Xbox 2 nieuws

Door: Sachin - 25 reacties

Een tijdje geleden speculeerden enkele Mac fanaten over de Cell-processor die gebruikt zal worden in de Playstation 3. Uiteindelijk blijkt deze snelle processor niet geschikt te zijn voor Mac OS X. Nu is het weer tijd om te speculeren want er is nieuws over de hardware van de Xbox 2.

Op de Game Developers Conference in San Francisco heeft GameSpy gesproken met enkele ontwikkelaars van spelen voor de nieuwe Xbox met codenaam Xenon. Volgens deze developers zou de Xenon uitgerust worden met een CPU die zijn werk doet aan een kloksnelheid van 3GHz. Deze processor zou beschikken over drie PowerPC-cores met een L1-cache van 32KB aan data en 32KB aan instructies. De drie cores zouden samen 1MB aan L2-cache delen. Het is best mogelijk dat deze specificaties nog veranderen in de loop der tijd.

De grafische kaart wordt geleverd door ATI en zou veel krachtiger zijn dan de huidige Radeon X800. Verder zal de gameconsole beschikken over 256MB systeemgeheugen, een optische eenheid voor het lezen van dual-layer DVD-9 schijfjes (geen Blue-ray), een optionele harde schijf, high-definition games met een resolutie van 1280×720 beeldpunten (16:9), 5.1 audio en veel meer.

Voor meer informatie over de nieuwe spelconsole surf je best naar deel één en deel twee van het artikel over de Xbox 2 op GameSpy.

De technische specificaties van de CPU zijn interessant vermits Apple kan meegenieten van de nieuwe PowerPC technologie van IBM die door Microsoft gebruikt zal worden in de Xbox 2.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Sachin

  [sensuur_artikel]
  Zodra de nieuwe generatie spelconsole op de markt verschijnt kunnen hackers beginnen met het kraken van de beveiliging om zowel Linux als Mac OS X te installeren op de Xbox 2:D:P
  [/sensuur_artikel]

 • Profielfoto
  Sad

  gamespy? dat zijn die oplichters die Mac support in Multiplayer games wilden opheffen!

 • Profielfoto
  Quack

  Hoezo zou Mac OS X niet geschikt zijn voor de Cell??

 • Profielfoto
  I-think

  er komen wel weer lekker veel nieuwe berichten maar even van de concurent een plaatje op de frontpage:liever niet.
  Of schrijven jullie(nieuwe redacteuren he;) ,welkom en schrijf veel leuks voor ons) omdat het modified g5’s zijn en de g5 3.0 niet ver weg is?
  nou de xbox duurt ook nog wel effe dus dan zal ie vast wel komen.

 • Profielfoto
  klaus

  Concurrentie? Enkel en alleen maar omdat het MS betreft, vind jij het niet leuk dat er een prentje op de frontpage komt? de Xbox is niet bepaald een markt waarop apple zich richt, dus hoezo concurrentie?

  Btw, dat gezaag over ms versus apple blijft maar duren, iedereen werkt toch waar hij graag mee werkt..dan is iedereen tevreden

  Geen fanatieke zealots pls, van beide kanten
  :)

 • Profielfoto
  Wallinator

  De Xbox is toch geen concurrent van Apple? Eerder van de PlayStation. En volgens mij is Fabian geen nieuwe redacteur.

  Maar ik vraag me af, die Cell-processor is toch veel sneller dan de huidige PowerPC (en misschien zelfs de 3 GHz)?

 • Profielfoto
  Woziak

  Waarom zou OSX niet geschikt zijn voor de Cell-processor. Volgens velen is OSX daar uitermate geschikt voor… (zoals meerdere *nixen) :p

 • Profielfoto
  Mendoza

  mmm. heb ik net een Xbox, raakt hij alweer verouderd!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik dacht dat het probleem eerder lag de keuze voor het opslag medium etc. dan dat het werkelijk aan de processor lag. Overigens is het een interessante processor, 3 cores in één processor waarvan iedere core nog een eigen l1 hebben, en een gedeelde l2. Ik vrees eerder voor de capaciteiten van de videokaart, als hij hdtv aan moet kunnen…… :sealed:

 • Profielfoto
  markclausing

  nou een X800 kan al aardig spelletjes in 1600×1200 draaien. Dus 1280×720 zal wel lukken voor de opvolger.

 • Profielfoto
  Pjotr

  X-box2 + beeldscherm = iMacG5 + ElgatoTV

  Die X-bax wordt de next generation homeautomation, game, multimedia entertainment console. Serveert muziek, films, foto’s draait evt (nog) niet geripte DVD’s en speelt games. Gelukkig heeft de iMac G5 reeds een intern beeldscherm en serveert desgewenst direct de hele mikmak, rechtstreeks uit de doos. Wachten is op een programma dat als een interface de finder vervangt en zich eenvoudig met een afstandsbediening laat sturen. Zonder beeldscherm is de MacMini rechtstreeks een concurrent van de X-bux.

 • Profielfoto
  I-think

  ik heb ook een xbox hoor!!
  heb ook niet echt iets tegen microsoft,maar om dat nou te gaan promoten met een plaatje op de voorpagina…….
  Maar vind het knap wat de xbox heeft gedaan in korte tijd en waarschijnlijk zal ik ook wel weer een xbox 2 kopen,alleen al omdat ik er wel tevreden over ben.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Ik heb ook MS-office, en nog tevreden ook. Heeft wel te maken met MacOSX. Dus ook met http://www.MacOSX.nl. Wat is nou de relatie met de X-boks?

 • Profielfoto
  Nisei

  @Pjotr
  Tuurlijk, als je het over hardware hebt is de mini superieur aan de Xbox, maar dat is iedere moderne computer wel (een Xbox is in principe ook maar gewoon een verouderde PC). Maar het gaat nou juist om de rest.

 • Profielfoto
  Alfetta

  Ik vraag me ook af waarom os x niet op de cell zou kunnen, ik heb meermaals gelezen dat er goede mogelijkheden zouden zijn. Waar komt dat verhaal vandaan dat het niet kan, toch hopelijk niet uit de duim van een MS fanaat??

  Specs lijken me niet slecht voor een console, maar mijn keuze staat toch al vast voor de ps3 in de toekomst.

 • Profielfoto
  Sachin

  CELL IS NIET ZOMAAR EEN POWERPC PROCESSOR EN BIJGEVOLG NIET GESCHIKT VOOR MAC OS X. ZOEK HET OP ALS JE ME NIET GELOOFT.

  Om Mac OS X te laten lopen op een Cell-processor moet Apple hun OS aanpassen. Dat doe je niet zomaar in een jaartje tijd …

 • Profielfoto
  Woziak

  Elk bestaand OS zal aangepast moeten worden voor de Cell. Het aanpassen van een OS wat reeds op de PPC draait, is een stuk eenvoudiger…

 • Profielfoto
  Whieee

  256MB systeemgeheugen… karig… heel karig… over videogeheugen wordt weer niet gerept, dus ik ben bang dat het weer a la de XBox een op shared mem gebaseerde architectuur wordt…

  consoles… blergh…

 • Profielfoto
  Sachin

  Voor consoles is 256MB echt wel meer dan voldoende. Je mag dat niet zomaar vergelijken met een Mac/PC. Op een console kan je ook geen 10 verschillende programma’s op hetzelfde moment openzetten hé;)

  De huidige Xbox heeft maar 64MB geheugen.

 • Profielfoto
  Sachin

  Er bestaat een grote kans dat de Cell-processor veel sneller zal zijn dat een “gewone” PowerPC-processor aan 3GHz. We zullen wel zien of de Playstation 3 beter is dan de Xbox 2.

  Als Apple gebruikers zijn we niet veel met een snelle Cell-processor want die is niet geschikt voor Mac OS X maar een iets wat minders snelle PowerPC-processor aan 3GHz is wel goed nieuws voor ons! Dit wijst erop dat IBM (waarschijnlijk) binnenkort gewone G5’s (dus met één core) zal kunnen leveren aan 3GHz voor de PowerMac’s!

 • Profielfoto
  zero200

  we moeten blij zijn dat M$ nieuwe xbox uitbrengt dan kunnen ze weer de mac game developers (bungie) een vet spel laten maken die ook uitkomt voor de mac:) verder vind ik de xbox een crap console en houd ik het liever bij mn G4 iBook en PS2.

  Btw. waar blijft Halo 2 voor de mac? die bungie gozers beginnen een beetje teveel op M$ te lijken ze worden slooooooooom…

 • Profielfoto
  So Klear

  Er komt geen Halo 2 voor Mac of PC…

  Anyway, ik zag op GameSpot een Live presentatie en wat het in een notendop allemaal inhoud is dat (en dit zijn mijn eigen worden) :
  -De Xbox 2 een soort Media centre moet gaan worden
  -Dat gamen alleen nog maar duurder kan gaan worden.

 • Profielfoto
  LoveBug356

  De Cell kan wel OSX draaien. Indien juist gecompileerd.

  Kwestie van JUISTE informatie JUIST te interpreteren.

 • Profielfoto
  Sachin

  Dat juist compileren vraagt wel iets teveel tijd. Nu Apple bezig is met Tiger en 64-bit ondersteuning voor de G5 zullen ze hun niet bezighouden met de Cell-processor. Misschien jammer maar de G5 is toch ook al een krachtige processor. De nieuwste videokaarten hebben al zoveel rekenkracht dat ze uiteindelijk de Cell zullen kunnen inhalen. Door Core Image zal Apple de rekenkracht van de grafische kaart mooi aanwenden:)

 • Profielfoto
  Alfetta

  os x zou als het goed is juist vrij gemakkelijk te compileren moeten zijn voor een andere cpu, daarnaast is de Cell deels een PPC derivaat dus met een beetje inspanning zou het niet zee heel moeilijk moeten zijn.