DeX
DeX Nieuws 11 april 2005
Leestijd: 2 minuten

Mammoet Software: Mac OS X-software voor en door studenten

Mammoet Software bestaat uit een groep jongeren van tussen de 16 en 19 jaar oud die de handen ineen geslagen hebben om mooie en goede software te ontwikkelen voor studenten.
Het groepje begon met 2 leden, Jelle De Laender en Pieter Omvlee die samen de programmeertaal RealBasic leerden. Via het internet deelden ze ervaringen en stelden ze elkaar vragen. Om de taal zo goed mogelijk te leren gingen ze elk aan de slag met het ontwikkelen van een programma.

Jelle begon 5 maanden geleden met de ontwikkeling van Backpack, het nu erg populaire overhoorprogramma voor Mac OS X en Windows.
Vandaag komt Backpack 0.5.0 uit, een nieuwere versie van Backpack met een hoop nieuwe zaken zoals printmogelijkheid, meerdere betekenissen, griekse talen ondersteuning, meer overhoringsmogelijkheden, en nog veel meer…
Backpack is 100% freeware en te vinden op http://www.backpack-online.nl.

Elk lid van Mammoet Software richt zich op een bepaalde taak, zo programmeren Jelle De Laender en Pieter Omvlee de software, verzorgt Lex Nicolaes de website en zorgt het nieuwste lid van Mammoet Software – André Kemmeren – ervoor dat Backpack, Xclip, de website en natuurlijk alle toekomstige programma in een juiste Nederlands en Engelse taal op het internet verschijnen.

Op 1 april lanceerde Pieter zijn eigen programma, genaamd Xclip. Met een muisklik open je alle bestanden en maak je een back-up van alle bestanden. Ook is er een schitterende preview systeem waarmee je snel weer weet welk bestand wat was.
Vandaag brengt ook Pieter een nieuwere versie van Xclip uit ( 0.2). Het programma heeft een enorme evolutie doorgemaakt zo is er een preview systeem van foto’s (jpg, png, pdf…), van text (.txt, rtf…), kun je meerdere Clips gelijktijdig openen, bestanden slepen tussen Clips, is er een verbeterde interface en nog veel meer.
Ook Xclip is volledig gratis en te downloaden op http://xclip.backpack-online.nl .

Mammoet Software is erg begaan met zijn gebruikers, zo kun je in het forum (http://forum.backpack-online.nl) zaken melden die je nog zou wensen in de programma’s. Er is een grote kans – als hetgeen je wenst redelijk is – dat aan je feature request in een volgende versie van het programma voldaan wordt.

Mammoet Software hoopt in de toekomst nog vele applicaties te ontwikkelen waarmee de bezoekers van MacOSX.nl op hun wenken bediend worden!

Met dank aan MisterMe Hosting, dat zorg draagt voor de toegangelijkheid van de site en de beschikbaarheid van de programma’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mammoet Software: Mac OS X-software voor en door studenten
Sluiten