  macmatters

  iik heb de postbank gebeld en hun (verzocht) gedwongen om mijn afrekeingen weer 2 weeklijks te versturen ondanks dat ik posbak-online gebruik.

  Na de vraag wat de problemen waren toegelicht wat de situatie waren de leive dame begreep het niet en wist niet wat ze er me aanmoest. Ze zouden me terug bellen.

  Ben beneiuwd hoe die komunicatie verloopt.

  Het is toch van de zotte en wat doet apple benelux dan allen op de krent zitten genieten van onze deuro centen. Kunnen die niet minstens een toelichting geven waar het probleem zou kunnen zitten en advieseren?

 • Profielfoto
  ISS

  Op het forum heb ik gepost over Safari Enhancer: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=580961#580961

 • Profielfoto
  Billy

  Waarom steeds zo veel gedoe hierom?!

  Nee serieus ik vind het prachtig dat een degelijke site zoals deze deze problemen op hun voorpagina plaatst.

  Maar wij Belgen hebben hier ook ontzettend veel last van. Zelfs een grote bank als KBC ondersteunt Tiger niet! Of we moeten een extreem oude (instabiele) versie van Netscape installeren. En dan nog…hun site komt niet perfekt over enzovoort.

  Voor mijn bank-gebeuren ben ik steeds genoodzaakt om VPC te gebruiken. Voor mijn part mag deze praktijken van de Belgische banken ook eens aangekaart worden op de frontpagina!

 • Profielfoto
  tilborgh

  Volgens mij is t een algmeen ING kwaaltje. Heb zelf – naast een prima werkend Rabo internetrekening – ook een ING Bank account. Bij hun internetbankieren betekent MS Internet Explorer (ook lekker veilig!) installeren, want op geen enkele andere Mac browser werkt mijn.INGbank.nl.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Kom er echt niet bij. Ik dacht dat Postbank een zakelijke bank was. Een zeer groot deel van de zakenmensen werkt op Mac. Ze maken echt een grote fout met die laksheid.

 • Profielfoto
  zebo

  de tip was perfect,nl firefox en de pugin et voila…..
  thanxs for die tip..
  gr zebo.

 • Profielfoto
  Esquare

  @Billy: uit de zoekfunctie op deze site blijkt dat de Postbank 892 treffers geeft en KBC 53. Ik denk dat hier gewoon meer dan tien keer zo veel Nederlanders/Postbank-klanten zijn dan Belgen/KBC-klanten. Maar zo te zien maken beide banken gebruik van dezelfde programmeurs. ;)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Safari even stoppen en met Camino de Postbank benaderen is mij nog steeds gelukt. :)

 • Profielfoto
  Macman

  Zelfs een klacht mailen lukt niet meer, werkt niet via hun pagina, zucht.. Geen wonder dat ze niks doen, de klachten bereiken ze niet…

 • Profielfoto
  19419

  Mijn Postbank: Zelf geven zij aan dat inloggen op mijn postbank zou moeten lukken met Netscape. Hoeveel browers moet ik downloaden om gebruik te kunnen maken van mijnpostbank ? Safari had ik al. Daarnaast heb ik dan nog Firefox, omdat Safari niet alle pagina’s laadt. (zelfs eruit klapt) Heb ik vandaag ook nog netscape 7 opgehaald. Helaas werkt ook niet ! :angry:
  Ik las van iemand die de overstap gemaakt had naar abn/amro. Misschien doe ik dat ook wel. :p

 • Profielfoto
  Cornelis

  het werkt dus weer,(voorlopig?)

 • Profielfoto
  jurster

  Wat ook “lachen” is van de postbank. Vaak lukt het mij om met Safari of IE in te loggen op mijnpostbank. Als je dan vervolgens geld over gaat schrijven dan lijkt het ook alsof dat gelukt is (er staat dan bij ‘opdrachten’ dat het af/bijgeschreven gaat worden). Maar mooi niet dus! Ook na de DRIE DAGEN wachten die standaard zijn bij mijnpostbank voor overschrijvingen (wat vergeleken met andere banken volgens mij bizar langzaam is) staat het niet af/bijgeschreven. Lekker lullig als je bijvoorbeeld iets wil aankopen en daarvoor geld van je spaarrekening naar je girorekening hebt gehaald. Of iemand beloofd hebt op een bepaalde datum iets over te schrijven. In mijn ervaring is IE met VPC gebruiken de enige betrouwbare methode voor internetbankieren met de postbank.
  Ik zou zeggen: net als met onbetrouwbare lovers, dumpen die mac-ontrouwe postbank!

 • Profielfoto
  bastiaan1321

  ik heb nooit problemen met mijnpostbank.nl op safari via panther

 • Profielfoto
  joaquin

  In de laatste opzet, sinds juni of juli 2005?, lijkt de (Java) security module niet meer in gebruik te zijn. Daarmee vervallen dus een aantal problemen die opgelost konden worden zoals beschreven in dit artikel.
  Met Safari geldt nog wel een probleem: Aanmelden lukt beslist niet! (gebleken onder Tiger). Aanmelden kan wel met Mozilla (en waarschijnlijk dus met Camino en Firefox). Met deze browsers kun je tegenwoordig wel een nieuw password kiezen, dat kon jarenlang alleen met Windows!
  Zie verder de andere artikelen over Postbank Internetbankieren / MijnPostbank.

  Al met al zou ik iedereen, die niet beslist de Postbank wil, voor internetbankieren de SNS of ABN Amro aanbevelen.
  De Rabobank is een geval apart zolang de raad van bestuur geen geldt uit trekt voor de verbetering van de webstek! (Betalen werkt maar verder is de site een puinhoop).

 • Profielfoto
  Pjotr

  Plug-in is geinstalleerd. Firefox 1.0.6 nl. Na drie keer inloggen, toegang geblokkeerd. Nieuwe codes. Weer drie keer. Weer blokkeren. In oktober “wordt girotel mijnpostbank.nl”.

 • Profielfoto
  TinyBear

  Ik postbankier via panther op safari, nu via mijn postbank.nl & voorheen via girotel…en heb nog nooit problemen gehad!

  Mijn mams echter nu wel, die mact nog onder OS9 en dan doet internet explorer het ineens niet meer met postbank.nl:-(

 • Profielfoto
  ocin amsap

  De beste manier om te telebankieren via de postbank die het altijd doet zonder enige problemen is instaleer explorer 5.2 en log dan in via je code,s en je kan bankieren zonder problemen,ik doe dit al jaren.

 • Profielfoto
  Byron

  Ik heb ook mijnpostbank.nl en in Opera en Safari werkt het niet, in Firefox werkt het wel, maar die browser is niet mijn favoriet.. Toen heb ik Camino maar gedownload en daarin werkt het ook gewoon perfect! Een aanradertje, want het is ook nog zowat de snelste browser voor mac..

 • Profielfoto
  ronvgs

  Mijn postbank.nl werkt perfect hier OSX Tiger met Safari

 • Profielfoto
  James T. Kirk

  Sinds januari bezitter van Mac Mini. Postbank gaat prima op Safari, Firefox, Camino maar niet op Opera en dat een hele tijd al niet (ook niet onder Linux). Ergo, Opera ‘zegt’ dat er een onveilige encryptiemethode wordt gehanteerd…

 • Profielfoto
  wontolla

  Gek gnoeg heb ik zelden problemen met de postbank. Girotel is gestopt.
  Mijn Postbank.nl werkt prima op firefox en mijn iMac G5.
  Wel vind ik de postbank nogal omslachtig maar werken doet het wel.
  je moet eens een jaaroverzicht van je girorekeing downloaden. Leuk joh je krijgt een .csv file (excel dus) die in excel alles in het eerst hok zet.
  Openen met NeoOfficeJ gaat perfect

 • Profielfoto
  Byron

  Inmiddels werkt Mijnpostbank.nl ook perfect op Safari, soms laad een paginatje niet helemaal maar als je vaak nog een keer klikt zie je het paginatje goed laden, ik kan nu verder gewoon mijn bankzaken doen..

 • Profielfoto
  MacT

  Mac OSX, Safari en Rabo bank is ook een prima combinatie. Nooit problemen!