Bestaat de Xbox 360 wel?

59 reacties

Merkwaardige berichten overstromen ons over de echtheid van de Xbox 360. Geruchten gaan hier en daar rond dat er op de doos van de Xbox 360 de melding “PowerMac G5 Not Included” vermeld zal staan welke wel nodig is om de Xbox 360 games te spelen. De set up van een Xbox 360 zou als volgt in zijn werk gaan : Men neemt de Xbox360 en plaatst deze naast of voor het televisiescherm. Men neemt een Apple PowerMac G5, deze sluit men aan op de televisie en verstopt men achter de televisie. Het Xbox360 schijfje plaatst men in de PowerMac G5 en gamen maar.

Dit zou toch enigzins de inhoud van de handleiding van de Xbox 360 moeten zijn als men de opstelling bekijkt die Microsoft gebruikt om zijn Xbox 360 te demonstreren.

Wie zich afvraagt waarom men dan nog een Xbox 360 nodig heeft : De Xbox 360 heeft een mooi groen lichtje vooraan op de console die al je vrienden met verstomming zal slaan.

Anandtech : PowerMac G5’s at the show

Reacties

59 reacties
 • Profielfoto
  Turbanus

  Mooi voorbeeld van de sameenwerking tussen Bill en Steve…..:D

 • Profielfoto
  Nisei

  LOL Ik hoop toch niet dat er mensen zijn die dit geloven? :D

 • Profielfoto
  bonjorno

  hmmm lijkt wel erg geloofwaardig Nisei.
  Zou me niks verbazen, prutsers bij Microschoft.

  PS3!…. 2 for now…:p

 • Profielfoto
  Sylvester..

  Het is duidelijk dat als die foto’s kloppen dat ze gewoon nog geen werkende xbox360 hebben staan en dat de games nu nog rechtstreeks via de mac geviewd worden, straks zal de processor in de Xbox verwerkt worden, maar schijnbaar was het nog niet zover…

 • Profielfoto
  Erikaatje

  oh wat een blunder haha

  maarre.. ze zijn dus makkelijk te spelen op een G5.. waarrooommm kunnen wij ze nog niet kopen dan?

 • Profielfoto
  dodo

  Prachtig artikel!!

  Hilarisch!

 • Profielfoto
  PureLogic

  Je hebt kans dat alleen de demo’s op Mac OS X/Linux PPC draaien, maar de uiteindelijke final versies niet. Al die games worden op “echte” PC’s ontworpen en getest, pas het eindproduct wordt zo gemaakt dat het alleen op het console systeem draait. Omdat Apple de enige fabrikant is die PPC compatible PC’s maakt en de Xbox 360 hier ook gebruik van gaat maken is het logisch dat er PowerMacs staan. Wat is nou makkelijker/goedkoper: Een nieuw (onstabiel) prototype Xbox al in productie nemen hiervoor, of die demo’s op bestaande en goedwerkende PPC computers laten draaien?

  Het blijft een blunder natuurlijk dat het publiek hier achter gekomen is! Ik had voor de show toch een werkend lampje in die Xbox 360 gezet en die PowerMac G5’s goed verborgen! Vind het wel onzin om te zeggen dat het een blunder is omdat die PPC computers van Apple zijn, er is gewoon niets anders op de markt…

  @erikaatjuh
  Omdat de echte spelletjes nog in ontwikkeling zijn, en Microsoft wil natuurlijk Xboxen verkopen he.

 • Profielfoto
  LuniX

  Volgens mij gewoon een kwestie van stabiliteit, ding is nog steeds een prototype. En ze hebben veel moeten slikken na CES in LA met een mooie BSOD. Gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Vraag me toch af als ze bang zijn voor instabiliteit, wat dat word met de lancering tijdens de feestdagen… Vanwege dit de niet backward compatibility zoals de andere en de matige (hihi) prestatie ga ik zeker niet voor de XboX 360.

 • Profielfoto
  MacEagle

  Een beetje dom van Microsoft, had teminste de moeite genomen om de g5 onherkenbaar te maken zeg maar een ander jasje aan, dit lijkt nergens op.

  Of zijn Steve en Bill toch goede vrienden vanelkaar? ???

 • Profielfoto
  japser909

  wat is die linker zwarte doos eigenlijk ??? http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2005/E3/day1/xbox360/G5s-3.jpg
  ??? ohja al verteld dat M$ geen computers maakt ? en dat ze gek zijn op mac ? :D quote webwereld: [ http://www.webwereld.nl/articles/35373 ] ja waarom prutst M$ met trage pc’s terwijl de originel wel rap beeld laat zien :sealed:

 • Profielfoto
  Tomac5

  Nixbox360…

 • Profielfoto
  Ganymedus

  als je goed rondsnuffelt op de website zul je zien dat er ook een linkje staat met een werkende xbox. Ik denk niet dat het een hardware probleem van m$ is in dit geval, al zou ik dat wel toejuichen overigens. Maar als je goed rondsnuffelt zul je zien dat het gaat om de gpu welke van ATI is. Deze heeft ATI maar ter nauwernood weten in te bouwen in een xbox 360 voor de beurs. Je ziet ook bij de shots van geneomde artikel hier een paar opmerkingen over staan dat de AA nog niet optimaal is etc. etc.

 • Profielfoto
  mavic

  Steve en Bill zijn goede vrienden :p

  Check deze movie
  http://www.imdb.com/title/tt0168122/

 • Profielfoto
  zakalwe

  Ik blijf het toch verbazingwekkend vinden, dat je straks rond kerst een machine kan kopen voor ongeveer 300$ die sneller is (in games) dan de machine waar je nu bijna 3000$ voor neerlegt.

 • Profielfoto
  aperitivo

  geweldig. Jullie hadden dus wel degelijk gelijk als je zegt ‘Microsoft on the outside, Mac on the inside’
  http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1954

 • Profielfoto
  Sad

  Nou jongens wel een beetje een pretentieus gedoe dit. Wat moet een potentiele switcher nou weer denken als hij dit leest? Okay het is crap dat M$ de Xbox nog niet op zichzelf kan laten draaien, maar melden dat de 360 alleen maar een groen lampje is, vind ik wat overdreven hoor.

  Hij komt met de kerst uit, en dus zitten we tegen een BETA aan te schoppen met zijn allen. Give ‘em a break, ze hebben PPC technologie omarmd, dat moeten we steunen, niet afzeiken.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Dan denkt ie meteen dat ie aan het juiste adres is aangekomen, wat zou ie anders denken?

  En waarom zouden we Microsoft moeten steunen omdat ze PPC omarmen? Het is net de tijd om te gaan zeiken dat we een Cell willen ipv een PPC.

 • Profielfoto
  PureLogic

  Steunen hoeft niet gelijk, maar dit nutteloze afzeiken iedere keer begint ook erg vermoeiend te worden. Verzin eens wat nieuws, en als je al per se moet afzeiken neem dan tenminste de moeite om met goeie argumenten te komen.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wel de Xbox 360 is nieuw dus je kan ons niet verwijten dat we niets nieuws zoeken om af te zeiken.

  Zoek anders ook eens iets nieuws dan elke reaktie of artikel dat niet pro-MS is af te zeiken, dat begint ook hard te vervelen.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Dit heeft niks met afzeiken te maken, ’t is gewoon knullig dat MS een product presenteert wat nog niet eens werkt, en daarvoor ook nog eens computers nodig heeft van hun grote concurrent.

 • Profielfoto
  patricko

  Fijn al dat Microsoft nieuws hier. Wanneer wordt het omgedoopt in MicrOSoftX.nl ?

 • Profielfoto
  philippo

  Lekker afzeiken. Ik wil ook ff iets of iemand afzeiken, het is tenslotte bijna weekeind.:p Mag ik ff?

 • Profielfoto
  SuperVlieg

  Weet je wat mij opvalt! Nou zegt iedereen wel over de dat Microsoft zuigt en dat ze Apple’s gebruiken! Wat ook eigenlijk ook goed is:P

  Maar Microsoft heeft wel haar eigen windows kernels draaien op deze mac g5’s dus ze zouden niet 1 2 3 op de mac kunnen! omdat er toch weer wat van windows op staat!

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Windowskernel op de G5 ? Geef mij eens een bron.

 • Profielfoto
  MonoSynth

  Ik denk niet dat op deze Macs OSX of LinuxPPC draait. Het lijkt mij dat ze Macs als ontwikkelplatform gebruiken (heej, was er een aantal maanden geleden niet een rel om iemand die foto’s maakte van een pallet Macs die bij MS bezorgd werden??), en dat dit dus gewoon de enige systemen zijn waar de software (of dat nou een Windows versie is of een speciaal OS) op het moment op werkt.

  De grote vraag is voor mij nu niet echt óf het Microsoft lukt om voor December de XBox360 op de markt te krijgen, maar hoeveel ze er voor die periode kunnen maken. Het is nog maar een maand of zes voordat het seizoen losbarst, trek daar twee maanden vanaf voor de productie van de eerste voorraden en de distributie, en ze moeten dus binnen vier maanden het project minstens hardwarematig afronden. Ik denk dat Sony en Nintendo wat meer ervaring met game-consoles hebben en wijselijk besloten hebben om hun consoles pas in Q1 van 2006 uit te brengen. Niet te veel tijdsdruk, kinderziektes hebben niet direct betrekking op miljoenen en miljoenen apparaten, en vertragingen in de levertijd worden niet erg hard afgestraft.

 • Profielfoto
  zakalwe

  @Bob: De mogelijkheden voor MicroSoft zijn:

  linux kernel op de Xbox360: denk het niet
  Darwin kernel op Xbox360: denk het niet
  of hun oude NT for PowerPC uit de kast halen en afstoffen: NTkernel op de Xbox360. En als MS het lukt voor het nodeloos complexe PC platform een kernel te schrijven, kunnen ze het ook wel op de G5. Misschien dat Apple ze geholpen heeft in ruil voor DirectX for PPC of zo.

  [edit:] Lees net dat de ATI chip in de Xbox360 geen DirectX ondersteund, maar een eigen, door MS ontwikkelde API, het wordt hoe langer hoe vreemder.

 • Profielfoto
  Beathoven

  De XBox kan straks ook mooi gebruikt worden als vervanger van de Mac Mini. Er zullen vast wel een paar freaks zijn die OS X erop krijgen en er een handleiding voor schrijven.

 • Profielfoto
  MonoSynth

  @Beathoven: Ik denk het niet. Als je ziet hoeveel werk het gekost heeft om Linux op de huidige (pc-gebaseerde) XBox draaiend te krijgen…. Dat lukte ook alleen maar door een bug in een bepaald spel. En daarnaast, een PPC processor alleen maakt nog geen Apple architectuur waar OS X op draait.

 • Profielfoto
  SuperVlieg
 • Profielfoto
  MacAttack

  De PowerPC’s lopen inderdaad op NT

 • Profielfoto
  Zorcky

  Inderdaad, het is niet omdat er een PPC zit in de Xbox dat het dan ook Mac OS X instructies aanneemd. Nu zitten ze allemaal zo af te geven op de Xbox gewoon omdat het van Micro$oft is en die PS3 is dat dan zoveel beter? op Papier lijkt het allemaal sneller, maar dat doet Apple ook allemaal uitschijnen. Terwijl de praktijk de dingen soms wel anders laat zien. Gewoon afwachten zeg ik tot dat die dingen bij de consument zijn.

  En jah Sony en nintendo hebben ervaring met het maken van Consoles. Toch vreemd dat Sony van de PSP vele modelen heeft moeten terug nemen omdat er een bedieningsknop afbrak (of zoiets)

 • Profielfoto
  SuperVlieg

  Zullen ze ook wel moeten! Want de Xbox 360 zal nog altijd de Windows 2000 Embed draaien!

 • Profielfoto
  xer

  De NT kernel is gebaseerd op VMS, een UNIX achtig OS, oorspronkelijk door VAX systems ontwikkeld. De NT kernel is erg stabiel en heeft een flexibele driver struktuur. Het is een van de beste assets dit M$ in huis heeft. Best wel slim van ze om het in de XBOX te gebruiken..

 • Profielfoto
  SuperVlieg

  Kinder ziektes blijf je altijd hebben! Elke paar maanden komt er wel weer een update uit kwa hardware voor de huidige xbox! Om fouten te bewereken! En dat zul je met de ps3 ook hebben!

  De zware fouten zullen er meschien niet meer inzitten bij Nintendo, Sony en Microsoft! Maar de kleine bugjes komen toch pas ter voorschijn wanneer het uit is!

  Is het zelfde met games….

  UPDATE: En wat mensen ook nog vergeten is!!! Dat Microsoft zelf al bezig is met de Final Development kit te ontwikelen…. En de PowerMac G5 is een tijdelijke oplossing tot dat de final build klaar is… En natuurlijk -DENK IK DAN- Zal het een PowerMac blijven want hey de 360 is er ook 1!!!!

 • Profielfoto
  Bonte

  De prijs zal wel tussen de 500 en 1000 euro liggen dus de verkoop zal niet te hoog zijn in het begin. Dat ze nu nog niets hebben die werkt zoals het moet is wel verwonderlijk, die komen nooit op tijd klaar. :O

 • Profielfoto
  Emilio_K

  Die 2 PowerPC bakkies draaien nog steeds NT dus no way dat de spellen makkelijk op os X te draaien zijn. Het is best leuk dat Billies software op Steve’s hardware draait…voor Bill.
  Ik ben echt niet pro Microsoft maar ik vind het een beetje flauw worden allemaal.
  Ik vind het overigens wel leuk dat de gemiddelde Apple gebruiker blij is met het nieuws dat je Windows kan draaien op een Apple. :D

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik vind dat de MacOSX website door keer op keer dit soort cynische stukjes over Microsoft te plaatsen behoorlijk haar kwaliteit en vriendelijke uitstraling verliest. Dit soort stukjes zijn alleen maar bedoeld om negatieve reacties uit te lokken, en dat komt op mij, en ik denk op vele anderen nogal onprofessioneel en puberaal over. Als er een behoefte is aan dit soort discussies dan is daar toch de Lounge voor?

  Door het op de voorpagina te zetten geef je mij het gevoel dat het je bedoeling is dat alle bezoekers aan deze site je mening zouden moeten delen, en dat maakt het bezoek aan de site voor mij een stuk minder aantrekkelijk.

 • Profielfoto
  Paul

  Slaat nergens op dit artikeltje. Op TIME magazine is het de voorkant (met Gates erbij…) deze week met een uitgebreid verslag.

 • Profielfoto
  Aglaea

  Het is wel een grappig iets om te lezen en het mag zeker wel als een hart onder de riem gezien worden voor Apple en de PowerPC CPU. Het toont aan dat zelfs Microsoft aangeeft dat als je echt wat wilt, je op het Mac/PPC-platform moet zijn.
  Ik denk dat Microsoft zich hiermee toch flink in de voet geschoten heeft. Je gaat er niet dood aan, maar het kost je wel punten. En ik denk dat Intel er ook verre van blij mee zal zijn.

  Aan de andere kant kun je je afvragen of je er als Applegebruiker zo blij mee moet zijn, want de klachten waren dat de demo’s zo traag waren… Dus Apple is traag! Nu zit er natuurlijk een ander OS op en ik verwacht dat zo’n spel op Tiger met de nieuwe core image veel sneller zou zijn, maar er zit toch een keerzijde aan dit verhaal.

  Ik sluit mij overigens wel aan bij de kritikasters over de ongenuanceerdheid en platheid van sommige van de opmerkingen. Het stuk vind ik ook niet helemaal goed, maar in ieder geval relevanter dan dat vorige artikel over de Xbox, want dat vond ik helemaal niet thuishoren op een site over Apple en MacOS X. Het is alleen zo leuk om te lachen om M$…;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wie gelooft dat je straks voor het gamen op de X-box ook nog een Apple Powermac G5 nodig heeft, die is natuurlijk niet wijs. De mop is al mooi genoeg dat ze voor de demonstratie van het ding wel een G5 nodig hadden. Het was vooor Gates&Co slimmer geweest als ze er ook even zo’n lelijke plastic doos met een zilver randje omheen gebouwd hadden.
  Als dit verhaal waar is, dan kunnen we de Xbox verwachten als update bij MacOS x 10.4.2 – eventueel tegen een kleine vergoeding. En NATUURLIJK weet MS dat Apple beter is, anders handen ze het systeem niet nagebouwd. En vanwege de methode van nabouwen en het omzeilen van de patenten, kon het niet anders dan slechter zijn.

 • Profielfoto
  SuperVlieg

  @Aglaea: Ik geef je volkomen gelijk! En het lijkt hier ook allemaal anti-Microsoft waar ik gedeeltelijk mee eens ben! Maar Microsoft heeft al een mooi producht op de markt en dat is XBOX zelf en XBOX LIVE En sony kan veel doen maar de kwaliteit wat Microsft gaat bieden voor de 360 kwa software kan sony en nintendo niet aan tippen!

  En voor de rest kwa windows en windows shit! ben ik het 100% met jullie eens!

 • Profielfoto
  edwin.bossier

  Ik lees hier steeds maar opnieuw ‘Mac platform’. Alsof je ieder apparaat met een Intel processor een ‘Windows platform’ zou noemen!
  Microsoft gebruikt een PPC en het lijkt me dan ook logisch dat de software ontwikkeld wordt op een machine die ook een processor van de PPC familie gebruikt. Een link leggen naar Mac, OS X en Apple is echter veel meer dan een brug te ver, OS X en Apple hebben hier niets mee te maken…

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Idd, het eindeloos zeuren op MS vind ik ook behoorlijk irritant, al moet een klein beetje cynisme wel kunnen.
  De consumerproducten van MS vind ik ook waardeloos, GUI, werking en stabiliteit is slecht, maar de developertools van MS (waarvoor dan ook), bijv. de nieuwe MS VB Web Developer zit _erg_ strak in elkaar.

  MacAanZee; jouw verhaal klinkt een beetje als een kinderruzie, nabouwen, patenten omzeilen en roepen wie het beste is. Zo gaan die dingen niet, het zijn beide serieuze bedrijven, MS bouwt niks na.

  Dat er een PPC kernel van BT was wist ik niet, grappig:)

  Ik ben wel erg benieuwd naar de developer tools ook, hopelijk lekken die nog ’n keertje uit.

 • Profielfoto
  BlaH

  Hopelijk zet iemand zon g5je op ebay :D. Beetje xbox demotjes spelen op me mac lijkt me wel strak. Andere partitie met tiger erop dan trek ik het wel:)

 • Profielfoto
  JeePee

  Leuk artikel hoor MacAttack, een beetje lol moet toch kunnen? Jammer dat zoveel mensen zich vaak negatief uiten naar aanleiding van artikelen, het moet natuurlijk kunnen, maar ga anders zelf schrijven. :sealed:
  En waarom zouden we niet om Microsoft mogen lachen, ze zetten zichzelf te kijk door naar computers te grijpen van een kleine, maar belangrijke concurrent.:D En dat alleen maar om Nintendo en Sony voor te zijn? Beetje dom, ik hoop dat ze dit meer negatieve kritiek oplevert dan positieve, door eerder te zijn dan Sony en Nintendo!:p

 • Profielfoto
  Bonte

  De prijs zal tussen de 500 en 1000 euro liggen, hoogstwaarschijnlijk toch want de kostprijs ligt al rond de 1000 tot 1500 euro. Kan toch moeilijk goed verkopen in het begin?

 • Anoniem

  Wat een onzinbericht. Gamedevelopers in Nederland hebben ook G5-kasten gekregen om op te devven. Wel met Xbox360-hardware er in. Waarom het gebeurt in G5-kasten? Dat is geheim en heeft te maken met deadlines. Meer niet. Maar ga vooral door met het Microsoft-gebash hier. Zoals iemand al zei: doop het om naar microsoftx.nl

 • Profielfoto
  GREENSKiN

  De XBox360 heeft een CPU met de PowerPC architectuur.
  De PowerMac heeft een CPU (G5) met de PowerPC architectuur.

  Als je dan een development-kit wilt maken, pak je een gewone machine met een architectuur die zoveel mogelijk lijkt op je eindproduct. De PowerMac is dan een logische keuze.

  Op de XBox360 draait een custom OS, met waarschijnlijk een kernel met een vergelijkbare API als NT. Microsoft heeft echt wel voor de XBox360 een aantal kernel developers in huis gehaald. Zo lastig is het niet om een kernel te schrijven voor een andere architectuur, zeker niet als je werkt volgens ’t principe van een lichte ASM laag onderop (architectuur specifiek) en C(++) erbovenop. Proof of concept: NT for PowerPC.

  De enige link die naar Apple te leggen is, is dat Microsoft een mooie berg PowerMac’s afneemt om die om te bouwen naar dev-kits. Sim-pel.

 • Profielfoto
  Bonte

  De G5 was voor MS gewoon de goedkoopste en beste oplossing voor die dev. boxen, dat is volgens mij ook de hoofdreden dat ze zo ver voor zijn op Sony die naar verluid vorige maand pas z’n eerste ontwikkel playstations heeft rondgestuurd.

  De G5’s zijn maar gedeeltelijk vergelijkbaar met de 360 dus de mindere kwaliteit is meer dan logisch. De 360 heeft een vergelijkbare hoofdprocessor maar minder en andere coprocessors alsook een compleet andere grafische kaart.

  Die spelletjes gaan nooit op een Mac kunnen draaien, dat is zo goed als zeker. Linux op de 360 draaien waarschijnlijk ook niet, de vorige keer was het gelukt door een buffer overflow bug (of zoiets) uit te buiten maar ze zullen nu wel slimmer zijn denk ik.

  Momenteel hebben ze dus nog geen complete 360 draaiende, het lijkt wel alsof ze nog bezig zijn te beslissen wat er nu juist zal in zitten. Ik vrees dat er toch heel wat bugs in zullen zitten, zeker bij het spelen van oude x-box spelletjes.

 • Profielfoto
  Undaunted

  De suggestie dat de Xbox360 alleen als waterkoker te gebruiken is, is dan nog niet eens zo’n gek idee:) De G5’s doen tenslotte het werk. :p

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Quote:En waarom zouden we niet om Microsoft mogen lachen, ze zetten zichzelf te kijk door naar computers te grijpen van een kleine, maar belangrijke concurrent.

  Nogmaals, de processoren zijn niet van Apple, maar van IBM. Motorola maakt ze ook, en ze worden vooral voor industriele doeleinden erg veel gebruikt. Apple is gewoon net als alle andere spelers een afnemer van de chips, geen fabrikant dus.

 • Profielfoto
  gice

  Onzin! Jullie hebben allemaal geen flauw benul waar het mysterie van de 360 om draait…

  Apple en Microsoft gebruiken ook allebij ATI of NVDIA chips.
  Dat Microsoft een PPC chip gebruikt voor zijn configuratie wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde platform delen met een concurrent.

  Schandalige dicussie.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @gice Is de Xbox360 nou al gepromoveerd tot mysterie?

 • Profielfoto
  Brasco

  Bonte vermeld eindelijk de kern van deze zaak. De processor van de X360 bestaat uit drie cores, elke core-processor is infeite een G5. Vandaar de G5 dev-kits. ATi heeft de X360-videokaart nog niet productieklaar vandaar dat er NOG GEEN X360 BESTAAT. Vandaar dat grafisch gezien de techdemo’s ook niet 100% realistisch zijn. Ten eerste missen de dev-kits 1/3 van de theoretische power en is de beste PowerMac videokaart niet uitgerust om de X360 graphics te benaderen. De PS3 stond die gerenderde filmpjes van Motorstorm ook niet te poepen hoor. Daar was waarschijnlijk een hele PC-farm voor nodig :sealed:

  De laatste prijsschatting die ik gehoord heb was 499,-

  Ik snap alle commotie niet. Wat een onbelangrijk geneuzel. Dat Microsoft ook office voor Mac uitbrengt, is dat ook een zwakte bod? beetje trieste bedoeling, maarja had niet anders verwacht. Wees er trots op of iets dergelijkes … ???

 • Profielfoto
  Anoniem

  Brasco slaat de spijker een beetje op z’n kop.

  Dit is iets wat jullie allemaal vergeten: bij die stand van Microsoft werden TWEE Powermacs gebruikt voor het runnen van software voor ÉÉN Xbox360!

  Onze geliefde Powermac absoluut NIET krachtig genoeg om de spullen van de 360 in zijn eentje te draaien.

  Maareuh: *sarcasme* lekker stukje journalistiek hoor, macosx.nl *sarcasme* Wat volgt? “Elvis keert terug van Mars!”?? Iedereen snapt namelijk (of zou moeten snappen) dat dit artikel volslagen onzin is!

 • Profielfoto
  Brasco

  Sarcasme is leuk maar het moet wel ergens op slaan, idd. Als ik dit nieuwsitem lees vind ik het alleen maar onbenullige stukje waar duidelijk een gebrek aan google aan voorafgegaan is.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ach… Vergelijk het met het “nieuws” over Intel:)

 • Profielfoto
  B--E--N

  Nogal logisch dat de demo’s traag waren.
  Kijk eens goed naar het plaatje, dan zie je van links naar rechts een subwoofer (dat zwarte ding), en daarnaast 2 G5’s.
  http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2005/E3/day1/xbox360/G5s-3.jpg

  Bij de G5 naast de subwoofer zie ik maar 1 ventilator zitten, wat betekent dat deze maximaal een single 1.8GHz G5 kan zijn!!!
  En als ik heel goed kijk (neem een meter of 2 afstand van je monitor) zie ik bij de rechter G5 ook maar 1 ventilator!!!

  Dit betekent dat die beestjes hard hebben staan zwoegen om een triple 3.2 GHz G5 te vervangen.
  Misschien was er zelfs maar 1 G5 aangesloten (de rechter met audiokabeltje) en was de tweede bedoeld voor als er problemen zouden ontstaan tijdens de demonstratie (is al vaker voorgekomen bij Microsoft)…

 • Profielfoto
  Mattman

  Vet! ga ik proberen XD