Evolution TV

Door: Sachin - 37 reacties

Het Egelse bedrijf Miglia brengt een nieuw product op de markt met de naam Evolution TV. Het is mogelijk om met dit toestel TV te kijken op je Mac of programma’s op te nemen. De Evolution TV is dus een concurrent voor de bekende EyeTV-reeks van Elgato.

De Evolution TV is gemaakt uit een aluminium behuizing en is in staat om hardwarematige MPEG-2/4 en DivX compressie toe te passen. Hierdoor is het mogelijk meer uur videobeelden te bewaren op je harde schijf. Door de integratie met iCal is het gemakkelijk om de videorecorder in te stellen. Videobeelden opgenomen als MPEG4-bestanden kunnen rechtstreeks bewerkt worden in iMovie. Het apparaat is tevens compatibel met de meeste Digitale TV ontvangers.

Het aansluiten van het toestel gebeurt via een USB 2.0 connector. De minimumvereisten zijn een PowerPC G4 800MHz met 256MB RAM en Mac OS X 10.3 of hoger. De Evolution TV is te koop vanaf 15 maart voor €209 excl. BTW, dit is een stuk goedkoper dan de Elgato Eye-TV 200.

Of dit het ultieme toestel is om de Mac mini om te vormen tot Mac Media Center zal moeten blijken uit de reviews. We houden jullie op de hoogte!

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Sachin

  Volgens de specificaties is het een schitterend product. Jammer dat het zo slecht afgewerkt is. Het design kon stukken beter!

  Een ander minpunt is dat het toestel enkel werkt met een Mac. Als switcher heb ik nog genoeg PC’s staan die nu helemaal niets doen. Tot nu toe heb ik nog altijd geen deftige TV capture kaart gevonden voor in een PC.

 • Profielfoto
  G3FX

  Voor de PC zijn er al veel van deze mogelijkheden, maar dit is een van de eerste en beste betaalbare voor de Mac.

  Opzich een hele goede toevoeging voor een Mac. Persoonlijk kijk ik normaal ook geen tv, dus ik heb er verder weinig aan.

  Maar kan deze ook van een camera opnemen?

 • Profielfoto
  Sad

  Hij heeft ook composite en s-video IN dus je kan er ook een camera op aansluiten of een oude VHS om je banden te digitaliseren.

  In combinatie met de Mac mini heb je een echt media center:)

 • Profielfoto
  SvS

  Maar wat is nou beter, Elgato TV 200 MET firewire aansluiting of deze met USB, ik heb altijd gedacht dat USB trager werkte??

 • Profielfoto
  dirk_w

  Ja, leuk kasje, maar ik wacht liever op VDSL… Televisie via ADSL. Duurt waarschijnlijk niet langer als 3 maanden voordat VDSL beschikbaar is. ???

 • Profielfoto
  scab

  USB2, wat dit ding gebruikt, is een stuk sneller dan ‘gewoon’ USB:

  http://developer.apple.com/devicedrivers/usb/index.html

  USB can operate at 1.5 Megabits per second (Mbps), or 12 Mbps, or both at the same time! On systems with USB 2.0 support, USB can operate in Hi-Speed mode, 480 Mbps. Typical USB devices include keyboards, mice, joysticks, game pads, and other low-bandwidth, low-cost devices. Unlike FireWire, USB controls peripheral devices in a master/slave relationship.

 • Profielfoto
  CanisLupus

  USB heeft wel 2 grote nadelen:
  * Neemt veel meer processortijd in beslag, dus gaat meer ten koste van de snelheid van andere applicaties of het systeem.
  * Het heeft geen constante snelheid, maar de top- en de minimumsnelheid kunnen aanzienlijk verschillen. Hierdoor blijkt USB 2.0 in de praktijk trager als FireWire, ondanks dat de theoretische snelheid hoger is (480 Mbps vs. 400 Mbps)

  Als je je trouwens op de Mac markt richt, waarom dan niet gewoon FireWire gebruiken. Bijna iedere Mac in de afgelopen jaren is verkocht met FireWire aansluiting.

 • Profielfoto
  Sambo

  Kan ik vanaf de mac (in een apparte kantoorruimte) dan ook weer afspelen op mijn TV (huiskamer)?
  Kabels trekken is geen probleem.

 • Profielfoto
  So Klear

  Kan deze ook het AV canaal van je TV opnemen?

 • Profielfoto
  ziggy

  Wat een vragen allemaal. Kijk gewoon eens op de site van Miglia. Misschien steek je er zelf wat van op…

 • Profielfoto
  inberlin

  zit er er een FW 800 op?

 • Profielfoto
  314ter

  Sambo: Kan ik vanaf de mac (in een apparte kantoorruimte) dan ook weer afspelen op mijn TV (huiskamer)?

  Als je PowerMac hebt kun je misschien zorgen voor een s-video aansluiting en een lange s-video kabel trekken. Ik weet niet hoe de kwaliteit is.

  Kun je ook tegelijk terugzien en opnemen binnen één programma, dus niet alleen op pauze zetten maar gewoon bij het begin beginnen?

 • Profielfoto
  tricksel

  @larridon:

  Geen deftige PC-oplossingen? Ik zit juist te wachten op drivers voor de Mac voor de Hauppauge WinTV PVR350, 250 en/of 500! Dat zijn écht verschrikkelijk goede kaarten!

 • Profielfoto
  Rutger1981

  De prijs is wel exclusief VAT dus ik weet niet of er 1/3 van het bedrag op komt. Verder zal het denk ik wel meevallen met de hype (kwa partikulieren aankoop). ik hoef hem niet ook al is het een mooi product.

 • Profielfoto
  Sachin

  @tricksel:

  Dat het goede kaarten zijn geloof ik maar ze hebben geen MPEG-4 en DivX hardware compressie:(

 • Profielfoto
  Sachin

  Gecomprimeerde videobeelden nemen minder plaats in op je harde schijf en vereisen geen zo’n hoge doorvoersnelheid van het apparaat naar je Mac. Bijgevolg zie ik niet in wat het probleem zou zijn met USB 2.0.

 • Profielfoto
  Josh

  Ik blijf het maar doen met Eskape (Hauppage) MyTV. Maar leuk is het wel dat er nog iets nieuws kan komen!

 • Profielfoto
  zabbadak

  Zo nieuw is dit niet: ElGato heeft al een goedkope USB -2 tv-kaart, de EyeTV Wonder voor 159 euro inklusief. Het enige verschil (zo te zien) is dat die geen hardware kompressie heeft.
  http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetvwonder&PHPSESSID=9231ce863c692852e770ced86f452d73

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Die hardware compressie is juist heel erg interessant. Daardoor is de snelheid van de usb overdracht ook niet zo interessant.:P

  De vraag of er FW800 opzit, dat antwoord is duidelijk NEE!

  [offtopic]
  wat een hoop onzinnige vragen, mensen het is vroeg in de ochtend, maar probeer eerst te lezen eer er naieve opmerkingen geplaatst worden.
  [/offtopic]

 • Profielfoto
  zeezout

  Mijn oude performa(die ik naast mijn imacg5 gebruik als server) heeft een tv-tuner standaard ingebouwt!
  ja ja apple loopt altijd voor op de rest…:)

 • Profielfoto
  ISS

  Het beeldscherm van mijn TV is nog altijd prettiger om TV te kijken dan mijn iMac. Volgens mij ben je met een DVD-recorder (al dan niet met HD) beter uit. Met al die Elgato-kastjes ben je een vermogen kwijt…

  Een computer is om te computeren… Apple heeft niet voor niks geen MediaCentre uitgebracht.

  Een schotel maakt het digitale plaatje helemaal af…

 • Profielfoto
  Sachin

  @zabbadak:
  Enkel snelle processors kunnen via software rechtstreeks de videobeelden omzetten naar DivX. Dit zal niet gaan met een G4 processor (denk ik). Daarom is het zo belangrijk dat de compressie door de TV kaart zelf gebeurt. De chips die dit doen kosten veel geld. Daarom zijn TV kaarten met MPEG-4 en DivX hardware compressie zeldzaam en duur.

 • Profielfoto
  error

  Aardige specificaties… maar wat een lelijk ding. Het lijkt wel zo’n zelfbouwpakket uit de elektronicawinkel… en waarom laten ze alleen de achterzijde zien? Maar goed de EyeTV Wonder is ook een raar ding.

  Zelf gebruik ik al een jaar of twee de USB (1.1) editie van de EyeTV. Simpel VCD MPEG opnemen. De software is handig (inclusief edit functies). iMovie gebruiken voor dit doel is ook leuk… maar mijn hemel – wat een enorme bestanden moet je dan wegschijven.

 • Profielfoto
  Spongebob

  ik heb me inderdaad altijd afgevraagd waarom apple destijds gestopt is met het integreren van een tv-tuner in zijn computers (na de performa’s). Het was altijd wel leuk om nieuws te kunnen kijken in de rechterbenedenhoek ofzo terwijl je aan het werken bent (nu worden ze zelfs voorbijgestoken door die nare laptops van de Naldi ???

 • Profielfoto
  Boskabouter

  @ee Aardige specificaties… maar wat een lelijk ding. Het lijkt wel zo’n zelfbouwpakket uit de elektronicawinkel…

  Dus jij vind een G5 op zijn kant liggend (want in weze is dit het geval) een lelijk ding??? raar hoor;):P

 • Profielfoto
  Pasav

  Ik heb nog een Miglia TV kaart … Denk dat ik die maar verkoop ….

 • Profielfoto
  tricksel

  @larridon: Geen MPEG-4, maar wel MPEG-2!

 • Profielfoto
  hardus

  het is een mooi apparaat, jullie zijn zelf lelijk

 • Profielfoto
  error

  De vorm heeft bij de G5 nog een functie: handvaten en pootjes. Bij dit ding van Miglia zie ik niet direct een functie voor die gaten aan de zijkanten. Beetje copycat design. Lelijk… in mijn ogen. Lelijk logo ook. De productnaam klinkt ook nogal lullig… EvolutionTV. Wat een vonst.

  Maar goed, de specificaties zijn in orde en de industriele ontwerpers van Elgato bakken er ook weinig van.

  Apple zou een dergelijk product moeten maken. Doen ze vast ook wel.

 • Profielfoto
  kick-it

  volgens mij is dit alleen nog maar een 3d render en geen echt product, die zal nog gemaakt moeten worden. Jammer dat het alleen usb2 is, want die heb ik niet:(

 • Profielfoto
  KP

  niemand stoort zich eraand at het ee gerenderd plaatje is? ik kon zo vlug geen echte beelden van het product vinden.

 • Profielfoto
  ivan.roos

  Helaas kan dit ding geen digitale signalen ontvangen/opnemen. :(

 • Profielfoto
  A

  ik vindt het er wel leuk uitzien ;)

 • Profielfoto
  I-think

  nou als ze dat ding dan nog even verder ontwikkelen met firewire en beter design,zal hier wel een mac-recorder komen te staan;)

 • Profielfoto
  snipper

  Mèn! Wat maakt het nou uit hoe dat ding er precies uitziet, je kijkt toch naar je scherm, niet naar je randapparatuur?

  Maar wat interessanter is: Wat zijn de consequenties van het ontbreken van de mogelijkheid om digitale signalen op te nemen/te ontvangen? Kan de doorsnee digitale videorecorder dat dan wel?

 • Profielfoto
  San10

  Quote:< <....@larridon: Geen deftige PC-oplossingen? Ik zit juist te wachten op drivers voor de Mac voor de Hauppauge WinTV PVR350, 250 en/of 500! Dat zijn écht verschrikkelijk goede kaarten!...>>

  Juist ja, ik heb die allemaal gehad (mocht ze gelukkig terugbrengen en opnieuw proberen) toen ik nog Windows had; allemaal bleven ze gruwelijk hangen:( , zowel bij windows 98 als Xp; is ook een van de vele redenen dat ik overgestapt ben naar een mac.

  < <@ee Aardige specificaties… maar wat een lelijk ding. Het lijkt wel zo’n zelfbouwpakket uit de elektronicawinkel… >>

  Nee, ik vind het ook veel mooier dat aluminimum in zo’n ‘podium dj behuizing’, dan die enge grijsglimmende plastic bakjes (die ook nog eens blijven hangen) :O

  Ik zit zelf te denken om de Miglia Directors Cut aan te schaffen; iemand ervaring mee?

  :D Sanne

 • Profielfoto
  Jan met de Pet

  in 1 woord een RAMP!

  Vanmiddag 15:00 in doos vanuit de Applestore ontvangen en nu (20:00) zit hij weer in de doos om linea recta retour te gaan!

  – audio en video niet synchroon.
  – na circa 20 minuten crash het systeem.
  – bij restart werkt BlueTooth niet (eerst alles ontkoppelen).
  – somw wel, soms geen geluid.
  – na elke crash MOET alles opnieuw ingesteld worden.