Sachin
Sachin Nieuws 3 maart 2005
Leestijd: 1 minuut

Evolution TV

Het Egelse bedrijf Miglia brengt een nieuw product op de markt met de naam Evolution TV. Het is mogelijk om met dit toestel TV te kijken op je Mac of programma’s op te nemen. De Evolution TV is dus een concurrent voor de bekende EyeTV-reeks van Elgato.

De Evolution TV is gemaakt uit een aluminium behuizing en is in staat om hardwarematige MPEG-2/4 en DivX compressie toe te passen. Hierdoor is het mogelijk meer uur videobeelden te bewaren op je harde schijf. Door de integratie met iCal is het gemakkelijk om de videorecorder in te stellen. Videobeelden opgenomen als MPEG4-bestanden kunnen rechtstreeks bewerkt worden in iMovie. Het apparaat is tevens compatibel met de meeste Digitale TV ontvangers.

Het aansluiten van het toestel gebeurt via een USB 2.0 connector. De minimumvereisten zijn een PowerPC G4 800MHz met 256MB RAM en Mac OS X 10.3 of hoger. De Evolution TV is te koop vanaf 15 maart voor €209 excl. BTW, dit is een stuk goedkoper dan de Elgato Eye-TV 200.

Of dit het ultieme toestel is om de Mac mini om te vormen tot Mac Media Center zal moeten blijken uit de reviews. We houden jullie op de hoogte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.