Sachin
Sachin Nieuws 1 maart 2005

Fujitsu maakt een 120GB laptop harde schijf

Op CNeT staat te lezen dat Fujitsu binnenkort de eerste 120GB laptop harde schijf zal introduceren. Dit is een doorbraak op het gebied van opslagcapaciteit voor mobiele harde schijven. Vanaf mei zullen laptop fabrikanten deze schijf kunnen integreren in hun toestellen. De harde schijf is uitgerust met nieuwe technologie om de geluidshinder en het stroomverbruik te verminderen. De schijf zal een snelheid halen van 4200 toeren per minuut en beter bestand zijn tegen schokken.

Sinds de upgrade van de PowerBooks levert Apple enkel maar 5400 rpm harde schijven. De kans dat deze grote maar trage harde schijf zijn weg vindt naar de PowerBook-lijn is dus zeer klein. In de toekomst zullen andere fabrikanten ook hun 120GB schijven introduceren, waarschijnlijk komen er dan wel 5400 rpm modellen uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fujitsu maakt een 120GB laptop harde schijf
Sluiten