Nieuw Happy Meal van Apple ?!

Door: Koen van Tongeren - 9 reacties

De audiovisuele creativelingen onder ons hebben er lang op moeten wachten, maar het ziet er naar uit dat er binnen een maand een compleet nieuwe Production Suite (het software pakket van Apple, bestaande uit Final Cut Pro, Motion en DVD Studio Pro) uitkomt. ThinkSecret beschikt over bronnen die aangeven dat deze nieuwe pro applicaties op de National Association of Broadcasters conference worden gelanceerd.

Vervelend is dat Apple de applicaties in ontwikkeling benoemt met een codenaam. Het is daarom niet zeker welke programma’s daadwerkelijk een nieuwe versie krijgen. Algemeen wordt echter aangenomen dat de nieuwe ‘Happy Meal’ (waarschijnlijk Production Suite) onder andere zal bestaan uit een geheel nieuwe ‘Alien’ (lees Final Cut Pro 5), ‘stagecoach’ (DVD Studio pro?) en ‘Cirrus’ (misschien Compressor). ThinkSecret heeft geen idee wat de nieuwe functies zijn van de programma’s uit dit Happy Meal. Gebruikers van Final Cut Pro hopen dat het programma in ieder geval een multicam functie zal hebben. Nu moet daar nog het programma Multicam Lite van Digital Heaven voor gekocht worden, voor het fixe bedrag van 295 dollar.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  davedive

  Het is wel wachten op Tiger want daarin zit QT7 met HD-codec. Daarom zal 1 april-aankondiging van Tiger wel ongeveer kloppen, daarna dus 18 april met hopelijk hd-dvd creatie in DVDstudio Pro, om op een nieuwe ‘blue ray writer’ te branden (nieuwe G5 dus).

  Everything comes together nicely.

  (en ik had géén thinksecret nodig om mij dat te vertellen)

 • Profielfoto
  imaccer2

  Dan wordt het een soort Ilife 05
  Wat onzin allemaal

 • Profielfoto
  Granny Smith

  zit in Tiger ook ondersteuning voor AACplus (in QT 7 ???)

 • Profielfoto
  Buzz

  imaccer2: Ehm… Production Suite is wel even wat anders dan iLife ’05. Je moet volgens mij hoognodig eens op http://www.apple.com/productionsuite/ een kijkje nemen. Alleen de prijs is al een klein beetje anders: 79,00 of 1.399,00 Euro…;)

 • Profielfoto
  botoo

  Het zou zomaar kunnen dat Shake wat toegankelijker (lees: betaalbaarder) word in een nieuwe suite.

  @imaccer2; Pro-apps vergelijken met iLife05? :sealed:

 • Profielfoto
  klaasb

  Hmm, dus wachten met de aanschaf van een G5 tot na Tiger en de nieuwe ‘happy meal’. Dan valt er vast een korting te bedingen.

 • Profielfoto
  Outragemac

  Een multi-cam optie in FCP zou erg fijn zijn. Evenals een surround mixing optie, of beter nog, een audio-app a la ProTools. Een verbeterde A Pack (Stabieler!) en DTS output staan ook hoog op mijn wishlist.

 • Profielfoto
  little rascal

  IPV Multicam kan je Live Cut gebruiken.. is gratis

  http://livecut.sourceforge.net/

 • Profielfoto
  iAgree

  En wat gaat er gebeuren nu avid ,pinacle heeft gekocht, dit kan best wel eens een enorme concurrent gaan worden voor de productie suite van apple .