Apple’s financiële korte termijn-toekomst

Door: ifeelfine - 10 reacties

Forbes.com weet te melden dat Apple in de komende twee à drie jaar haar aandeel in de PC-markt zal gaan vergroten. Piper Jaffrey geeft aan dat bij het ‘iPod-halo-effect’ ”continue innovatie leidt tot zeer functionele producten met realistische prijzen”. Hij schrijft dat beveiligingsproblemen en problemen met de performance bij Microsoft Windows ook een mogelijkheid voor Apple vormen om haar aandeel te vergroten van 2,0 procent in 2004 naar 2,3 procent in het jaar 2006. Jaffrey zegt ook dat deze schattingen erg behoudend zijn en dat het marktaandeel vergroot zou kunnen worden tot 3,5 procent in het jaar 2006.

Credit Suisse First Boston weet ons te vertellen dat Apple dit kwartaal 1,5 miljoen iPod shuffles en 4,2 miljoen iPod met harde schijven (iPod, iPod photo, iPod mini) zal gaan verkopen, wat het totale verkoopaantal op een recordhoogte van 5,7 miljoen zal brengen. Daarnaast verwacht Credit Suisse First Boston ook dat de verkoop van Mac’s met 35 procent zal toenemen, door de introductie van de Mac mini. Er wordt een verkoop van 150.000 mini’s verwacht.

Zoals je hieronder kunt zien, is de prijs van Apple aandelen het afgelopen jaar bijna verviervoudigd. Voor de voorspellingen van Jaffrey heeft hij een aandeelprijs van 40 dollar gebruikt; een prijs die weliswaar redelijk realistisch is voor de huidige markt, maar waarschijnlijk gaat deze prijs het komende jaar, met de introductie van Mac OS 10.4 Tiger en misschien wel de komst van de Quad PowerMac G5 en de Powerbook G5, flink de lucht in.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Xserve

  de aandelen van Apple zijn de lucht ingeschoten. ik heb een beetje hiervan geprofiteerd, 30 aandelen gekocht, winst was zo’n €340, gebruikt om een Mac mini te kopen.

  maar het Macintosh-Marktaandeel kan nog beter stijgen, denk ik

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Wauw, dat heb je goed gedaan! Wanneer heb je gekocht/verkocht?

 • Profielfoto
  cempa

  had je er 300 gekocht had je alles van apple kunnen kopen, Wat zou je toch rijk zijn met voor kennis :)

 • Profielfoto
  Viva

  > ifeelfine

  Zou je zelf ook willen kopen (en weer verkopen)? zo ja, studie sociologie (en evt. psychologie) is nuttiger dan economie;-)
  Leuk artikel, maar niet te veel waarde hechten aan wat analisten te melden hebben.

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Als ik het geld had zou ik best willen kopen, maar dat heb ik niet:)

  Sociologie is sowieso nuttiger dan economie. Je krijgt veel meer inzicht in het hoe en waarom van het handelen van mensen, terwijl economen alleen maar in kosten en baten denken.

  Tsja, hoeveel waarde je aan analisten hecht, hangt er natuurlijk ook vanaf wat ze te vertellen hebben. Op zich is dit best interessant, er worden geen absurde voorspellingen gedaan en ik denk eigenlijk dat hun beeld best realistisch is.

 • Profielfoto
  Viva

  Inderdaad, de achterliggende redenen van menselijk handelen is m.i. ook belangrijker.
  Dat geldt ook voor de koers(-vorming) van een aandeel, en evenzo voor de mening van een analist;-)
  In het algemeen: analisten doen gewoon hun werk, maar soms ook met verborgen agenda. Vooral wantrouwen wanneer een meute analisten erg positief of negatief is; dan loont het vaak om contrair te denken.

  groet

 • Profielfoto
  ifeelfine

  hmm.. Piper Jaffrey heeft een paar aandelen Apple, maar Forbes.com heeft zelf aangegeven dat dat niet van invloed is geweest op het artikel.

 • Profielfoto
  zero200

  vaag dat dit artikel plaats heeft gemaakt voor het dual core G5 artikel

 • Profielfoto
  dennis

  het artikel staat er weer!;-)

 • Profielfoto
  A

  nou Apple doet heel goed zeg. ;)