remier
remier Nieuws 14 april 2005

Mac OS X Server 10.4 ook leverbaar op 29 April

Naast de consumenten versie van Mac OS X is ook de server versie van ‘Tiger’ vanaf 29 April beschikbaar.

Apple heeft in deze versie meer dan 200 nieuwe voorzieningen toegevoegd, belangrijke verbeteringen zijn o.a. ondersteuning voor 64-bit applicaties, access control lists (ACL’s), portable home directories (waardoor PowerBook and iBook gebruikers hun homedirectory kunnen synchronisen) en nieuwe services zoals een iChat Server, Weblog Server and Software Update Server welke vergelijkbaar is met de SUS tool van Microsoft, dit natuurlijk met het oog op bandbreedte besparing en beheersbaarheid in grote bedrijven.

Met Mac OS X Server v10.4 wordt naast deze toevoegingen ook het gebruikersgemak van server handelingen alleen maar uitgebreid, een Gateway Setup Assistant laat de systeembeheerder makkelijk kleine handelingen verrichten zoals het configureren van netwerkbeveiliging en het instellen van bv. DHCP, NAT en DNS.
Ook is de e-mailserver uitgebreid met diverse functies zoals het scannen van mail op virussen, quotas en het tegenhouden van spam.

Meer informatie is te vinden op de Nederlandse Mac OS X server pagina.

Reageer op artikel:
Mac OS X Server 10.4 ook leverbaar op 29 April
Sluiten