DOOM 3 veel sneller onder Tiger? – update

Door: Sachin - 13 reacties

Alhoewel DOOM 3 niet zo vlot loopt op het Mac platform is er goed nieuws. Volgens de website CaféMacs zullen de prestaties van games zoals DOOM 3 sterk verbeteren met Mac OS X 10.4 Tiger. Het is niet duidelijk of deze snelheidstoename te maken heeft met verbeterde drivers voor de videokaart of verbeteringen in Mac OS X zelf.

De testmachine bestond uit een PowerMac G5 2x2GHz (1ste generatie) met 1GB geheugen en een ATI Radeon 9800 Pro. Op een resolutie van 800×600 met High quality instellingen haalde men tussen de 20 en 30 beelden per seconde met Mac OS X 10.3 Panther. Daarna werd Mac OS X 10.4 Tiger beta (8A414) gebruikt op dezelfde PowerMac. Volgens CaféMacs haalde ze daarna tussen de 35 en 40 beelden per seconde op een resolutie van 1024×768 met High quality instellingen en 2x Anti-aliasing ingeschakeld. Een ongelofelijke snelheidstoename. Of dit klopt zal de toekomst uitwijzen.

Update: Macbidouille heeft ook benchmarks gedaan onder Mac OS X 10.3 en 10.4. De resultaten blijken geen snelheidswint te tonen. Jammer.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  nu nog wachten op Tiger en de nieuwe iMac met een betere videokaart (en genoeg ram), zou het dan toch gaan lukken om Doom 3 te spelen op een iMac?

 • Profielfoto
  Sachin

  Inderdaad:) Dat zou moeten lukken! Onder Windows zal het wel blijven sneller gaan maarja wie wil daar nog mee werken:P

 • Profielfoto
  gtalien

  Ik snap het niet echt, iedereen heeft het er maar over dat DOOM 3 niet op een iMac te spelen is maar ik speel het al een tijdje en het vliegt en de instellingen staan best hoog.

 • Profielfoto
  himac

  ik geloof wel dat spellen op Tiger beter draaien, speel zelf C & C Generals Zero Hour op Tiger, op mijn eMac 1.333 Ghz met 32 MB Vram en een radeon 7500 en vind dat het beter draait dan op Panther. Heb zelf het idee dat het mede dankzij het indexeren van spotlight beter draait, maar ik wist dan ook niet eens dat er betere drivers voor Vkaarten in tiger zitten….

  :D Maar tiger draait zekers wel beter dan Panther… weliswaar 64 bits;) maar zonder alle foute codes in het systeem draait die echt wel goed!

 • Profielfoto
  314ter

  Het indexeren van spotlight heeft niets te maken met het draaien van C & C.

 • Profielfoto
  Buzz

  Leg me dat inderdaad eens uit, hoe het indexeren van Spotlight invloed heeft op de performance van spelletjes. Als je legaal Tiger draait moet je wel een developer zijn, dus dan kan je mij dat vast wel proberen uit te leggen.

 • Profielfoto
  Ijope

  indexeren van spotlight heeft ook geen zak te maken met de performance van een spel.
  het een van de effecten die tiger heeft op spellen is de core image en core video plug-ins zeg maar die laten open gl wat sneller lopen wat te merken is bij deze doom 3 test

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  maar de videokaart van de eMac wordt toch niet ondersteund door Core Image? of stiekem toch wel?

  @himac: tiger is 32-bits, geoptimaliseerd voor de 64-bits PowerPC G5… sommige basiselementen (of hoe je het ook wil noemen) zijn dus (grondig) herschreven zodanig dat de 64-bits processor er optimaal gebruik van kan maken…

 • Profielfoto
  Elger

  Het lijkt me dat dit klopt gezien de vele grafische meuk die in 10.4 zit. Waarschijnlijk heeft die hele zooi een enorme update gehad… zo niet; dan is het nog steeds de shit.

 • Profielfoto
  Sachin

  @ Zweefvliegerke

  De kans is groot dat Core Image wel zal werken op videokaarten die niet op de lijst stonden. Uiteraard zullen deze kaarten niet veel kunnen meerekenen omdat ze niet krachtig genoeg zijn … Time will tell;)

 • Profielfoto
  Bigs

  Hopen dat het op mijn Powerbookje ook verbetering oplevert dan, spellen als C&C Generals en ST Elite Force 2 zijn nu maar net te spelen..

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Dit schijnt toch niet te kloppen, volgens deze mac site, die het ook eens geprobeerd hebben:

  http://www.hardmac.com/niouzcontenu.php?date=2005-03-23#3794

  ‘Both results are more than similar, dare we say identical. So, no need to think Tiger will help for DOOM 3, coz it won’t.’

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Doom 3 is gewoon een draak van een programma, heb zelf een G5 dual 2 ghz, met Geforce FX 5200, en dat draait op 800*600 met medium quality met een fps tussen de 20 en 30, maar om nou tezeggen soepel?? hmmmm….. onder Windows draait het ook niet lekker mits je niet een waanzinnig snelle computer en ditto videokaart hebt… dit gaat nog leuk worden als we straks Quake 4 gaan krijgen die ook gebruik gaat maken van de Doom 3 game engine:( dan moeten we allemaal maar een nieuwe computer gaan aanschaffen:D