Sachin
Sachin Nieuws 7 april 2005

Windows Hack Attack

Het BBC heeft deze week een interessante aflevering gemaakt van het programma ClickOnline. Iedereen weet dat er veel virussen en andere kwaadaardige code bestaat waarmee een Windows computer kan besmet worden. Toch wordt dit probleem vaak genegeerd. Daarom heeft de BBC samen met een ex-hacker een demonstratie gegeven om te tonen hoe gevaarlijk het is om met een ongeschermde PC te connecteren naar het Internet. Als besturingssysteem werd Windows XP Professional gebruikt zonder Firewall en Virus-scanner. Binnen de 8 seconden was het systeem al besmet met de Sasser-worm. Even later stond de computer vol spyware en was de systeem bezig met het zoeken naar andere computers op het Internet om deze ook te besmetten. Door al de spyware steeg het CPU-gebruik naar 100% binnen de 5 minuten.

De reden waarom er zoveel hackers zich bezighouden met dergelijke aanvallen kan je lezen op de website van ClickOnline. Het is ook mogelijk om het interview met de ex-hacker te bekijken met Windows Media Player of Real Player.

Gelukkig worden wij als Mac-gebruikers nog niet geconfronteerd met dergelijke problemen.

Met dank aan PuLse die dit nieuws gepost heeft in ons forum.

Reageer op artikel:
Windows Hack Attack
Sluiten