Sachin
Sachin Nieuws 20 april 2005
Leestijd: 1 minuut

Windows marketing campagne

Omdat de opvolger van Windows XP nog eventjes op zich laat wachten heeft Microsoft besloten een grote marketing campagne te lanceren. Alle posters starten met de magische woorden “Start something”.

Alhoewel Microsoft beweert niet bang te zijn van Mac OS X of Linux lijkt deze campagne een pleister om de wonde te helen. Zowel het aantal Apple als Linux gebruikers groeit en zal blijven groeien. Vermits de Longhorn niet verwacht wordt voor 2006 (met mogelijk nog verschillende vertragingen) is het duidelijk dat ze iets moeten doen in Redmond om (niet al) hun gebruikers niet te verliezen. Of dit zal helpen is nog maar de vraag. Lees verder voor Microsoft’s late 1 april grap.

Bij mij heeft de campagne alleszins wel gewerkt. Met de woorden “Start something” heb ik mijn Windows PC opgestart en (met Firefox) naar de reclame website gesurft. Daar heb ik de fantastisch mooie poster gedownload. Daarna heb ik het JPEG-bestand geopend en ook de eigenschappen van de poster bekeken en toen zag ik dit:

Zie geselecteerde lijn in het blauw moest je het niet doorhebben.

In dit draadje kan je verder discussieren hierover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.