Apple praat met Intel over levering chips

72 reacties

Zojuist bereikte ons het bericht dat Apple in gesprek zou zijn met Intel over de levering van Intel chips voor Macintosh computers. Hoewel een woordvoerder van Apple het bericht afdoet als ‘speculatief’, zou het gesprek wel degelijk serieus zijn.

Een tijdje geleden bleek uit interne documenten van IBM al, dat Apple een switch naar Intel overwoog, maar de overstap te riskant vond omdat het voor een vertraging zou zorgen door de overgang van PowerPC naar de nieuwe chip. Apple was bang daardoor klanten te verliezen. Nu lijkt het erop dat Apple toch weer over een overstap nadenkt.

Een overstap naar Intel zou een daling van de productiekosten betekenen, als Intel ten minste dezelfde korting aan Apple zou geven als dat het aan andere computerfabrikanten geeft. Dat betekent dat er een eventuele prijsdaling verbonden zou kunnen zijn aan de overgang. Een daling van de prijs, in combinatie met een snellere processor, zou ervoor kunnen zorgen dat Apple de concurrentie aan kan gaan met producenten zoals Dell.

Een overstap betekent namelijk ook dat Apple niet meer uitsluitend Power PC processors zal gebruiken in de computers. Of dit gevolgen heeft voor de snelheid van de processors is nog onbekend, maar Intel schijnt bezig te zijn met een dual-core processor die een kloksnelheid van 3Ghz bereikt. Apple zou al prototypes in bezit hebben. Hoe ver IBM is met de ontwikkeling van snellere processors, is onbekend, maar vorig jaar werd verondersteld dat zowel Intel als IBM ongeveer rond deze tijd met een 3 GHz processor op de markt zouden komen. Dit duidt erop dat IBM onderweg vertraging heeft opgelopen; iets wat Apple misschien heeft meegenomen in het besluit om een gesprek aan te gaan met de concurrent.

Bron

Reacties

72 reacties
 • Profielfoto
  Kjelle_ve

  Wil dat zeggen dat apple’s nu met x86 instructies zullen werken?

 • Profielfoto
  Martijn Bakker

  Als dat allemaal doorgaat, wanneer kunnen we dan de nieuwe processoren verwachten (en dan hopelijk ook de prijsdaling)?

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Zou het dan kunnen dat er bvb Pentium processors in Mac’s komen??
  Ik hoop echt van niet, het idee alleen al zou gruwelijk zijn :sealed:

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Als ik het zou weten, zou het in het artikel staan. Wat de x86 instructies betreft, raad ik je dit artikel aan van Mac Rumors: http://www.macrumors.com/pages/2005/02/20050225022048.shtml

 • Profielfoto
  Flipstra

  Deze rumor komt ieder jaar zo’n beetje terug… ’t zou mij niet veel uitmaken, zolang het systeem maar stabiel en snel blijft… eventuele prijsdaling is leuk meegenomen.
  Het is natuurlijk wel vreemd dat IBM niet met snellere chips komt. Die deadline van 3Ghz is inderdaad al lang verstreken.

 • Profielfoto
  Nikita

  Ik vind het best als ze Intel dingen gebruiken maar aan de andere kant vind ik dat de PowerPC chips gewoon Apple ZIJN! Onderdeel van het hele Mac-gevoel.
  Anders gezien: als ze goedkoper worden maar dezelfde prestaties leveren in de vorm van snelheid, design en stabiliteit zal het mij worst wezen wat voor processor d’r in zit eigelijk… :)

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ja lachen, dikke “Intel inside” sticker op m’n powerbook… daar gaat m’n coolfactor…

 • Profielfoto
  Dinkum

  Het belangrijkste mis ik in deze discussie, die chip zal heus wel werken maar wat dacht men van de “intel inside” tune bij het opstarten van je Mac? Is dat niet vloeken in de kerk? :O

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Intel in een Mac = heiligschennis m.a.w.:angry:

 • Profielfoto
  chonazz

  Als het doorzou gaan denk ik toch niet dat we echt iets kunnen verwachten voor 2010…

 • Profielfoto
  sammerman

  gsus als ze dat echt doen zijn ze wel goed stom. een apple moet trouwens niet te goedkoop worden dan heeft straks iedereen er een

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Een keer in de anderhalf jaar komt het gerucht ff langs…eind 2006 maar weer

 • Profielfoto
  Sachin

  Ofwel gaan de gesprekken niet over een CPU maar chips (WiFi, …). Ofwel gaan ze wel over een CPU maar dan over een PowerPC variant die Intel eventueel zou maken voor Apple. Dit is waarschijnlijk een truck van Apple om aan betere voorwaarden te komen bij IBM. Waarschijnlijk zetten ze Big Blue gewoon onder druk:p

 • Profielfoto
  HSL

  wat ook zou kunnen is dat ze met intel aan het praten zijn of intel geen PPC chip variant kan maken.. (geen idee of dat überhaupt kan of mag)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Pentium Inside….™

 • Profielfoto
  solocomp

  Ach niemand die er mee zit dat zijn Apple monitor ook gewoon LG is toch?

  Voor de desktop cpu’s zie ik de noodzaak ook niet zo, maar wie weet zit Apple met de G5 op een dood spoor voor de i/power-books.
  En dan kan een mobile pentium opeens een leuk alternatief zijn.

 • Profielfoto
  ollebolle

  waarom niet terug naar motorola??

 • Profielfoto
  DonJoe

  Apple produceert zelf toch al vrij weinig, vrijwel alles is uitbesteed. Dit nieuws is alleen maar goed, scheelt wellicht enkele tientallen euro’s per systeem.

 • Profielfoto
  yabbanoname

  volgens mij gaat t om leveringen voor de nieuwe tablet mac …

 • Profielfoto
  Hermanko

  ??? Mac’s aan xx86 .. Lijkt mij erg vreemd, ik denk ook eerder in de richting van HS-L ???

 • Profielfoto
  ISS

  Waar maakt men zich druk om? IBM, AMD of Intel als chip… als m’n Apple + OSX maar loopt als een t**t! :)

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Microsoft aan de PPC, Apple aan de x86’s, wie doet de slimste stap ?

  Maare, Intel heeft toch al een poosje een 3+ ghz chip ?

 • Profielfoto
  byrolf

  Wat een gedoe van het zoveelste mac-identity gezever.
  Het gaat om kwaliteit.
  Wie dat levert zal mij een zorg zijn.

  Dus. Alszodanig. Ik dank u.

 • Profielfoto
  LeRu

  Hoeft niet perse een xx86 te zijn: Intel maakt/kocht ook de Xscale processor.Deze is als een doorontwikkeling te beschouwen van de StrongArm processor. Jullie moeten mij niet kwalijk nemen: ik kan nog niet echt links doorgeven; maar met wat zoekwerk kun je over toegepaste Xscale processoren een heleboel vinden op http://www.drobe.co.uk Een aantal computers: de Iyonix en meest recent: de A9home , zijn overgegaan van strongarm processoren naar Xscale en arm9 processoren. Hiervoor hebben ze een hardware-specifiek deel in hun operating systeen (RISC OS) moeten opnemen om dit naar de Xscale te kunnen brengen. Dat zou wellicht ook de oplossing van Apple kunnen zijn.
  Interessant: Op vermelde site wordt melding gemaakt van een emulator van het RISC OS besturingssysteem die draait op een Mac Mini..

  PS: ik kom van dit RISC OS platform, niet omdat het niet beviel, maar omdat een laptop er niet inzit, jammer genoeg. De ibook maakt mij mobiel.

  Kom dus niet van de windows wereld (heb er zelfs nog nooit een gehad) en volgens de colofon ben ik dan geeen switcher.:-)

 • Profielfoto
  aToMac

  Dit begrijp ik ook niet: “maar Intel schijnt bezig te zijn met een dual-core processor (970MP) die een kloksnelheid van 3Ghz bereikt.”

  De 970MP is van IBM.

  Als ze overgaan op Intel is het trouwens een kwestie van tijd voordat je OSX op een Dell kan laten draaien.

  Wat ook een feit is, is dat je qua prijs direct met Dell gaat concurreren, omdat de systemen qua hardware gewoon hetzelfde zijn dan. En dat gaat Apple altijd verliezen, omdat ze gewoon meer R&D kosten hebben.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Hoe klinkt dat:

  BMW 325 1.4TDi

 • Profielfoto
  jps

  tja, wie weet geen Powerbook G5, maar een Powerbook M Mobile;-)

 • Profielfoto
  aToMac

  Dat klinkt alsof het niet klopt… 2.5!=1.4 :S ???

 • Profielfoto
  dardow

  @summerman, of je nou wil of niet Apple zal toch een keer groot moeten gaan denken om in de markt te blijven. Hoe meer mensen Apple gaan gebruiken, hoe goedkoper het zal worden. Apple wil heus niet altijd klein blijven. En hoe groter Apple word, hoe moeilijker microsoft het zal krijgen. En denk is aan de vele extra dingen die Apple zal gaan maken als ze een groter publiek willen trekken.

  Als Apple zich goed doet aan die intel fratsen, moeten ze dat gewoon doen. Hoe meer Apple hoe minder windows.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Alsof “wij” Maccers “groot” willen worden.
  Ik zou het toch veel leuker vinden moest Apple een niche producent blijven.
  En btw, Apple maakt op dit moment erg grote winsten en dat is toch nog steeds waar het om draait, niet?
  Klein maar fijn is hier dan ook de boodschap;)

 • Profielfoto
  gice

  Geen paniek!

  Apple gaat NIET over op de bekende [en hopeloos verouderde] X86 architectuur.

  Drie dingen kunnen hier aan de hand zijn;

  1. Apple haalt een strategische move uit door ontevredenheid over IBM

  2. Ze praten met Intel omdat Microsoft die aan de PPC architectuur is begonnen.

  3. Interesse naar een intel chip voor eigen producten, met name voor -toekomstige- mobiele computers omdat er problemen zijn met de warmteontwikkeling en stroomverbruik van de G5 in [mobiele] producten.

 • Profielfoto
  maceddy

  Volgens mij zit in de iPod ook een Intel chip..
  Wie weet zijn ze gewoon daarover in gesprek.

 • Profielfoto
  EwaldK

  Als het aan Jobs ligt blijft Apple echt niet klein: hij heeft nog de ultieme rekening met Gates te vereffenen..

  Ik kan me op de eerste plaats voorstellen, dat Intel processoren zou gaan leveren voor de Powerbooks, want dat begint natuurlijk nu dramatische vormen aan te nemen (het niet kunnen leveren door IBM van G5 processoren die in een laptop passen).

  Daarnaast zou een volgende stap kunnen zijn, dat er een Intel based Apple PowerPC verschijnt, die ‘gewoon’ Mac OSX draait. Kan me herinneren dat een jaar of 2/3 geleden er al een port plaatsvond van Mac OSX naar het x86 platform (totdat IBM met de G5 processor op de proppen kwam).
  Deze Intel-Apple zou dan qua hardware door Apple gebouwd worden (zoals nu al gebeurt), zodat je niet de situatie krijgt als in de Win PC wereld (-slechte- ondersteuning van een breed scala aan peripherals)

 • Profielfoto
  gice

  Een Intel PowerPC zou niet kunnen omdat het een merknaam van een jointventure van Apple IBM en Motorola is.

  Die aanpassing van de OSX kernel kan ik me ook nog herinneren toen deden er ook al geruchten de ronde, dus wat dat betreft zit het er wel aan te komen dat er een Intel Mac komt, misschien de nieuwe tablet mac?

  Ook is er een gerucht dat Intel een techniek heeft ontwikkeld om het stroomverbruik te minimaliseren, de bekende HyperThreading techniek.

  Wel worden dit soort dingen met veel tam tam naar buiten gebracht om de beurskoers te beinvloeden.

  In Amerika is de trend bij bedrijven om zich terug te trekken naar de ‘core business’.

  Het zoukunnen zijn dat IBM en Motorola de productie van CPU’s -voor consumenten- willen staken als Apple niet meer investeerd in nieuwe processors.

  Ik durf er gif op in te nemen dat ze al een prototype OSX op intel hebben draaien!

 • Profielfoto
  PowerMac

  Grote onzin, die zoals elders werd beweerd, eerder de aankondiging van de lente in zich heeft dan iets anders (zo’n beetje elk jaar komt dit gerucht weer bovendrijven).
  Er zijn zoveel andere chips die in een Mac zitten en in andere produkten van Apple (switches, Aiport, Ethernet, toetsenborden, etc).

  Nog even en dan gaan we het weer hebben over de return van de Newton, dat Sun Appl egaat overnemen en dat Steve Jobs alsnog direkteur wordt van Disney.

  Zo, nu weer over naar de orde van de dag: Cell !!!!

 • Profielfoto
  gice

  Powermac: Je bericht is wazig.

  Het gaat niet om een gerucht. Het is bevestigd door een Apple spokesman.
  Waarschijnlijk kan het ook gaan om goedkopere Intel-Mac varianten en vrijwel zeker mobiele computers.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik ben er bijna 100% zeker van dat het gesprek over Wimax ging. Als Apple niet mee op die boot zou springen zou Apple terug naar de middeleeuwen worden gekatapulteerd.

  Ik vroeg me al een tijdje af hoe Apple het zou gaan redden zonder Wimax et voila ze hebben blijkbaar de eerste stap naar echt draadloos internet gezet.

 • Profielfoto
  Bram

  Ook is er een gerucht dat Intel een techniek heeft ontwikkeld om het stroomverbruik te minimaliseren, de bekende HyperThreading techniek.

  HT heeft niets te maken met energieverbruik.

  Overigens heeft een ondergeklokte G5 niet veel watt nodig.

  @gice: hoezo “bevestigd”?

 • Profielfoto
  Esquare

  @gice: Het bericht is juist ontkend door een Apple spokeswoman. Het is dus wel degelijk een gerucht.

 • Profielfoto
  eelcoh

  Toch zou het verstandig zijn van Apple om over te stappen op x86, denk ik. Hardware is leuk, maar uiteindelijk ondergeschikt in deze markt.

 • Profielfoto
  Atagonis

  Mac OS X op een pc draaien zal apple veel geld op gaan leveren. Zeg nou zelf wie wil er dan nog windows? Je moet wel heel erg gek zijn. En dan kunnen ze door de winst de hardwareprijs verlagen waardoor apple de hele computer markt in handen krijgt. Muhahahaha….. uhh oke ik liet me een beetje gaan. Maar goed zou kunnen toch??:D Ik zie het wel zittem.

 • Profielfoto
  Tomovich

  Intel zou maar al te graag een merk als Apple op hun klantenlijst willen zetten! Het prestige dat Apple heeft zal zo ook weerspiegeld worden op het merk Intel waardoor het een meerwaard zal creeëren voor de processorfabrikant.

 • Profielfoto
  The Podfather

  Powerbooks met een Centrino variant?

 • Profielfoto
  kenmasters

  Ik moet nog zien of Apple echt x86 gaat gebruiken. Dit gerucht duikt idd vaker op en ik heb al een aantal keer gelezen dat de x86 port van OS X niet verder ontwikkeld wordt. Dit staat nog los van het feit dat een switch naar x86 heel veel gedonder met zich mee gaat brengen. Dan krijg je dus hetzelfde als een aantal jaar geleden met de switch van 68k naar PPC. 2 versien van programma’s of “fat binaries”, niet echt handig. Zoals al genoemd is is x86 ook nogal een verouderde architectuur en is er helemaal niks mis met PPC.

  Motorola gaat niet echt hard vooruit in de PPC ontwikkeling, wie zegt dat Intel niet ook PPC’s gaat maken? Ze zouden het makkelijk kunnen en het feit dat dit een Apple/IBM/Motorola gebeuren is zegt me eigenlijk niet zoveel.

 • Profielfoto
  Torz

  Wat maakt het uit???. Mac G6 Dual Dualcore Intel PPC 2x 4ghz.:D ,
  Klinkt dat beter…

 • Profielfoto
  Josh

  Ik vind het wel zwalken van het APPLE-management. De grap dat straks de hele G4 en G5-apparatuur veroudert? Fundamentele veranderingen in korte tijd zijn geen goed teken. Liefde ten aanzien van APPLE mag best converteren in een kritische vriendschap.

 • Profielfoto
  Appletaart

  Het zou geweldig zijn, kunnen we op de PC gewoon osx draaien. Eindelijk van die absurde prijzen van apple af !

  Ik zie het al helemaal zitten, lekker gamen op je Athlon64 en als je een Apple gevoel wil boot je gewoon van je 2e partitie met osx:)

 • Profielfoto
  Outragemac

  Dan is het waarschijnlijk dus ook meteen afgelopen met de Photoshop benchmarks tijdens de keynote.

 • Profielfoto
  314ter

  Ik zie Mac OS X niet snel op een PC draaien, ook al zouden ze overstappen op intel (x86?) chips. Apple zou dan nog minder hardware verkopen. Ik denk dat ze ervoor zorgen dat OS X niet op PC’s draait.

  Maar werken met meerdere platforms wordt makkelijker, aangezien emulatoren (VPC) sneller zullen draaien. Dus dat wordt een mooie G6 met Mac OS X, Windows Longhorn om te telebankieren en Linux, als je je nerd wil voelen. En onder alle platforms draai je met een leuke snelheid!

 • Profielfoto
  patricko

  Het sterke punt van Windows is dat het op (bijna) elke PC draait. Apple zal er nog een harde dobber aan hebben om OSX aan te passen zodat het elke video/netwerk/geluidskaart etc ondersteunt. Je ziet dat ook aan Darwin, dat draait alleen op vrij specifieke hardware. Maar dit mag hier vast niet gezegd worden.

 • Profielfoto
  macpro

  Ik vind het gerucht op dit moment zeker niet geloofwaardig.
  Microsoft maakt net de overstap van Intel naar IBM.
  Haalt daarbij de kloksnelheden waarop de Mac gebruikers al een tijdje zitten te wachten.
  Intel heeft zelf ook al moeite om de snelheid in hun processoren te verhogen. Dus eigenlijk zit daar ook niet veel vooruitgang.
  Waarom zou Apple dan die overstap willen maken, om vervolgens weer stil te blijven staan?

  Dan maar de wishfull thinking mode: dit gerucht is de wereld in geholpen om de aandacht van de PowerPC af te leiden, zodat Steve op 6 juni kan aankondigen dat de 3GHz G5’s leverbaar zijn.

  Uiteraard zullen wij Steve dan weer afzeiken omdat Microsoft er eerder mee uit is gekomen, want we kunnen nooit tevreden zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En toch is het – op z’n noordhollands gezegd – GEEN POREM om een Apple te kopen met zo’n akelige sticker “Intel Inside” op het scherm.
  Laten we dus maar hopen dat het overwaait. En voor de rest heb ik er technisch geen verstand van & zal ’t me worst wezen, zolang Apple maar beter blijft dan de rest!

 • Profielfoto
  yabbanoname

  jeemig, denken jullie nu echt dat de hele wereld op zn kop gaat door “Apple talks to Intel” ?

  Om beetje t perspectief te zien moet je niet aan de main CPU denken, maar aan zoiets als Wimax (Intel® PRO/Wireless 5116 chip) en Apple tablets / Powerbooks.

  t wireless van Apple is al niet meer zo inovatief als bij de introductie jaren terug, met Wimax zouden ze weer vooraan staan.

  Yo!

 • Profielfoto
  renn

  Misschien hebben ze het wel gehad over de nieuwe Intel Geode chip die een kloksnelheid van 800Mhz bereikt zonder fan of heatsink. Misschien is dit alleen maar goed nieuws voor de evolutie van de iPod in een multifunctioneel handheld device?

  bron

 • Profielfoto
  renn

  whoops die is van AMD…excuses.

 • Profielfoto
  xer

  Jobs heeft het al eens eerder geflikt, een hardware firma omtoveren in een succesvol software bedrijf (NeXT). De laatste jaren is er zeer veel professionele software door Apple ontwikkeld. Ik zou me kunnen voorstellen dat het uiteindelijk die kant op gaat en Apple uiteindelijk zelf geen computers meer gaat bouwen. Jobs is een realist, en wil ‘opties’ houden. De ontwikkeling bij IBM gaat niet zoals voorzien en dat baart misschien zorgen. Mac OSX is wel uitermate geschikt voor meerdere processor architecturen. (raken we toch nog eindelijk dat rottige carbon kwijt !). Als er al een MAC met Intel komt, dan zal het zeker geen PC structuur hebben. Eerlijk gezegd denk ik dat het nog wel even duurt als het überhaupt zover komt (Of misschien wel ‘OSX on Intel’ met de lancering van Longhorn ?? Dat zou wel een grap zijn !!).

 • Profielfoto
  Ganymedus

  als het zou inhouden dat ze bijv. een centrino processor op 64 bits kunnen gaan gebruiken in de powerbooks… dan hoor je mij niet klagen hoor. Het is namelijk frapant dat IBM en Motorola er nog niet in geslaagd zijn een echte nieuwe processor voor de schootappeltjes te maken.

 • Profielfoto
  gice

  Apple flirt met Intel [over mobiele processors] omdat Microsoft met zijn Xbox naar de PPC is gegaan. Bedrijfsstrategie, zoals Apple dat altijd doet met zijn grote concurrent MS.

  G5’s zijn snel maar moeilijk geschikt te maken voor mobiel gebruik.

  Technische bla bla op dit forum wordt meestal gevoerd door mensen die er alles behalve verstand van hebben en dan vliegen de termen in de ronte.

  Er komt gewoon een nieuwe processor voor mobiele computers dat lijk me meer dan logisch.. welke dat gaat worden is nog onbekend maar Intel is zeker een optie, ook omdat OSX daar klaar voor is.

 • Profielfoto
  PB

  Nikita ik ben het helemaal met je eens…..
  Ik vind ook dat Power PC Processors gewoon voor het apple gevel staan..
  betekend het ook dat er géén G’s meer komen?

 • Profielfoto
  Hugoengels

  HELP! Waar gaan we naar toe?

 • Profielfoto
  Bonte

  Renn kan best eens gelijk hebben
  http://forums.macrumors.com/showthread.php?s=&threadid=128413

  Het zou kunnen gaan over een tablet PC met een imbedded osX, een grote PDA zeg maar met eigen software. Lijkt me heel aannemelijk, ik ga alvast afwachten om m’n pda te kopen. :p

 • Profielfoto
  gice

  daar zat ik ook aan te denken.. zou heel goed om een PDA kunnen gaan.
  de iPod kwam ook als een verassing.. “something’s coming and it’s not a mac…” zeiden ze toen.

 • Profielfoto
  deamon

  :) Denk nu ook niet echt dat ze gaan overschakelen naar Intel. Nu dat Microsoft ook de PowerPC processor gaat gebruiken zal de ontwikkel kost dalen. En de druk voor IBM om snellere processors te maken zal aan de andere kant dan weer stijgen … ??? i hope

  http://www.thinksecret.com/news/0505itunes49.html

 • Profielfoto
  mcdaddy

  Sorry, maar dit moet ik ff kwijt

  CAPSLOCK:

  APPLE GAAT DE POWERPC NIET VERVANGEN DOOR EEN INTEL CPU EN HET GAAT OOK NIET OM EEN TABLET OF NOTEBOOK.

 • Profielfoto
  Xserve

  750Mhz G4 = 80% sneller dan een 1.8 Ghz Pentium 4
  + 500 Mhz G4 = 80% sneller dan een 1.2Ghz Pentium 4
  1250Mhz G4 (=Mac mini) = 80% sneller dan een 3Ghz Pentium 4

  1250 Mhz G4 = 5.4 Ghz Pentium 4 :p

 • Profielfoto
  DJP

  Als dat maar geen leugen was…..

 • Profielfoto
  Daankragt

  Zou het niet gewoon kunnen dat Intel een PPC processor gaat maken? Dit omdat hun mischien meer ervaring hebben met koeling van een processor ofzo. Maar Mac OS X op de PC zou wel relaxed zijn ja:)

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Het was een hoax. Sorry.

 • Profielfoto
  gice

  Daankragt op donderdag 26 mei 2005 8:37:
  “Maar Mac OS X op PPC zou wel relaxed zijn ja ”

  Mac OS X op PPC?? Toe maar! het moet niet te gek worden!

 • Profielfoto
  justi

  Volgens mij gaat het helemaal niet om de CPU chips maar om chips die draadloze netwerken in de lucht houden.
  Intel is daarin wel goed :p namelijk…
  Misschien komt er een nieuwe Airport of heeft het te maken met de GSM/MP3 speler combinatie waarmee Apple ook bezig is… ???

 • Profielfoto
  Daankragt

  @Gice, sorry bedoelde natuurlijk de PC:P heb het ff verandert.

 • Profielfoto
  Mc Erik

  Is er dan %[email protected]#^&(*&^^($ niks meer heilig.

  Ik denk dat ik het gewoon niet wil weten.
  Ik schroef ‘m toch nooit open.