‘Hey Folders’ kleurt je mappen

Door: Castor - 15 reacties

Mac OS X is ons favoriete OS en die keuze belijden vele van ons actief. De interface van OS X is gebruiksvriendelijk, vernieuwend en continu in ontwikkeling. Toch zijn er hier en daar nog wel wat missers te vinden. Zo ervaren velen het als een gemis dat mappen niet de kleur krijgen van een toegekend label. Opmerkelijk genoeg was dit in OS 9 wel geïmplementeerd.

Er zijn al langer oplossingen in de vorm van systeemuitbreidingen. Die kosten echter al snel een dollar of 10 – voor functionaliteit die je ‘out the box’ van je OS mag verwachten.
Nu is er ook een kostenloze oplossing; ‘Hey Folders’. Deze applicatie geeft je gelabelde mappen een kleurtje, zodat je in icon-view een kleurrijk overzicht in je mappenstructuur krijgt. Het is nu nog een beta en ik ben persoonlijk nog niet tevreden met de implementatie, maar het programma is stabiel en lijkt geen grote aanslag op je geheugen te doen.

Download ‘Hey Folders’ ( 481 K)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Ben blij dat dat artikel over die Intel Mini PeeCee eindelijk een stukje naar beneden schuift. Ik was dat gedrocht goed zat, elke keer als ik naar MacOSX ging kreeg ik dat lelijke stuk plestik in beeld…

 • Profielfoto
  Orson

  Leuk en eenvoudig programmatje. Je Finder wordt nu wel een echte kleurboek :p

 • Profielfoto
  andries

  haha… dan was je niet de enige

 • Profielfoto
  SvS

  Enige wat ik wil is dat de gekleurde balken eindelijk eens verdwijnen en de mappen weer kleur krijgen. Dat is totaal geen gezicht en daarom gebruik ik nooit labels bij 10.3! Hoop dat dat goed is bij Tiger??

 • Profielfoto
  Flipstra

  @ Susanne: Nou idd! Ziet er niet uit… dat ze dat zo knullig kunnen maken…

 • Profielfoto
  ram0n

  leuk programma !!:D

 • Profielfoto
  rbroen

  Labels… kun je nou echt je werk sneller terug vinden door labels? ???
  Ik gebruik meestal de browserview in de finder en zie mijn bureaublad zelden (alleen bij het starten/sluiten). Is het iets puur esthetisch dat sommige mensen hier voordeel in zien?

 • Profielfoto
  Brims

  Jammer .. ik had hier ook al een topic over lopen.

 • Profielfoto
  Hugoengels

  Hoera! Gekleurde folders.

  Oude tijden herleven.

  Zo te lezen duurt het nog wel even voor Tiger komt..
  (tenminste stabiel dan) :O

 • Profielfoto
  xkrprtl

  Idd Lytstomke, dubbele post! Slotje? En hier: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=462342 verder?;)

 • Profielfoto
  Pharris

  rbroen>
  Het werken met labels is iets wat je zelf moet ondervinden. Pas als je er mee gewerkt hebt, merk je hoe een eenvoudig iets ontzettend handig kan zijn. Ik werk op een reclamebureau als digital artist, en wij gebruiken de labels om de status van een project aan te geven: lopende opdrachten die nog in bewerking zijn, hebben een rood label, afgeronde opdrachten die helemaal gereed zijn en gearchiveerd kunnen worden, hebben een groen label. Op deze manier kan iedereen in één oogopslag zien wat de status van een opdracht is. De overige labels gebruiken we niet, meestal alleen om iets te accentueren…

  Probeer het eens en wie weet herzie je je mening…

 • Profielfoto
  Josh

  Ik heb het niet kunnen installeren: er gebeurt niets!

 • Profielfoto
  xkrprtl

  Josh > hoe bedoel je ‘er gebeurt niets’? Er komt geen icoon in het dock te staan, maar als je ctrl-klikt op een map en deze een kleur geeft, veranderd de hele map van kleur, in tegenstelling tot eerst alleen de tekst.

 • Profielfoto
  Larz

  Je hoeft hem niet eens in je dock te zetten. De App loopt op de achtergrond! als je gewoon op een map gaat staan, je doet CTRL+Click, kiest een kleur, dan wordt de map vanzelf ook die kleur;)

  Niet zo’n programma waar je veel aan hebt, maar wel grappig:)

 • Profielfoto
  Josh

  Zo werkt het dus! Rechtermuisklik op map en kleur geven. Geslaagd, nooit te vlug opgeven! Ik ga wat mappen kleuren nu. Dank voor de tip.