Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 maart 2005

Word wakker met je iPod in het Hilton

Het mag bekend zijn; de iPod is een hit, en daarmee wordt de digitale muziekspeler van Apple voor steeds meer mensen een onderdeel van hun dagelijks leven. Dat betekent dat niet alleen thuis en op het werk, maar ook bijvoorbeeld op (zaken)reis een iPod voor steeds meer mensen tot de standaarduitrusting gaat horen. Hotels beginnen hier op in te spelen. Zo biedt het luxe Dream Hotel in New York tegenwoordig haar gasten een iPod aan in elke kamer. Deze kan met een soort digitale muziek minibar gevuld worden door de gast.

De Amerikaanse Hilton hotelketen heeft dit idee overgenomen, maar komt met een goedkoper, en naar mijn inzien doeltreffender alternatief. Het hotel gaat kamers uitrusten met een nieuw soort wekkerradio waar een zelf meegebrachte iPod (of andere MP3 speler) op aangesloten kan worden. Vervolgens kan je zelf kiezen met welk nummer van je iPod je ’s ochtends gewekt wilt worden.

Word nu niet meteen te enthousiast want er zijn twee maars: voorlopig zal de iPod enabled alarmclock alleen in Amerikaanse Hilton hotels te vinden zijn, en alleen luxere Hiltons zullen het apparaat in hun kamers plaatsen. Het kan daarom nog even duren voor je op de Apollolaan of het Weena naar je iPod kan luisteren, nou ja, zonder je earbuds dan.

Reageer op artikel:
Word wakker met je iPod in het Hilton
Sluiten