Adriaan Mol
Adriaan Mol OMT Specials 8 maart 2005

MacOSX.nl server verhuizing

Deze middag al, vanaf 12 uur zal MacOSX.nl niet, of slecht bereikbaar zijn. Dit omdat we de Xserve gaan verhuizen vanuit Rotterdam (WeDare serverruimte) naar RedBus in Amsterdam. Omdat de server fysiek toch een redelijk stukje verhuist moet er rekening gehouden worden met een redelijke downtime. We proberen uiteraard alles zo snel mogelijk en vloeiend te laten verlopen. Naar schatting zal vanavond alles weer operationeel zijn. De late melding hiervan komt omdat het structureel niet anders ging lukken. De e-mailadressen van onze donateurs zullen overigens geen downtime ondervinden! Alvast sorry voor het ongemak.

MacOSX.nl is daarnaast in samenwerking met MacminiColo aan het experimenteren met Macmini-hosting. Dat betekend dat je voor een zeer lage prijs (/investering) een eigen Mac-server kunt neerzetten in de serverruimte van RedBus. We hebben inmiddels enkele Macmini’s neergezet met Mac OS X en Mac OS X Server. Voor de geinteresseerde: zodra we meer ervaring hebben opgedaan zal hier meer informatie over volgen.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl server verhuizing
Sluiten