Kopieerheffing op iPods

Door: svreeburg - 100 reacties

Als het aan de Stichting De Thuiskopie ligt, dan wordt de iPod flink duurder. Zo meld het Algemeen Dagblad. Na deze zomer wil de stichting een kopieerheffing toepassen op, onder andere, het populairste product van Apple. Over de hoogte zijn de ‘wijze’ heren het nog niet eens, maar het zou wel eens 3 Euro en 28 cent per gigabyte kunnen worden! Op een iPod Shuffle valt dat nog wel mee, maar wie een 60 gig iPod Photo wilt aanschaffen komt van een koude kermis thuis. Dan betaalt de consument maar liefst…

196 Euro 80 extra!

Op alle onbeschreven cassettes, cd’s en dvd’s rust al zo’n kopieerheffing. Dit is ooit bedacht om zo een deel van de gemiste auteursrechten te innen. Vanaf semptember komt de heffing er in ieder geval. Over de hoogte wordt nog flink gediscussieerd. ICT-Office, de brancheorganisatie van de software indrustrie, spreekt van een onacceptabele hoogte van de heffing. Volgens de organisatie heeft de heffing geen enkele zin; ‘Je gaat je iPod gewoon in het buitenland halen’ Aldus Bernd Taselaar, directielid van ICT-Office. Premier Balkenende is ook om een mening gevraagd. Hij is immers voorzitter van het Innovatieplatform. Of dat gaat helpen weet niemand. Stichting Thuiskopie is nogal ontstemd over de toenadering naar de hoogste macht.

Reacties

100 reacties
 • Profielfoto
  Berend

  if that’s gonna happen!

 • Profielfoto
  diotav

  Had het een aantal dagen terug al gelezen … TE belachelijk!

 • Profielfoto
  rburgt

  zoals ook al gemeld op het forum:

  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=43811

 • Profielfoto
  OReason

  Rilekst, dan mag je dus wel gewoon muziek kopieeren? Je hebt er dan immers voor betaald!:P

 • Profielfoto
  Brasco

  De industrie moet niet zo *&^$@#en! Via iTunes betaal ik al genoeg heffing.. Ze mogen blij zijn dan ik nog de moeite neem om een investering te steken in auteursrechtelijk verantwoorde muziek. Laat dat dan ook maar zitten.. ga ik wel weer bittorrent op, kan ik tenminste ook zo vaak branden als ik wil en dergelijke. En Bernd heeft gelijk. Mijn iPod was al zo’n beetje het enige product wat ik nog in nederland gekocht heb. De volgende (mocht het al nodig zijn) halen we dan ook maar in de States. De stichting heeft totaal geen realiteits besef en idee waar ze mee bezig, maar wel de autoriteit om dergelijke naar burgerpesten riekende maatregelen door te drammen.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Nee, massale uittocht van Nederlanders naar het buitenland:P
  Ga maar na, 10% van de Nederlanders zijn Maccers, de rest zijn het veelal in het illegale circuit rondhangende;) Windozers die kopieren dat het een lieve lust is en alles bij de Aldi halen waar ze hun spullen gratis krijgen bij een pak waspoeder, maar als daar dan ook nog extra heffing op alles komt…oeiiiiiiiii….dus Nederland kon wel eens heel leeg gaan worden als dit erdoor komt :D :p ;) :O

 • Profielfoto
  jorisx

  Absurd.. op een ipod staat niet alleen maar muziek… (photo’s, data, copy van je home folder en weet ik veel wat nog meer…)
  ’n iPod is toch eigenlijk gewoon een (super strakke, apple branded) HD?

  hmpff toch maar eentje kopen deze zomer ;)

 • Profielfoto
  iAgree

  Was vroeger ook al zo met cassette bandjes , als je je eigen gemaakte muziek opnam op zo;n bandje betaalde je feitelijk ook al mee aan madonna of who ever :(

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Nederland op z’n smalst… Tjongejonge!

 • Profielfoto
  JWB

  Het is een complot van Microsoft!!!:D

 • Profielfoto
  Viva

  Ze zijn van de p*t g*r*kt hier… dat kan je toch niet maken naar mensen die hun rechten al hebben betaald. En daarnaast idd: alle persoonlijke data die erop staat dan?

  … emigreren ga ik toch al, maar wat een kneuterige houding toch weer, zoals zo vaak in Kaaskoppen land, bah… met die houding (dit uiteraard een nietszeggend probleem) wordt het natuurlijk nooit wat hier

 • Profielfoto
  pascal75

  Totaal onbegrijpelijk…
  iedereen hier koopt natuurlijk eerlijk zijn cd’s of download deze legaal bij Itunes…
  Dan zijn naar mijn mening de rechten al betaald.
  Ik denk dat ze ons in het buitenland hard zullen uitlachen als dit word doorgevoerd ! :O
  maar er zullen altijd wel postorder bedrijven zijn die dan gewoon buitenlandse ipods gaan verkopen, kortom enkel de detailist schiet er bij in,want wij nederlanders zullen toch wel een manier vinden om deze extra heffing te ontduiken.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Geldt dat dan alleen voor Nederland?
  Anders komen jullie je iPod’s maar lekker in België kopen hé;)

 • Profielfoto
  Johnyw

  Jullie zijn hartelijk welkom in België. Hier denken we daar niet aan. Het erge vind ik dat je daar helemaal niets tegen in te brengen hebt.
  Maar het is simpel, ze kijken wat er nu het beste verkoopt, en daar zoeken ze dan een extra heffing op te plaatsen. Ze willen geld, geld en geld
  Stelletje zakken!

 • Profielfoto
  Casper

  Gaat goed met Nederland zo. Laat die terroristen maar komen! Zo heel veel goeds gaat er toch niet aan.

  Wat een stelletje mongolen zeg. Niet normaal. Ik ben heel erg benieuwd hoe die leden van die stichting het voor elkaar hebben. Hoeveel zij wel niet downloaden en illegale kopieën thuis hebben liggen.

  En inderdaad, dit betekend dus dat ik vervolgens alle muziek en films gratis kan downloaden, als het maar op mijn iPod staat. Maar dan komt het volgende. Dan gaan ze natuurlijk ook die heffing doen op harde schijven van computers. Want ja, daar kan ook illegale muziek en films op staan.

  En misschien moeten we de fietsen ook maar vast 1000 euro duurder maken. Want je gaat gegarandeerd door rood fietsen…

 • Profielfoto
  draaischaap

  Dan brengen we die 90 euro BTW die er nu al opzit toch ook gewoon naar Duitsland of Belgie? Geen probleem hoor, leve Europa!
  Dat willen ze toch zo graag? Kun je het krijgen ook!

 • Profielfoto
  robbie8

  Is het geen tijd voor een actie? Alle Mac sites van Nederland samen met Tweakers, HCC Net etc…

  Mijn handtekening hebben jullie natuurlijk:)

 • Profielfoto
  Strifer

  een heffing is opzich zo gek nog niet, maar 3 euro per gb is gewoon totaal niet representatief. belachelijk!

 • Profielfoto
  tennapel

  Sinds wanneer is een Stichting een wetgevende instelling in Nederland?

 • Profielfoto
  error

  Zodra deze heffing er komt en inderdaad 3,28 euro per GB is zal de verkoop van iPods volledig instorten. De shuffle en de mini houden het nog wel even uit. De 80 GB iPod – die vast dit jaar zal verschijnen – kost dan 265 euro extra… daar heb je bijna een retourtje New York voor.

  Maar goed, sinds de EU volume-beperking kocht ik mijn iPod’s al in de Apple Store SoHo… door de komst van goPod is dit niet meer echt noodzakelijk, maar die aanstaande heffing zal mij weer direct het land uitsturen.

  Waarom passen ze niet gewoon de heffing toe die er op blanco dvd-r schijven zit (momenteel 60 cent per 4,7 gb). Een iPod 60 GB zou dan 7,66 euro duurder worden.

  In 2006/2007 volgt vast een heffing op in- en externe harde schijven (incl. tv’s en dvd-recorders met hd’s). Waarom niet een heffing op internet. Gewoon 1 euro per MB. Download of upload. Plus 20 cent extra per email-attachment. Goed te doen in combinatie met de aanstaande bewaarplicht van internetgebruik.

 • Profielfoto
  Mendoza

  voordat iedereen roept dat het zo belachelijk is, haal even die illegale software en muziek van je computer en MP3 speler. dan praten we weer. het was bijvoorbeeld verdacht hoeveel mensen de laatste tijd ineens tiger hadden . . . .

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ga een boodschappen lijstje maken en af en toen naar Duitsland … ???
  ALDI Kleef b.v. 50 CD-R : 8.95 €

 • Profielfoto
  mtersteege

  Kromme kwestie dit :(. Je mag van een CD een kopie maken…echter die zet je op een iPod ipv een lege cd waar je heffing over betaald…dus gaan we ook maar een heffing op mp3 spelers doen. Ik ben ook wel voor een gezamelijke actie!!!

 • Profielfoto
  Viva

  > tennapel

  Sinds de ineenstorting van de gouden eeuw (eindigde met de tulpenbollenmanie? – vergelijk de ‘bust’ na Worldonline).

  Sindsdien wetten/ regelgeving/ subsidies en wat dies meer met als voornaamste uitwerking: meute maakt er misbruik van.
  Ik heb het niet over persoonlijke uitkeringsgerechtigden, maar in dit geval over het bedrijfsleven. Je zou eens moeten weten van welke subsidies een bedrijf allemaal ‘gebruik’ kan maken, in Nederland en in Europa. Niet zo best voor ware ondernemersgeest op lange termijn.

  Hmm… beetje off topic [hihi] ben weer off

 • Profielfoto
  sgaap

  Nog erger: illegaal en legaal kopieren levert per saldo geen inkomstenderving/schade op, dus die heffing (ook op blanco media) is per definitie al een dubieuze manier om geld te stelen..
  Het wordt duidelijk tijd voor een vernieuwing van de auteursrechten wetgeving en het weghalen van dit soort “steel”-rechten bij de criminele organisatie die zich de stichting thuiskopie noemt.

 • Profielfoto
  MacUser

  Er is een gezegde “de goeden onder de kwaden laten lijden”. Dat gezegde is volop van toepassing op alles wat met algemene kopieerheffingen wordt belast. De gedrochten van de stichting thuiskopie zijn een duidelijk voorbeeld hoe het dus niet moet. Behalve een gebrek aan inventiviteit toont het ook een stuk arrogantie en minachting voor diegene die niet andermanswerk kopieren.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Wat een grootst mogelijke onzin zeg!
  3,28 Euro per 1Gb… voor een 60-80Gb iPod zal dat geweldig schelen… dan zit je dalijk tegen de 800,- aan voor een mooi klein HD-tje.

  Welke nozem verzint zoiets eigenlijk? Op die manier werk je het kopiëren en downloaden toch juist in de hand? ALS ze al dat downloaden willen verminderen moeten ze juist géén heffingen toepassen. Laat ze dan alles beter betaalbaar maken, of zorg dat je desnoods een CD ook zelf samen kan stellen, en dat ie ter plekke voor je wordt gebrand.

  Niet iedereen heeft een creditcard om goedkoper z’n muziek bij de ITMS te kopen, maar als je je eigen CD’s kan samenstellen, voorkomen ze in ieder geval dat mensen spullen downloaden, omdat ze toch maar 1 of 2 nummers goed vinden van de betreffende artiest. Scheelt weer dacht ik zo.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Oh, en ’t klinkt misschien niet netjes, maar als die heffing er komt, zullen er héél véél mensen meer gaan downloaden… en ik zal daar zeker niet aan ontbreken dan.

 • Profielfoto
  botoo

  Het gaat dus om meer dragers MP3 spelers (flash en hdd), harddiskrecorders en wat er nog meer bedacht word :sealed:

  Op http://www.tweakers.net/nieuws/37030 staat meer info.

  quote: ‘Na deze zomer wil de stichting een kopieerheffing’
  In de ‘branche’ lijkt het al zeker dat de heffing minimaal twee jaar word uitgesteld.

 • Profielfoto
  macpro

  Ik beschouw die heffing ook als een vrijbrief om dan maar te downloaden. Oftewel een averechts effect, waar de platenindustrie helemaal niet bij is gebaat.
  Dat ze eens proberen om een constructieve oplossing te verzinnen.

 • Profielfoto
  Zuurpruim

  Als ik nu zelfgemaakt werk op een cdtje zet en die worden gekopieerd, ben ik dan auteur?
  Ik lever mijn klanten vaak een backup aan op cd, zij zullen daar ook een kopietje voor de veiligheid van maken.
  Zijn er al twee die die heffing hebben betaald.
  Kan ik ergens mijn aandeel van die betaalde auteursrechten (heffing) claimen?
  Bij wie moet ik dan zijn?
  :angry:

 • Profielfoto
  Turbanus

  @Tennapel… Deze stichting, onder voorzitterschap van Vonhoff, is opgericht om europesche wetgeving te volgen….. Ofwel, dit is de zoveelste geldplukaktie van het gedrocht uit Brussel. De Belgen mogen nu nog lachen, maar binnen enkele jaren wordt het in de gehele EU ingevoerd. Een reden temeer om binnenkort weer volmondig ja te stemmen tegen dit Europa! :sealed:

 • Profielfoto
  Peach

  Wat een ruilhandel..
  Belgen gaan naar Nederland voor ..euh.. ‘bijzondere’ sigaretjes (niets voor kleine kinderen!) en jullie komen dan maar naar België voor iPods.

  Grtz Peach

 • Profielfoto
  Sambo

  Toe maar, de volgende stap is de computer zelf, dan losse harddiks, dan ook alle DVD harddisk recorders, en dan USB sticks en flash cards.

  Leuk als je een Terabyte externe HD wilt kopen, Wordt ie opeens 3028 Euro duurder.

 • Profielfoto
  markclausing

  waarom heeft een stichting dit soort bevoegdheden?
  een winkel kan dan toch besluiten niet mee te doen? ik denk dat de industrie die winkel daarin zou ondersteunen en de consument ook. de overheid houdt zich afzijdig, dus wat kan die stichting dan doen?

  ik ga ook een stichting oprichten. even verzinnen hoe ik aan geld (bestaansrecht) moet komen….

  Ik heb het volgende bericht gestuurd naar: thuiskopie@cedar.nl (email van de stichting)

  Beste stichting,

  Ik heb de laatste paar jaar 20 dvd’s gebrand met vakantiefoto’s, filmpjes en zelfgemaakte posters. Ik zou daar graag geld (als auteur) voor krijgen aangezien ik dat al betaald heb voor de dvd’s.

  Met vriendelijke groeten,


  Mark Clausing

 • Profielfoto
  SleeveZipper

  Wat een compleet gelul zeg van die heffing. Zullen we dan ook maar meteen 10 cent op elke liter brandstof heffen? Je kunt met een auto tenslotte te hard rijden, en dat mag ook niet!

  Of een heffing op lepels. Daar kun je heroïne op verwarmen en dat mag ook niet…

  Jeez.. what is the world coming to….??

 • Profielfoto
  wiedo

  zoals al eerder gemeld is dat je voor die heffing bijna een retourtje New York hebt..

  in new york is de iPod al goedkoper.. Dus als ik een iPod aan het kopen ben weten jullie mij te vinden.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  @Mark Clausing,

  Houd ons even op de hoogte of je antwoord krijgt!
  :)

 • Profielfoto
  Paetor

  Zoals gemaild naar de debielen in kwestie:

  Beste thuiskopie vrienden,

  Gaat u ook wc-papier per velletje van thuiskopieheffingen voorzien? Het is immers heel goed mogelijk om songteksten op wc-papier te kopieren, waarna er sprake is van thuiskopie en de rechthebbende artiest hier helemaal niets voor krijgt! Wat zielig!

  Ga toch weg met jullie overregulerende typisch Nederlandse kleinzielige kneutermaatregelen, en ga proberen iets te betekenen voor de samenleving!

  Met vriendelijke groet,

  Bastiaan Peters

 • Profielfoto
  Napsju

  Ik betaal GRAAG die 200 euro extra. Maar dan ga ik downloaden ook!

 • Profielfoto
  error

  Je moet overigens niet klagen bij Stichting Thuiskopie maar bij Zijne Exelentie P.H. Donner. De Stichting Thuiskopie geeft enkel advies aan Zijne Exelentie Piet Hein Donner en voert vervolgens de nieuwe wet van Zijne Exelentie Piet alleen maar uit.

  Ik heb ooit eens over de dvd-heffingen een telefoongesprek gevoerd met De Stichting. Alleen ontheffing mogelijk indien je er professioneel video op zet.

 • Profielfoto
  michi_rishi

  Toont maar weer eens aan dat de muziekindustrie alles doet om de burger een poot uit te draaien.
  Als het doorgaat dan koop ik dus echt geen muziek meer! Dan ga ik ook downloaden :angry:

 • Profielfoto
  Eehhm...

  Ik word er HELEMAAL ziek van. :angry: Maar met een CD en een DVD is het al net zo. Op een CD betaal je ook 40 cent of zoiets, op een DVD ik geloof zelfs 2 euro rechten, terwijl het kopieren verboden, danwel onmogelijk is gemaakt.
  Dus zelfs als je je eigen werk, data, backups of foto’s op een CD of een DVD brandt, financier je door de wetgever verplicht een stukje Mercedes van platenbaas en leegstaande vergaderzaal in kantoorgebouw.

 • Profielfoto
  Outragemac

  Ik heb ooit eens over de dvd-heffingen een telefoongesprek gevoerd met De Stichting. Alleen ontheffing mogelijk indien je er professioneel video op zet.

  en dan nog geldt er volgens mij een aardige afkoopsom om deze heffing niet te hoeven betalen.

 • Profielfoto
  Brak Mak Morn

  Sinds ik gemerkt heb hoeveel ik elk jaar aan kopieerheffing betaal, heb ik de grenzen van de wet opgezocht m.b.t. kopieeren en downloaden.
  ’t is het een of het ander. Of mensen vertellen dat ze fout bezig zijn m.b.t. kopieeren en downloaden óf ongevraagd en onterecht in hun portemonnee graaien als ze hun bestanden op DVD backuppen of een thuisfilmpje branden. Allebei tegelijk deugt niet.

 • Profielfoto
  DonJoe

  Ze maken de Nederlandse markt voor opslagmiddelen kapot omdat ze zo bang zijn dat hun top40 baggermuziek wordt gekopierd. De medewerkers van de SONT zijn echt trieste ballen. Ze zijn blijkbaar voor de inperking van de vrije markt, en willen mensen qua dataopslag zoveel mogelijk beperken. Eerst belachelijke heffing op cd-r en nu dit weer, hoe lang zijn ze nog van plan om door te gaan met het aftroggelen van mensen voordat ze inzien dat hun ideaal toch geen enkele kans heeft. Mensen kopen nou eenmaal niet veel muziek meer, en als je ze op deze manier lastig zit zullen ze dat ook echt niet spontaan wel gaan doen. Het is alsof men zoiets zegt van: ‘maar wij zijn een branche, en jullie de consumenten. Als jullie niet kopen, dan zorgen wij wel dat we alsnog aan jullie verdienen’

  Wat hier gebeurd is dat er een branche is die zijn eigen bestaanrecht probeerd te rechtvaardigen/verlengen, maar daarvoor geen steun krijgt van consumenten en daarom maar over gaat om minder conventionele manieren om aan inkomsten te komen. En consumenten die weten dat ze betalen, en hoeveel zullen er vast en zeker goed over nadenken voordat ze 130 euro extra zullen betalen voor een ipod.

  Ik hoop op een actie tegen de contentindustrie. Bescherming van eigendom is prima. Piraten-organisaties aanpakken is ook goed, maar burgers bij voorbaat straffen voor iets is on-democratisch, en vraagt om tegenstand en actie.

  Hoe kon het ooit mogelijk zijn dat mensen met dit soort vrijheidbeperkende ideeen de macht hebben gekregen om te beslissen dat mensen extra moeten betalen voor iets.

 • Profielfoto
  philippo

  Ik ben voor herinvoering van de doodstraf. Al deze debielen over de kling, ik hoop dat van harte dat ze zich tegen een lantarenpaal te pletter rijden en dat ze nog geen nageslacht hebben.

 • Profielfoto
  Joost Krul

  Jammer, ze pakken nu ook de eerlijke gebruiker. Eeuweig zonde als deze weer illigaal gaan downloaden

 • Profielfoto
  wavk

  Twee opties:

  1) er worden geen ipods meer in nederland verkocht

  2) Apple is zo slim de ipod te verkopen als externe hd met een losse cd met mp3 speler firmware erop. Op normale computers met hd’s zit ook geen heffing. Waarom eigenlijk niet? Daar kan toch ook een mp3 speler op geinstalleerd worden?

  Tja, hiermee zeggen ze gewoon dat ze de wet niet kunnen handhaven, een teken van zwakte. Dit betekent stizwijgend dat je dus kopieren mag als een beest.

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Dat mensen concluderen dat ze illegaal mogen downloaden is pas een teken van zwakte. Dat de debiele stichting met een dergelijk voorstel komt, komt omdat ze met de handen in het haar zitten wat betreft de aanpak van deze kwestie.
  Iedereen die hier typt heeft ook wel eens een mp3’tje gedownload. Maar er zijn te veel, op een te grote schaal, die drie kwart van hun muziek collectie illegaal hebben en dat is het grootste probleem.
  Een heffing houden op iPods is de oplossing niet. Jongeren (de P2P-doelgroep) hebben immers minder geld over nadat ze een iPod gekocht hebben en kunnen geen cd’s meer kopen.

  Ik kocht vroeger al cd’s in Duitsland bij MediaMarkt voor 23 DMark, waar ze hier in Nederland al 45 gulden kostte. Zo doe ik dat nog steeds. Lang leve de EU.

 • Profielfoto
  MarkvD

  Te belachelijk voor woorden, op welke aardbol leven die lui eigenlijk. Mag ik misschien mijn bij iTunes aangeschafte muziek gewoon kopieren naar mijn iPod! Nou ik hou maar op voordat ik echt boos wordt…

 • Profielfoto
  error

  Aan de heffing zou een maximum bedrag moeten zitten. Die 200 euro staat niet in verhouding tot de consumentenprijs van het product. Over een jaar of wat gaan er een paar honderd GB op zo’n ding. Wordt de heffing dan hoger dan het product!?

  Die heffing komt er dus wel maar die 3,28 euro zal wel een stuk lager uitvallen.

  De iPod als losse HD verkopen heeft ook geen zin. Na de mp3-spelers zijn de normale harde schijven, memory sticks en mobiele telefoons aan de beurt – de laatste staan immers vol met illegale ringtones.

 • Profielfoto
  Mattheus

  Jaren geleden maakte ik de overstap van LP (je weet wel die grote zwarte ronde schijven…) naar CD. De doorsnee prijs van een LP lag op ca. 20 gulden. De CD daarentegen kostte maar liefst 40 gulden! De muziekindustrie maakte de belofte dat de prijzen van de CD’s zouden zakken richting de prijs van een LP. Deze belofte zijn ze nooit nagekomen. Door verbeteringen van technieken ligt de productie-prijs van een CD op een belachelijk laag nivo! Mijns inziens had de verkoopprijs van muziek-CD’s vele malen lager moeten liggen dan wat hij nu is! Helaas heeft de muziekindustrie jarenlang het muziekliefhebbend publiek uitgemolken door belachelijk hoge prijzen te blijven hanteren voor CD’s. Natuurlijk is het dan te verwachten dat het ‘grote’ publiek alternatieven gaat zoeken! Het downloaden is een feit. En natuurlijk is het te betreuren dat dat op grote schaal ‘illegaal’ gebeurt. Ik juich daarom ook het initiatief van Steve Jobs toe; de legale iTunes Music Store!! Geweldig! Legaal muziek downloaden voor een redelijk aanvaardbare prijs! Geef die zogenaamde muziek-magnaten maar het nakijken. Helaas heeft de muziekindustrie nog een flinke vinger in deze pap, maar de toon is gezet en het zal mij niet verbazen dat de zgn. platenhandel over niet al te lange tijd helemaal op z’n gat ligt. Mischien niet leuk, maar wel geheel aan zichzelf te danken. Als de muziekindustrie bijtijds de prijzen naar een redelijk nivo hadden gebracht had het er heel anders uit gezien.
  Om toch nog te redden wat er te redden valt is nu de hulp van de overheid ingeroepen. Nu moeten mensen plotseling kopieerheefing gaan betalen! Je bedenkt het niet. Het is niets meer en minder dan de zakken vullen van de muziekindustrie! Voor alle duidelijk slechts een minimaal deel van de opbrengst van een CD gaat richting de uitvoerende artiest, het overgrote deel verdwijnt ergens in de muziekindustrie! Dat zal met de ‘kopieerheffing’ niet anders zijn. En ga er maar vanuit dat onze overheid hier aan gaat meewerken…..
  In het oude Rome hadden ze het goed begrepen; ‘Geef het volk brood en spelen’. Met andere woorden; geef het volk een stukje (gratis) vermaak dan merken ze niet dat we ze aan de andere van alles afpakken d.m.v. heffingen en belastingen.
  Onze overheid gaat nog een stapje verder; Geef het volk niks en pak ze alles af.

 • Profielfoto
  error

  Hier staan overigens de huidige tarieven:

  http://www.cedar.nl/thuiskopie/info-gebruikers.html#tarieven

  De cd-r heffing is hoger geworden (was 33 cent) en de dvd-r/dvd+r schijven lager: dit was 100 cent voor dvd-r (met dank aan de lobby van Philips) en 60 cent voor dvd+r).

  Ik kocht gisteren bij de Mediamarkt 25 dvd+r’s (merk: TDK) voor 24,99 euro. 25 x 40 cent is 10 euro. Verkoopt de Mediamarkt die dingen onder de inkoopsprijs of zijn die dingen werkelijk zo goedkoop? Een euro voor een blanco dvd schijf vind ik overigens een prima prijs.

  Hoewel Apple alleen dvd-r zegt te ondersteunen branden en lezen hun superdrives keurig dvd+r schijven. Type maar eens ‘drutil info’ in de Terminal en zie waar uw cd/dvd-schrijver toe in staat is.

 • Profielfoto
  ISS

  Oud nieuws en reken er maar op dat een dergelijke heffing er niet komt. Dus alle ophef is voor niks.

  DVD’s kosten niet veel, ik heb er laatst nog 50 stuks (-R) aangeschaft: 19,50 euro (goede kwaliteit, je moet DVD’s e.d. niet bij de Dixons ofzo kopen).

  Die Thuiskopie-figuren zijn gewoon onderdeel van de muziekindustrie-maffia. Een CD in de winkel hoeft heus geen 24,99 te kosten, werkelijke kosten zijn een paar euro, 10 euro is de max.

 • Profielfoto
  sabine

  dat is lekker, mijn ipod is ook een externe HD dus dan ga ik verdorie heffing betalen voor dingen die ik ZELF gemaakt heb en ik waar ik zelf de rechten van bezit

  ik ga me bijna schamen dat ik Nederlander ben, omdat wij het enige land zijn die zoiets kunnen bedenken.

  dan moet er toch een heffing komen op alle andere portable devices waar je muziek mee af kunt spelen (dus ook laptops ed.) gelijke monniken gelijke kappen.

 • Profielfoto
  Brasco

  We hebben in nederland toch al een Europa-tax. Alle electronische consumenten apparatuur is doorgaans al 1/4 duurder dan in US of Japan. Dat is eigenlijk al te belachelijk voor woorden en nu dit. De heffing op een echte geluidsdrager/videodrager als een CD of DVD dan ik nog enigzins inkomen, terwijl ik CD’s nogaltijd gebruik om computerdata op te slaan in plaats van muziek cd’s te branden. De tax op een iPod zou totaal nergens op gebaseerd zijn. Zo van de veronderstelling dat je wel eens illegale mp3’s op het apparaat zou kunnen hebben. Dat is net als je alvast een bekeuring geven omdat je auto waarschijnlijk toch wel eens harder dan 120 zou kunnen gaan rijden. BELACHELIJK! NOG FF EN IK GA IN JEZUS-EIK WONEN OFZO.

  [edit] had pagina twee nog niet gelezen..dus ben geen copycat ofzo;)

  Als iemand een sterke collumn wil schrijven over dit geheel, dan kan je die bij mij kwijt. Binnenkort gaat mijn site in de lucht en wil hier een item over maken. starbuck125@gmail.com.

 • Profielfoto
  Ross

  Als iedereen nou ff mailt naar die klootzakken.

  ik heb volgende gemaild naar thuiskopie@cedar.nl

  Zijn jullie helemaal besodemieterd om zulke belachelijke heffingen te bedenken. Het is toch te absurd voor woorden dat een klant straks bijna 200 euro heffing moet betalen voor een 60gb ipod. Mensen betalen al heffing als ze de nummers kopen op itunes. Het is toch niet normaal om daar weer heffing op te vragen. Denken jullie nou echt dat mensen hierdoor minder zullen gaan kopeieren. Jullie verneuken het hele nederlandse klimaat met dit soort diesftal! Iedereen zal meer gaan downloaden omdat men dan toch heffing heeft betaald. Meer menen zullen mp3 spelers van het buitenland kopen. Jullie verneuken het hele handels klimaat. BELACHELIJK. Ik word misselijk van jullie organisatie! Door dit soort acties zit ik zelfs te overwegen om te emigreren.

 • Profielfoto
  Brasco

  goed initiatief, helaas zal na het eerste woord verneukt je mail worden verwijderd. Een mooi opzetje iemand?

 • Profielfoto
  JanWeijers

  Ik heb zo nog een paar ideeën:

  1. We sturen iedereen met een rijbewijs vast een boete voor te hard rijden. De meesten doen dat toch.

  2. We sturen iedereen met een fiets een bekeuring voor rijden zonder licht. De meesten doen dat toch.

  3. We sturen iedereen met een baan een boete voor knoeien met de belastingaangifte. De meesten doen dat toch.

 • Profielfoto
  JanWeijers

  @Brasco: dit is mijn mailtje aan thuiskopie

  “Via nu.nl vernam ik uw volstrekt idiote plan voor heffingen tot 3 euro per GB op MP3 spelers.

  http://www.nu.nl/news/515986/54/IT-bedrijven_in_geweer_tegen_kopieerheffing_op_mp3-spelers.html

  Ik betaal tot 20 euro per CD en die CDs beluister ik via mijn MP3 speler. Dat is dus allemaal helemaal legaal.

  Voor mij iPod zou ik dus nu 180 euro extra moeten gaan betalen en dat terwijl ik al veel geld uitgeef om legale muziek te kopen.

  Zo wordt ik niet alleen dubbel gepakt maar bovendien ook nog eens aangemoedigd om illegaal muziek te kopieren.

  Wat een bizar plan!”

  Jan Weijers

 • Profielfoto
  Mattheus

  Ja, meer suggesties voor onze overheid:

  – we korten onze arbeidsongeschikten op hun uitkering, de meeste zijn nl. toch wel arbeidsgeschikt
  [edit: oh nee, dat doen we al]

  – we maken parkeren in de grote steden onmogelijk en ook nog eens belachelijk duur. Mensen zullen dan sneller verkeerd parkeren of niet betalen en we kunnen die mensen dan weer een belachelijke hoge boete geven.
  [edit: oh nee, dat doen we al]

  – we willen graag aangesproken worden met Zijne (of hare) excellentie.

  – we gaan meer bedrijven privatiseren. Daar kunnen we dan weer vriendjes mee aan een baan helpen als topmanager o.i.d., die op hun beurt weer gigantische bonussen in de wacht kunnen slepen. De burger merkt daar niks van, die betaalt z’n gas- en licht-rekening toch wel. Anders sluiten we hem (of haar) gewoon af.
  [edit: oh nee, dat doen we al]

 • Profielfoto
  domien

  ik ben al geemigreerd maar heb nog geen ipod
  zou er wel een willen maar ja nog geen geld.
  zat er eerst aan te denken hem in nederland te kopen
  maar doe het gewoon maar hier in roemenie.
  dit is toch te gek voor woorden(ik download ook muziek via limewire maar wil wel overgaan op legaal
  via itunes of zo)
  zo spoor je mensen ook aan om te gaan downloaden
  maar dat zien ze niet gewoon in duitsland gaan kopen
  en partuculier verkopen via marktplaats ofzo dan zijn er toch geen heffingen komt niemand iets van achter lijkt mij
  5 of meer ipod`s halen 20 euro duurder en je hebt je reiskosten er weer uit of bekijk ik het van de verkeerde kant.
  niemand die zegt op straat van he waar heb jij die ipod gekocht.
  ik vind het alleen sneu voor de nederlandse markt
  ze willen iedereen vermoorden eerst de boeren(aardig gelukt) nu de computer wereld en later de telefoonwereld
  in duitsland zit volgens mij ook nederlandse taal op de telefoons
  gaan ze nog kopieer heffing op de onderbroeken vragen daar kopieer je ook wel eens een remspoor op

  NEDERLAND BLIJ DAT IK ER NIET MEER WOON

 • Profielfoto
  JanWeijers

  Misschien moeten we allemaal even gaan bellen naar Thuiskopie: 023 799 7811

  Zie ook http://www.cedar.nl/contact.html

  Jan

 • Profielfoto
  remier

  Als ze dit flikken, koop ik dus echt geen een CD meer, maar ga ik alles downloaden om het geld eruit te krijgen.

  What’s next?
  Alvast geld innen voor snelheidsovertredingen omdat het merendeel wel eens te hard rijdt?

 • Profielfoto
  cubizer

  [evil mode] Goed…, iederen nu al zijn spaargeld tellen en bij elkaar leggen. Snel naar de winkel om nog even wat iPods in te slaan! Kun je ze in het najaar met wist verkopen. ??? En dan kun je onbeperkt downloaden, want de ander heeft de kopieerheffing voor je betaald. Je houdt er nog geld aan over zo…[/evil mode]

 • Profielfoto
  ISS

  Wees blij dat het geen EU-instelling is, want dan meneer Chirac van de opbrengst de belachelijke landbouwsubisidies (weggegooid geld) mee opkrikken… Nee, mensen, stem tegen de EU-grondwet.

 • Profielfoto
  MacEagle

  Ik denk dat iedereen er wel over eens is, men heeft weer iets gevonden om er geld uit te slaan.
  Het wordt zo langazamerhand te gek voor woorden, laten ze eerst maar met bewijzen komen dat je inderdaad illigale muziek op je MP3 speler hebt alvorens te prijs te gaan verhogen, of anders verlaag de prijzen van Cd’s maar nee graaien en nog eens graaien, valt me nog mee dat er op de video bandjes voor de camera of de sd card van de digitale camera nog geen heffing opzit, :angry: stom stom van mij nu breng ik ze nog op een idee :O

 • Profielfoto
  Brasco

  dit is mijn mail :):
  Weledelgestrenge Dame of heer,

  Onlangs is mij, net als vele andere belangstellende, ten gehore gekomen dat de stichting Thuiskopie van plan is de overheid aan te bevelen om toeslag te gaan heffen op geluidsdragers met ingebouwde opslag capaciteit zoals mp3-spelers.

  Naar mijn idee en die van vele anderen is dit voorstel tot stand gekomen door wereldvreemdheid en algemene betutteling van de doelgroep. Ik zal in een aantal punten duidelijk willen maken waarom het voorstel kant nog wal raakt en geen enkele invloed zal hebben op het kopieergedrag, nog op de vergoedingen rechthebbenden om de eventuele schade te beperken.

  Als voorbeeld wil ik de iPod nemen, een geluidsdrager geproduceerd door Apple. Deze geluidsdrager is verkrijgbaar met verschillende harddiskgrootte en bevind zich in het boven segment van de markt. Desondanks is de iPod een van de grootste spelers in de markt.

  1.De toeslag op een 30GB iPod (a € 3,28 per GB) zal € 98,40 bedragen. De iPod zelfs kost € 309,00. De prijstoeslag zal dan dus 25% bedragen. Dit is een ongehoord hoge toeslag voor een toeslag die door vaagheid omsluierd is.
  2.Het is nogal ridicuul om er van uit te gaan dat elke gebruiker van een geluidsdrager per definitie de wet overtreed. Als ik een auto koop moet ik dan ook 25% (bijna de BPM waarde!!) extra betalen omdat ik er wel eens te hard mee zou kunnen rijden?? Een algemene regel in dit geval zou impliceren dat ik verantwoordelijk kan worden gehouden voor de daden van een ander. In dit geval en in alle gevallen is dit veel te ver gezocht.
  3.Het is mij onduidelijk wat er met dat geld gaat gebeuren. De rechthebbenden zullen het niet krijgen, want niemand wat wat ik wel en niet kopieer. Ik zou het op geen enkele wijze toelaatbaar vinden dat muziek waar ik totaal niet achter sta, aan de hand van willekeurigheid, gesubsidieerd gaat worden door mijzelf. Ik durf met zekerheid te stellen de muzikanten die door mijn vermeend kopieergedrag beschadigd zijn in hun inkomen ook maar een cent zullen ontvangen uit het potje. Wel zullen uiteraard kansloze overheidsprojecten worden gefinancierd en als de muziekindustrie al geld ziet zal het in de nieuwe Mercedes van de platenbons gestoken worden. Al met al kunnen op deze manier nooit de rechthebbenden worden bereikt. Een in Nederland wonende artiest zal bij de aanschaf van een iPod direct zijn opbrengst van zijn auteurs rechtelijke gelden uit het potje weer kunnen inleveren met de belasting die hij zelf moet betalen. Ik weet wel zeker dat hij er op moet toeleggen.
  4.Een voorstel zal een vreemde uitwerking hebben op de digitale geluidsdrager-markt in Nedeland. Er zal voor de gespecialiseerde detailhandel in Nederland een onmogelijke handelspositie komen ten opzichte van importhandel. België ligt erg dichtbij en via het internet zijn (toch al) goedkopere consumenten-elektronica landen zoals de VS en Canada een makkelijke manier worden om de wetgeving te omzeilen. Met andere woorden u drukt de consument in de hoek om naar nieuwe, misschien illegale, wegen om aan hun gerief te komen. Het is toch ook niet meer dan normaal. Waarom moet een Nederlander of een Nederland woonde burger € 408 moet betalen 0.terwijl een Amerikaan $299 ( € 200) kan betalen. Als u daar zelf over nadenkt kan ik mij niet voorstellen dat u deze regel als rechtvaardig kunt beschouwen.
  5.U suggereert dus dat alle gebruikers van iPod en soortgelijke apparatuur piraten zijn. De iPod zorgt eerder voor een omgekeerd fenomeen. Om een iPod te kunnen gebruiken op een computer of een Apple moet men gebruik maken van het programma iTunes. Naast een overzichtelijke manier van muziek te beheren en te beluisteren beschikt het ook een directe link naar de iTunes Music Store. Deze online winkel levert muziek in M4A-formaat tegen reële (uiteraard op de Amerikaanse markt gebaseerde) prijzen. De populariteit van de iPod heeft gezorgd voor een serieuze Boom in de omzetten van Apple en online-muziek in het algemeen. Door de iPod worden juist meer auteursrechtelijk beschermde muziek verkocht. Uiteraard heeft u naar deze markteffecten geen onderzoek gedaan. De verwachting is dat in deze markt nog behoorlijke groei zit, zolang de portable muziekdragers nog verkocht worden. Iets wat u tegenwerkt met dit voorstel.
  6.Als laatste wil ik u ook een blik in de toekomst geven. Nog geen 9 maanden geleden heeft media-guru Adam Curry een nieuw fenomeen gelanceerd, genaamd ‘podcast’. Podcasting is een nieuwe manier van radio maken waarbij de producent voor geringe kosten een radioprogramma kan maken en waarbij de software als interface dient tussen de radioprogramma’s en geluidsdragers als de iPod (vandaar de naam Podcast). Het programma kopieert bijna vanzelf deze radioprogramma’s naar de muziekdrager. Nu komt het mooie. 0.Doordat de radiomaker in deze beperkt is tot BUMA/STEMRA vrije muziek (ook wel podsave music) worden nieuwe onbekende bands een podium gegeven om hun geluid te laten horen. Al menige band heeft een voet aan de grond gekregen door deze manier van pluggen. Nu is podcasting de wereld in rap tempo aan het veroveren, maar de userbase is nog maar minimaal aangeboort. De huidige gebruikersgroep van 5 miljoen mensen zal in de toekomst makkelijk kunnen vertienvoudigen. En zal zodoende een uitermate belangrijke invloed hebben op de onafhankelijke muziekindustrie. Theoretisch is het dus zo dat dit voorstel ontwikkeling van nieuwe muziek behoorlijk in de weg zou kunnen staan.
  7.Uiteraard is voor de zoveelste keer de grootste oorzaak van illegaal kopieren over het hoofd gezien, de exorbitant hoge CD- en DVD-prijzen. De populariteit en omzetcijfers van iTunes Music store kunnen dit alleen maar bevestigen (een CD kost via iTunes 9,99) Al jaren roepen belanghebbende groeperingen dit, maar nog steeds huilen de platenmaatschappij krokodillen tranen en zoeken naar alle mogelijke manieren om het kopiëren tegen te gaan, terwijl zij zelf oorzaaknummer 1 zijn. Uiteraard moet het aanbieden van illegale muziek aangepakt worden, dit is ook een actie voor de platenmaatschappijen zelf. De bemoeienis van de overheid is compleet misplaatst in deze.

  Al met al is deze betutteling van de oprechte nederlandse muziekliefhebber een aantal stappen over de schreef en er zullen dan ook vanuit de industrie en gebruikersgroepen stappen worden ondernomen om deze krankzinnige soon-to-be regelgeving tegen te gaan.

 • Profielfoto
  domien

  we sturen ze een e-mail bom wat dacht je daar van ieder 5 mails (kan je doen)

 • Profielfoto
  Brasco

  Ik zie nu dat er nog een puntje 8 bij moet. Dat het kopieren laagdrempeliger wordt doordat je die toeslag als een vrijbrief impliceert.:)

 • Profielfoto
  PureLogic

  Wat al eerder is gezegd: Op het moment dat ik bijna €200,- extra moet betalen heb ik ook totaal geen zin meer om CD’s te kopen. Dat geld hebben ze al van me gekregen. DOWNLOADUH!

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ik heb ergens nog wel een walkman….

 • Profielfoto
  KP

  Dit is zo mogelijk het domste wat ik ooit gehoord heb!!! wanneer houden ze een keer op met die voorheffing! Whats next? Blus tax op aanstekers??

 • Profielfoto
  sponge

  binnenkort ook belasting telkens als ik nieuwe gitaarsnaren opleg? jaja want voor al die covers in het repetitiekot en de huiskamer kunnen ze toch geen sabam aanrekenen.

 • Profielfoto
  ISS

  Wie zit er achter die Thuiskopie? Welke bestuurders? Is dit een manier om de ingezakte verkopen te compenseren? Eerst SMS-oplichting bij TMF en nu dit weer…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Death to the recordcompany! Eerst zetten ze je jaren af met peperdure cd’s (die een halve € kosten om te maken) en als de consument het recht in eigen handen neemt… dan straffen we maar in één ruk de hele klas door geld te innen via belastingen op ipods!!!????
  Als ik jaren ben afgeperst door mijn bakker die 10 € vraagt voor een brood en ik kan het elders gratis gaan afhalen dan belasten we maar iedereen met een broodkorf! Tjonge jonge!
  PS. In België denken ze er trouwens over om computers te gaan belasten als kopieerapparaat.

 • Profielfoto
  Remon

  Ik denk dat nederland gewoon wil profiteren van de succesen van apple :p
  Reken eens uit hoeveel die lui dan meer verdienen echt das pas bisnis.

 • Profielfoto
  DonJoe

  Welke bekrompen mensen er achter dit excentrieke clubje van oplichters en halzachten zitten? zie de namen van uw oplichters:

  http://www.cedar.nl/thuiskopie/organisatie.html

  Mocht de heffing er komen dan hebben we hier misschien ook nog wel wat aan.

  http://www.cedar.nl/thuiskopie_route.doc

  :evil:

 • Profielfoto
  Nikita

  @ DonJoe:

  Wow! Dat zijn een hoop mensen! Geen wonder dat ze zo’n heffing gaan invoeren, die mensen willen tenslotte ook 8 ton per jaar verdienen :angry:

 • Profielfoto
  Brasco

  Het zijn de zelfde idioten die achter de andere meest overbodige initiatief, Het Reprorecht, zitten. Die prachtige heffing voor het kopieren van literatuur en andere letterkunde met het kopieerapparaat. Ik betaal 13,90 per jaar omdat ik een printer heb waarmee ik ook kan kopieren. De wat grotere bedrijven (30 a 35 medewerkers) kregen in eerste instantie aanslagen van ong. 1 miljoen EURO (!!) 90% van alle bedrijven had na zo’n aanslag direct falliet geweest. Uiteindelijk hebben ze het onder grote protesten aangepast. Maar het geeft al aan wat voor een stelletje hersenlozen het zijn daar bij Cedar. Hoe haal je het in je hoofd om een Acceptgiro te sturen voor kopietjes maken met een bedrag met 7 cijfers er op. Opheffen die bende maffioso!

 • Profielfoto
  Nikita

  Als ik dat zo lees en alles klopt ook, zijn het gewoon pure geldkloppers… ???
  Ik zou wel eens willen weten hoe ze in Godsnaam aan die exorbitant hoge bedragen komen hoor…

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Ik zou, als Belg, toch maar niet te snel victorie kraaien want ook hier gaan al stemmen op om taksen te heffen op PC’s. Als je, zoals het hier stilaan gangbaar is, alles gratis wil geven, dan moet het geld toch ergens vandaan komen. Het zou me dus niet verbazen dat er binnenkort werk van wordt gemaakt om van een dergelijk absurditeit een wet te maken. En in 1 beweging dan ook maar de rest van Europa…

 • Profielfoto
  WouterP

  Ik wilde nog wel een iPod gaan kopen…
  Ga ik ook doen hoor :)
  jammer dat ze misschien dus duurder worden, ik wilde nl. een 20 GB kopen….

 • Profielfoto
  spywurm

  I kweet niet of dit in België ook zo is (hoop van niet), maar als wel, ben ik blij dat ik mijn iPod Photo 30GB een 2tal maand geleden heb gekocht :D

 • Profielfoto
  Obi

  we betalen al bumra stemra zoals dathier heet standaard op elke
  cd/bandje/dvd/LP met content.

  verder betalen we een extra heffing op lege media (inmiddels ook al weer een paar jaar)
  en nu dus extra op (media) spelers…

  Brein, RIAA zijn eigenlijk in het leven geroepen om de platenindustrieen te ‘beschermen’, ergo omdat ze de fantasie, kennis, competentie en inzichten missen om de bedrijfstak aan te passen gezond aan de 21e eeuw mee te laten doen, moeten ze maar beschermd worden?

  Onkunde en incompetentie wordt zo de norm, je hebt een sloppy bussinessmodel, je belast vervolgens de rechtspraak met dit soort onzin, terwijl het eigen falen wordt goedgepraat.

  hetzelfde met bestuurders van energiebedrijven, het bedrijf presteert slecht en toch mag je maximaal vangen, de boodschap is ook hier: al ben je incompetent, je wordt ervoor beloond.

  En de politiek?

  slaap zacht…

 • Profielfoto
  bieker

  Die Stichting moet direct zijn opheffing aanvragen! Ik download nu via Apple volledig legaal muziek. Betaal 99 eurocent per liedje. Niet illegaal dus. Moet ik nog meer gaan betalen. Volgens mij zijn ze volledig van de pot gerukt! Ik betaal nu ook al per lege cd en dvd, dat lijkt me voldoende. Als de politiek hier niets aan doet en de niet Stichting tot verboden criminele organisatie verklaard wordt het tijd dat we weer gaan stemmen.
  Ik ben dus behoorlijk kwaad!!!!

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Klopt inderdaad: de platenindustrie hinkt achterop sedert de beschrijfbare CD en heeft daar nog steeds geen antwoord op kunnen formuleren.
  Het legaal downloaden van muziek (via o.a. iTunes edm. vind ik een stap in de goeie richting, al twijfel ik of (vooral) jongeren dit gaan doen zolang er een ‘gratis’ alternatief is in de vorm van P2P ‘sharen’.
  Al is dat dan weer gewoon een morele kwestie: als iemand in de muziekwinkel betrapt wordt op het stelen van een plaat/cd dan wordt die afgedaan als dief en misdadiger. Maar als iemand stil, in zijn woonkamertje, honderden nummers illegaal downloadt dan wordt dat met de mantel der liefde bedekt want ‘iedereen doet dat wel eens’.
  Maar da’s uiteindelijk een hele andere discussie.

 • Profielfoto
  bieker

  Nog even verder denkend. Moeten we ook gaan betalen voor een computer omdat daar ook muziek op staat. Ik word steeds kwader als ik alleen al aan het idee denk. Wat een mafiaclub. Lozen die handel of zoals ik vaker zeg: ctr-alt-delete (in windows termen).

 • Profielfoto
  Brasco

  Dat laatste? ja, want dat is de volgende stap waar ze heen willen.

  Maar om terug te komen op at Freddy toe voegde aan de discussie:

  Het illegaal downloaden wordt niet opgelost met deze heffing. Eerder aangemoedigd. Zowiezo is gerechtelijke bemoeienis in deze kwestie misplaatst. Hooguit zie ik een rol van de overheid om het verkopen van illegale goederen aan te pakken, zoals nu al op beperkte manier gebeurt bij P2P en bittorent, waar de aanbieder wordt aangesproken op zijn daden. Echter vind ik dat ze eerst eens moeten beginnen om een CD voor voor maximaal 11,- en een DVD voor maximaal 15,- te verkopen. Heden ten dagen kost een nieuw uitgebrachte CD van een populaire artiest nog steeds rond de 22,- euro. Oorzaak en gevolg dus.

 • Profielfoto
  iSjoerd

  Poep.. apple moet gewoon iedereen aanklagen die ze kopieeerd:P

 • Profielfoto
  friturist

  nounou is nou iedereen verblind door woede? wil iedereen het land uit om een suffe stichting die een ballonnetje oplaat? Ze hadden een idee, gooien dat op straat en kijken wat de reacties zijn. Nu zegt iedereen belachelijk, en komen ze straks maar met een tientje per 40 GB. Dat valt dan in ieder geval mee gevoel wordt hier gewoon gecreeerd. :D slimme jongens. Overigens is dit een heffing waarbij je keuze hebt die te betalen. In ‘het buitenland’ is het gras ook niet altijd groener….

 • Profielfoto
  ISS

  Of het nou 10 euro of 200 euro is, zo’n heffing is gewoon geldklopperij. De stichting moét een reden verzinnen voor haar bestaansrecht, al was het maar om de salarissen te kunnen betalen. Het is een media-stichting, dus ze zullen ook met Mac’s werken en die moeten ook betaald worden…

  Als je een mailtje wilt sturen naar de fractievoorzitters, hier zijn de adressen:
  B.vdVlies@tweedekamer.nl
  J.vAartsen@tweedekamer.nl
  A.Rouvoet@tweedekamer.nl
  W.Bos@tweedekamer.nl
  J.Marijnissen@TweedeKamer.nl
  M.Verhagen@tweedekamer.nl
  G.Wilders@tweedekamer.nl
  B.Dittrich@tweedekamer.nl
  G.vAs@tweedekamer.nl
  F.Halsema@tweedekamer.nl

  Uit ervaring weet ik dat Tweede Kamer-leden niet erg scheutig zijn met beantwoorden van mail (maar wel de mond vol hebben van ICT… kenniseconomie…bla bla)

 • Profielfoto
  Pjotr

  De automobiel 30.000 euro heffing vooraf, er wordt namelijk zowiezo te hard gereden. Ook een speciale poep-en-schijt toeslag van 200 euro bij aanschaf van een hond. 50 euro criminaliteitstoeslag bij aanschaf van een aardappelshilmesje. Kortom, alles een extra overtredings of overlastheffing.

 • Profielfoto
  Groovegans

  te zielig voor woorden, dan mogen ze wel ff op alle harde schijven heffing gaan heffen. als al die stichtingen niet zouden bestaan zouden ze al heel wat geld sparen. echt nederland, voor elk lullig detail een belangenstichting ofzo.

 • Profielfoto
  mr.greenish

  Nou ik zou zegen als dat wel gebuurt dan moeten ze wel hun bek houden over ilegaal kopieren want je hebt er dan wel voor betaalt als het op je ipod zit dan:P
  Maar dit is echt belachelijk…

 • Profielfoto
  Brasco

  Voor iedereen die denkt dat het hier om een proefballon gaat: De onderhandelingscommissie is momenteel bezig met het vaststellen van de heffing zelf. Waar ze nu de onderhandeling mee ingaan is 3.28 per GB. Het kan dus nog versoepelen. Ik neem aan dat dat het geval zal zijn. Maar dan blijft het een onzin regel. Ik heb al diverse mailtjes in de rondte gestuurd. Ik ga nog even kijken of ik me kwaad genoeg kan maken om ook nog een zooitje van die parliamentariers aan te schrijven.

  D66 is pro kennisontwikkeling/onderwijs en innovatie. Dus ik denk dat zij qua partij programma het gevoeligste moet zijn voor eventuele actie. Echter zitten ze onder het juk van de overige coalitie partijen en is de partij geen schim van wat het geweest is. Weet iemand het email adres van Boris van der Ham?:P

 • Profielfoto
  Brasco
 • Profielfoto
  ISS

  Ik ga mijn eigen stichting oprichten, want ik wil altijd mooi weer!

  Minimaal 20 graden, zonnetje…

  Als er problemenen zijn (al dan niet aangezwengeld door de media), dan is áltijd de natuurlijke reactie van een politicus: onderzoekscommissie, meer regelgeving en bemoeizucht.

 • Profielfoto
  syledy

  het staat al in de kijkerd! hier
  http://www.gizmodo.net/
  gelukkig hebben zij er vertrouwen in dat het publiek niet gek is…

  iPod Tax Proposed By Dutch Group
  A Dutch foundation named “Stichting Thuiskopie” has suggested a new way of squeezing money out of the online music industry: imposing a “surcharge” based on the amount of storage in portable audio players. I can’t imagine anything like this ever leaving Europe. Even if it does, I’m sure the innovative public will find a way to somehow sidestep it, just like every other restriction ever placed on downloading music online.