Terugsturen die Tiger

Door: MacAttack - 39 reacties

Dat Tiger voor massahysterie zorgt is duidelijk te merken op ons forum. Ambulances rijden af en aan om leden af te voeren die onwel worden in de rijen wachtenden die staan aan te schuiven om een glimp op te vangen van de nieuwe superster Tiger. Om de chaos nog te vergroten hebben PCMall/MacMall en ClubMac niet alleen de uitlevering vervroegd van Tiger. Ze sturen nu zelfs ook nog eens het bericht de wereld in om de exemplaren zo snel mogelijk terug te sturen want anders…

[textquote]”your version will be unsupported”, and “your registration will be nullified.”[/textquote]
We zijn er zeer gerust op dat iedereen die zijn Tiger te vroeg kreeg dan ook onmiddellijk zijn of haar installatie ongedaan heeft gemaakt, de DVD weer netjes heeft ingepakt en terug gestuurd naar zijn leverancier zonder er een kopie van te maken.

Eind goed al goed of toch nog niet… Apple wil weten wie de Tijger uit zijn kooi liet via P2P. Eén van de zovele bittorrent sites die Tiger liet lekken heeft al bericht ontvangen van Apple.

[textquote]”Apple also demands all information related to the identity of the persons who created such torrent files and/or who uploaded the software referenced by those torrent files, as well as the identities of all individuals who participated in the uploading and downloading of Apple’s software.”[/textquote]
Zie ik daar iemand onwel worden?

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  XyonN

  Om de chaos nog te vergroten hebben PCMall/MacMall en ClubMac niet alleen de uitlevering vervroegd van Tiger. Ze sturen nu zelfs ook nog eens het bericht de wereld in om de exemplaren zo snel mogelijk terug te sturen want anders…

  en dan dit:

  Apple wil weten wie de Tijger uit zijn kooi liet via P2P. Eén van de zovele bittorrent sites die Tiger liet lekken heeft al bericht ontvangen van Apple.

  Ik snap niet veel van dit bericht. Tis een beetje onduidelijk. Moeten nu de al geleverde Tiger exemplaren weer terug gestuurd worden ofzo? of moet ik dit cynisch zien? Zou dit wat duidelijker en uitgebreider mogen? Gaarne met een bron aub.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Officieel moeten ze worden terug gestuurd! We linken niet naar bittorrent sites, sorry. En het artikel is doorspekt met cynisme (dat van die ambulances is niet waar) :O

 • Profielfoto
  boesboes

  weer zo’n typisch macattack artikeltje :d

 • Profielfoto
  ATT

  Ik snap het bericht wel. Maar als ik het goed begreep zijn er toch officiele versies te vroeg opgestuurd? Dat lijkt mee een fout van het bedrijf zelf en niet van de consument (behalve dan de lui die hem op bittorent hebben gezet) dus waarom moet die de dupe worden en alles terug sturen.
  Het is net zoiets als een kind op 4 december een sinterklaas kado geven en hem weer af pakken om het alsnog op 5 decmber te geven :)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ok, netjes om niet naar Bittorrent sites te linken, maar dan is het weer niet zo netjes om wel te citeren maar geen bronvermelding te noemen in je stukje. Wat heb je aan dit soort verder heel interessante citaten als je niet zelf kan onderzoeken in welke context ze geplaatst moeten worden? Er staat niet eens een naam bij, of dat de citaten uit brieven, e-mails of van websites afkomstig zijn… Wat meer informatie dus graag!

 • Profielfoto
  Sad
 • Profielfoto
  MacAttack

  tsssssss wat reclame maken jaaaa ;)

 • Profielfoto
  Mazl

  De reactie van desbetreffende torrentsite is best grappig trouwens… http://static.thepiratebay.org/apple_response.txt

 • Profielfoto
  addyboy

  bizar… maar wel een erge grappige reactie van thepiratebay.. haha

  ze zijn trouwens vaker zo scherp:
  http://static.thepiratebay.org/legal/

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Ze krijgen het nog wel een keer op hun brood….

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Als het echt waar is zullen een paar forummensen toch wel in nauwe schoentjes komen, want velen hadden Tiger al op de illegale manier.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dat is inderdaad erg grappig, ook die reacties op slashdot…
  :)

 • Profielfoto
  eerdepeer

  Hahahaha, zoals Apple zelf zegt: “Tiger unleashed”

 • Profielfoto
  robbie8

  HaHaHaHaHa, bij PCMall/MacMall en ClubMac zijn ze echt gek geworden, alsof inderdaad iemand z’n DVD terug gaat sturen. En dan nog dreigen ook, dat heeft toch geen enkele juridische basis?!

  En ik moest ook erg lachen om zo’n opgeblazen advocaat die lik op stuk krijgt, misschien dat ze op zo’n manier ooit eens normaal leren spreken/schrijven?
  Ik ken aardig wat politici die dit eens goed zouden moeten lezen:)

 • Profielfoto
  Hobbes

  Hoe stuur je een torrent terug:p
  Nee grapje wacht nog even op de echte versie voor maar €60:D

 • Profielfoto
  Beathoven

  –quote—

  En ik moest ook erg lachen om zo’n opgeblazen advocaat die lik op stuk krijgt, misschien dat ze op zo’n manier ooit eens normaal leren spreken/schrijven?
  -/quote–

  Ik denk niet dat ze daar op het advocatenkantoor van onder de indruk zijn.

  –quote–
  Als het echt waar is zullen een paar forummensen toch wel in nauwe schoentjes komen, want velen hadden Tiger al op de illegale manier.
  –/quote–

  Het zou slechte reclame zijn als Apple z’n gebruikers hard zou gaan aanpakken.

 • Profielfoto
  svreeburg

  Quote:
  Nee grapje wacht nog even op de echte versie voor maar €60

  Waar haal jij die vandaan dan?

 • Profielfoto
  jeroenw

  Ik snap ook niet veel van het artikel. Moeten geleverde versies nou teruggestuurd worden?! Waarom? En hoe houdt dat verband met Bittorent?

  Tip: als je een column-achtig stuk schrijft is het nuttig je onderwerp eerst even neer te zetten. Zodat iedereen begrijpt waar je het over hebt. Nu ontbreekt voor-informatie en slaat dit hele stuk als.. Nouja. Vul maar in.

 • Profielfoto
  ThinkApple

  jeroenw… zucht… weeral zo’n vervelende comment… lees het toch gewoon en als je het niet lukt om het te snappen, vraag dan meer uitleg, maar spauw toch niet altijd zo’n negatieve kritiek op — DAT leest pas vervelend… helemaal off topic en je bereikt er totaal niets mee…

 • Profielfoto
  HSL

  pietjepuk:
  forum mensen hoeven zich niet bang te voelen,.. het is immers niet verboden om hem down te loaden. wel om hem up te loaden,

  volgens mij ben je wel fout als je het desbetreffende os echt draait,
  maar dat valt heel moeilijk te bewijzen volgens mij.

  ik vind de reaktie van piratebay een beetje kinderachtig.
  maar denk niet dat apple een kans maakt.

 • Profielfoto
  iRik

  Ik heb ‘m voor de helft gedownload, is dat ook erg:P ?
  (heb daarna wel alles weggegooid)

 • Profielfoto
  Sachin

  Als je Tiger niet installeerd en connecteerd om het te registeren dan kan Apple toch niet weten of je Tiger te vroeg gehad hebt? Of controleren ze dat via het afleverrapport van de verzendingsdienst?

 • Profielfoto
  weazel

  Hoe halen ze ’t in hunhoofd om vóór de releasedatum al torrents beginnen te verspreiden?:(

  Ik wacht netjes tot 29 April tot ik ‘m download;)

 • Profielfoto
  YoYelloW

  ach, ik kon ook niet wachten toen ik die torrent zag, en heb het gedownload, alleen loopt et nog wel es vast

  http://www.freespace.nu/showimage.php?link=/files/782_1114431458.png

 • Profielfoto
  SleeveZipper

  Als je het OS voor de helft hebt gedownload en je gebruikt BitTorrent dan ben je ook alweer aan het uploaden.

  Maar ik redeneer zo: als je een delen van een bestand of .iso shared en die upload…. dan share je geen volledig bestand of .iso en share je feitelijk niets zinnigs, slechts bits en bytes. Toch?

 • Profielfoto
  beammeup

  En ik maar denken dat alle armlastigen op dat ‘andere’ platform rondlopen,.. ± € 120,- voor een zo duidelijk ge-upgrade OS is niet duur.
  Daarbij,.. wat zou jij er van vinden als er aan het eind van de maand gezegd werd,.. “Nee,.. iedereen heeft jouw werkzaamheden illegaal gedownload. Volgende maand maar weer proberen”.

 • Profielfoto
  YoYelloW

  Ik heb et alleen gedownload omdat ik binnen 4 weken ook een mooie nieuwe powerbook van 2300 euro binnenkrijg, en ik dus niet ook nog eens apart het OS ga kopen, anders had ik ook wel braaf gewacht hoor ???

 • Profielfoto
  Ra

  Als je ‘m nieuw koopt YoYelloW, staat Tiger er hoogstwaarschijnlijk al op!
  Dus een beetje een vreemd verhaal. ???

  Ra

 • Profielfoto
  cubizer

  ik zeg niks. …uch…8a430…uch…
  Maceddy, Pasav: krijg ik toch gelijk?

 • Profielfoto
  PureLogic

  Ohw ja en hoe precies worden al die Tiger kopieën geblokkeerd? Mac OS X heeft geen individueel/aan een gebruiker gekoppeld serienummer of activatie systeem (zoals Windows XP bijv.). En bij de helpdesk hebben medewerkers mij nog nooit om een Mac OS X-nummertje gevraagd.;)

  Pure bluf dus!:p

  @Cubizer
  de GM is gewoon 8A428 volgens http://www.macrumors.com/

 • Profielfoto
  YoYelloW

  @Ra, ik heb die powerbook nogniet, die moet ik dus nog krijgen, ik zit nu achter een oude quicksilver waar ik dus 428 op heb staan, en ben niet van plan tiger te gaan kopen, aangezien ik dus een nieuwe PoBo koop die al duur genoeg is.

 • Profielfoto
  DonJoe

  Uploaden op usenet mocht wel dus? ;)

 • Profielfoto
  Kjelle_ve

  [QUOTE]@Ra, ik heb die powerbook nogniet, die moet ik dus nog krijgen, ik zit nu achter een oude quicksilver waar ik dus 428 op heb staan, en ben niet van plan tiger te gaan kopen, aangezien ik dus een nieuwe PoBo koop die al duur genoeg is.[/Quote]

  Tiger zal er toch bijzitten?

 • Profielfoto
  Ra

  @ YoYelloW,
  Of je nu wilt of niet, Tiger wordt na de release direkt geleverd op/bij alle nieuwe Apple systemen. Als Tiger nog niet is geinstalleerd op je PoBo krijg je deze voor niets erbij.

  ;)

 • Profielfoto
  emerjee

  net of iedereen vaak apple support nodig heeft

  hij kan zowiezo teruggestuurd worden

  want je hebt niets aan dasboard (amerikaans) en spotlight (alleen lokaal)

  appletje zoek is helemaal bout geworden

 • Profielfoto
  error

  Niet alle Apple-widgets zijn us-only plus er zullen nog talrijke (ook Nederlandse) widgets door derden volgen en – hoewel vast even wennen – is Spotlight uiteindelijk handiger zijn dan appeltje zoek.

 • Profielfoto
  PureLogic

  @emerjee
  Zo zeg, overdrijven is ook een vak! Er is 1 widget die alleen met Amerikaanse bedrijven werkt! En alle bestanden zoeken doe je via de Finder wat ook gewoon Spotlight is.

 • Profielfoto
  X-Stuff

  inderdaad, alleen het telefoonboek heb je “niets” aan, de rest is niet VS gebonden.

 • Profielfoto
  Godfather

  Ohw ja en hoe precies worden al die Tiger kopieën geblokkeerd? Mac OS X heeft geen individueel/aan een gebruiker gekoppeld serienummer of activatie systeem (zoals Windows XP bijv.). En bij de helpdesk hebben medewerkers mij nog nooit om een Mac OS X-nummertje gevraagd.

  Pure bluf dus!

  Apple logt zelf IP adressen op hun site, daarbij komt dan eventuele logs van BT sites en dan is het matchen geblazen. Verder zullen vele mensen naar waarheid bijvoorbeeld hun Panther of Jaguar info hebben opgegeven, die je aan het begin (afronding van de installatie) op moet geven. Nee, geen nummertjes, Apple pakt het slimmer aan. De hele adressen en IP nummers:P

  Dus sidder en beef kinders:)

  En tiger staat niet op macs die nu verzonden worden.