MacAttack
MacAttack Nieuws 7 maart 2005

12% van de winst of ….

“Allemaal gekopieerd!” “Pure na-aperij!” Het lijken verwijten die een maccer naar een windonees smijt. Maar nee, deze keer is Apple de pineut. Een bedrijfje uit Hong Kong heeft Fairplay uitgevonden, althans dat is toch de drijfveer om 12% te eisen van de winst die op de iPods en iTunes worden gemaakt en liefst zouden ze alles graag nog deze maand afgerond zien of een rechtszaak volgt. Pat-rights is al een tijdje in onderhandeling met Apple en heeft een goed oog op de verdere afwikkeling

[textquote]”We expect to be successful in licensing negotiations with Apple. They’re a good company that understands intellectual-property rights, and we think they’ll be reasonable, My client was first in touch with Apple during the months of December and January, so Apple has been aware of the issue for a couple of months.”[/textquote]
Als dat nog niet genoeg is dan is er Advanced Audio Devices, zij hebben een patent op een “music jukebox which is configured for storing a music library therein.” en zijn daarmee dus de uitvinder van iTunes. Blijkbaar doet het er niet toe dat iTunes al langer bestaat dan hun patent maar wie niet waagt niet wint zegt men in de volksmond.

CNet : Firm seeks part of Apple’s pie via iPod claim

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
12% van de winst of ….
Sluiten