Castor
Castor Nieuws 7 maart 2005

‘Hey Folders’ kleurt je mappen

Mac OS X is ons favoriete OS en die keuze belijden vele van ons actief. De interface van OS X is gebruiksvriendelijk, vernieuwend en continu in ontwikkeling. Toch zijn er hier en daar nog wel wat missers te vinden. Zo ervaren velen het als een gemis dat mappen niet de kleur krijgen van een toegekend label. Opmerkelijk genoeg was dit in OS 9 wel geïmplementeerd.

Er zijn al langer oplossingen in de vorm van systeemuitbreidingen. Die kosten echter al snel een dollar of 10 – voor functionaliteit die je ‘out the box’ van je OS mag verwachten.
Nu is er ook een kostenloze oplossing; ‘Hey Folders’. Deze applicatie geeft je gelabelde mappen een kleurtje, zodat je in icon-view een kleurrijk overzicht in je mappenstructuur krijgt. Het is nu nog een beta en ik ben persoonlijk nog niet tevreden met de implementatie, maar het programma is stabiel en lijkt geen grote aanslag op je geheugen te doen.

Download ‘Hey Folders’ ( 481 K)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hey Folders’ kleurt je mappen
Sluiten