iTunes Music Store in vier nieuwe landen

7 reacties

Vanaf vandaag is het mogelijk om vanuit vier nieuwe landen muziek te kopen in de iTunes Music Store. Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen zijn aan het lijstje met landen met een eigen iTMS toegevoegd. Landen die tot nu toe een eigen iTMS hebben, zijn onder andere Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Canada, de VS, Spanje en Finland.

Sinds de start van de iTMS heeft Apple het marktaandeel van de online muziekwinkel zien groeien tot ruim 70 procent. De iTMS is nu in 19 landen actief en intussen zijn er al meer dan 400 miljoen liedjes verkocht en gedownload.

In Zwitserland is Apple een speciale actie gestart, samen met UPS. De bedoeling is om ‘iedere inwoner van Zwitserland’ een gratis liedje te geven, en UPS geeft song cards weg waarmee je één liedje gratis kunt downloaden.

De prijzen in de verschillende landen lopen maar een klein beetje uiteen. In Zweden kost één liedje 9 kroon, wat omgerekend 98 eurocent is. Als je in Zwitserland een liedje koopt, ben je 1,50 franc kwijt, dus 97 eurocent. In Noorwegen kost een liedje je 8 krone, wat neerkomt op 99 eurocent. Alleen Denemarken is relatief duur, vergeleken bij de andere landen; hier kost een liedje 8 krone, ongeveer €1,08. Of de Denen hier erg mee zitten, is nog niet bekend. Misschien krijgt Apple nu met ook een rechtszaak in Denemarken te maken, net als in Groot-Brittannië, waar een liedje omgerekend €1,15 kost.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Double_UK

  “Of de Denen hier erg mee zitten, is nog niet bekend.”

  Hadden ze indertijd maar ‘ja’ moeten stemmen voor de Euro! :)

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Of niet natuurlijk.. Zij hebben geen enorme prijsverhogingen gehad toen dat kreng was ingevoerd:)

 • Profielfoto
  arneblk

  Waarom is Apple nooit een speciale actie gestart in Nederland?

 • Profielfoto
  eiskoud

  omdat wij wel ‘JA’ hebben gestemt voor die (pl)Euro :D

 • Profielfoto
  tennapel

  @ifeelfine: de prijzen in Kopenhagen zijn vergelijkbaar met de prijzen in Rotterdam, Euro of geen Euro.

 • Profielfoto
  Missundaztood

  @tennapel, vroeger was scandinavie duurder, nu minder
  dankzij de euro

 • Profielfoto
  Ldd-tje

  Lol, krijg ik net een nieuwsbrief binnen van mijn provider (Multikabel) en daar staat in dat Multikabel een eigen muziekwinkel is begonnen, zie http://muziek.multikabel.nl/

  Werkt voor geen meter op de Mac, want de site is alleen te benaderen via de windowsversie van Internet Explorer.