iPod camera connector verkrijgbaar

Door: Stof - 21 reacties

De iPod camera connector, die bij de laatste iPod photo update werd aangekondigd, is per heden verkrijgbaar in de Apple Store. De camera connector maakt het mogelijk om direct foto’s van je digitale camera in de foto-library van je iPod photo te laden. De connector kost je €29 en de Apple Store meld dat je moet rekenen op een levertijd van 8 dagen.

[textquote]The iPod Camera Connector provides a fast, easy way to transfer images from your digital camera to your iPod photo. Simply plug the iPod Camera Connector into the iPod dock connector, plug your camera’s USB cable and watch your images make their way to the iPod, ready to view in a slide show![/textquote]
Met dank aan Ljope voor het inzenden van de nieuwstip.

Update: In de reacties melden ozzie X en Ganymedus dat Apple inmiddels meer info over de camera connector online heeft gezet, waaronder de lijst van ondersteunde camera’s.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Werkt dit dus niet met de gewone iPods? Dat zou jammer zijn.

 • Profielfoto
  MacFlurrie

  ja is een beetje stom… zou juist zo handig zijn en dan is een imagetank goedkoper dan een nieuwe ipod met connector.. maar ben benieuwd naar de eerste reviews…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Nog niet op de NL-store te bestellen overigens (alleen in US). En ook heeft Apple nog steeds niet de lijst met ondersteunde camera’s openbaar gemaakt. Ook zou ik graag weten of het mogelijk is RAW-bestanden over te zetten vanuit de camera. De hoeven dan niet zichtbaar te worden, als ik ze maar kan overzetten…

 • Profielfoto
  Bugman

  Het staat wel op de Belgische site van Apple (bij iPod accecoires – extra’s). Het ding kost 29 euro en is uitsluitend geschikt voor de iPod Photo en niet voor de gewone iPod. De eigenaars van de gewone iPod kan er eentje aanschaffen van Belkin voor de prijs van 99 euro.

 • Profielfoto
  Stof

  Hij is zeker ook op de Nederlandse Apple Store verkrijgbaar. Heb voor de duidelijkheid de het artikel aangepast: de link gaat nu direct naar de camera connector.

 • Profielfoto
  WildCard

  mijn 4gb is toch te klein voor foto’s binnen kort toch maar een nieuwe ipod photo kopen:P

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  De connector is op de AppleStore te vinden onder ‘Pod-accessoires’ > ‘Extra’s’.

  Het leuke is dat de levertijd in Nederlands 8 dagen is en in de USA 1 tot 3 weken. Niet dat die tijden te vertrouwen zijn…

 • Profielfoto
  nma

  Gek dat het enkel i.c.m. een iPod photo werkt… Waarom heb ik dan op mijn iPod 20G 4g na de laatste update het menu item Photo import gekregen? Alleen voor compatabiliteit met de Belkin adapter? Nee, toch? Vreemd…

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ik vind inderdaad ook een Imp. Foto in het mapje Hoofdmenu. Staat daar uit… maar zou wel relaxed zijn als dat werkt! Zeker voor op vakantie!!!

 • Profielfoto
  Buzz

  Dat menu-item Photo import in normale iPods stond er al een hele tijd, al vanaf de 3G iPod. Die is er indertijd inderdaad voor de Belkin bij gekomen.

 • Profielfoto
  nma

  @ Buzz_D: Dat weet je zeker? Volgens mij is er zelfs speciaal melding van gemaakt op vele sites bij de laatste update….

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Dit is usb 1.1 geloof ik he? Tenminste, op de meeste camera’s zit al usb 1.1 Ze moeten een ipod photo maken met ingebouwde CF card reader! Daar hebben we wat aan.

 • Profielfoto
  aperitivo

  Kan je met deze connector ook gelijk de foto’s op de iPod Photo zien? Dat kan nl. met de Belkin oplossing niet.

 • Profielfoto
  Ijope

  het is Ijope maar dat terzijde :p

 • Profielfoto
  Stof

  @aperitivo: Ja, dat kan inderdaad.

  @ljope: Ben nog aan het twijfelen of je ik naam zal verbeteren, of geheel zal verwijderen;) .

 • Profielfoto
  aperitivo

  Op de pagina van Apple staat:
  Compatible with iPod photo (30/40/60GB).

  Requires iPod software v1.1.

  Maar voor de iPod Photo is v.1.1. nog niet uit, we zijn pas bij 1.0

  Wellicht dat met 1.1. Belkin ook foto’s laat zien op de iPod?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Mooi dat ie nu inderdaad op de NL-store staat. Vreemd genoeg niet in het rijtje “nieuw in the store”. Ik durf alleen niks te bestellen zolang er niet wat meer concrete informatie beschikbaar komt. Een lijstje met ondersteunde camera’s is toch wel het minste. Nog maar even geduld hebben dan…

 • Profielfoto
  Doede

  Wat ik mij afvraag, is of je de foto’s daarna ook UIT je iPod kunt halen. Vanuit iPhoto naar een mapje op de Mac vind ik bijvoorbeeld een ramp. Foto’s haal ik van mijn kaartjes met ‘Image Capture’ of ‘Fotolader’ levert tenminste de originele camera bestanden (met naam en nummer) op.

 • Profielfoto
  ajschol

  Wel weer typisch Apple: waarom nou weer alleen voor de iPod Photo? Er zijn legio mensen met een oudere iPod en camera die zouden springen om hun iPod als tijdelijke opslag te kunnen gaan gebruiken. Die Belkin oplossing slaat nergens op: voor de prijs daarvan kan ik net zo goed geheugencards kopen. Juist de aantrekkelijke prijs vond ik interessant.

  Zou dit een marketing-keuze zijn, of werkelijk een technische beperking aan de oudere iPods?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ok vandaag hebben ze de aanvullende info erop gezet: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301052

  Lijkt erop dat niet alleen camera’s, maar ook mediareaders worden ondersteund, zolang de foto’s maar in het mapje DCIM staan. Het lijkt erop dat alles wat in dat mapje staat naar de iPod wordt geschreven.
  Hoe je de foto’s weer vanaf de iPod naar je Mac krijgt is inderdaad nog even de vraag…

 • Profielfoto
  Ganymedus

  http://www.apple.com/ipod/compatibility/cameraconnector.html wel bekend dus welke camera’s erop functioneren. En naar ik heb begrepen heeft iedere ipod na een firmware update de mogelijkheid tot import photo’s. Dus ik neem aan dat dit speeltje er dan ook op werkt. Het lijkt mij op zijn minst de moeite waard om eens te proberen. Als het werkt behoud ik fijn mijn ipod g4-20, anders was ik overgestapt op de mini 6gb