ifeelfine
ifeelfine Nieuws 11 maart 2005

Apple wint rechtzaak tegen rumor-sites

Drie rumor-sites – waaronder PowerPage – zijn vrijdag door de rechter gesommeerd tot het bekendmaken van hun bronnen.

De sites publiceerden productbeschrijvingen van Asteroid, die volgens Apple door medewerkers aan de sites waren doorgespeeld, wat een schending van het bedrijfsgeheim zou betekenen.

Het besluit van de rechter verontrustte zogenaamde ‘free speech’ advocaten, die vinden dat de mensen die deze rumor-sites in de lucht houden en ervoor schrijven op dezelfde manier beschermd moeten worden als journalisten die voor kranten en tijdschriften schrijven.

Rechter James Kleinberg oordeelde echter dat niemand het recht heeft om informatie te publiceren die alleen verschaft zou kunnen worden door iemand die daarvoor de wet moet overtreden. Hiermee stelt de rechter het belang van het bedrijfsgeheim boven het belang van het publiek bij de informatieverschaffing. Wat volgens hem de achtergrond van dit vonnis is, is dat het publiceren van informatie dat in zo’n vroeg stadium is, overeenkomt met de schenden van bedrijfsgeheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wint rechtzaak tegen rumor-sites
Sluiten