Sachin
Sachin Reviews 7 april 2005

Budget LCD schermen

Sinds de introductie van de huidige Apple Cinema Display’s biedt Apple geen LCD schermen meer aan onder de 1000 euro. Jammer genoeg kan niet iedereen deze prachtige flatscreens betalen. Gelukkig zijn er ook goedkopere LCD schermen op de markt. Op de website van FiringSquad is een uitgebreide review verschenen van 8 goedkope flatscreens.

Wie van plan is een flatscreen te kopen brengt best een bezoekje aan hun website. Behalve de testen staat er ook veel nuttige informatie over pixel responstijd, contrast ratio, kleurtemperatuur en de voordelen van de Digital Video Interface (DVI). In de review worden 17-inch schermen getest van Dell, NEC, Planar, Samsung en ViewSonic. Er ook één 19-inch budget scherm van Samsung opgenomen in de review.

Het beste scherm is volgens de reviewer de NEC 1770NX. Dit flatscreen heeft zowel een goede kleurenweergave als een snelle responstijd. Hierdoor kan de NEC zowel gebruikt worden voor games als voor de weergave van foto’s en films. Een combinatie die zeldzaam is bij goedkope LCD schermen.

Reageer op artikel:
Budget LCD schermen
Sluiten