Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 februari 2005

Motorola GSM met iTunes

Juli 2004: Motorola kondigt bij monde van CEO Ed Zander een deal aan met Apple. Motorola zal GSM telefoons op de markt brengen met een speciaal door Apple ontwikkelde versie van iTunes. Kortom, een GSM die synchroniseert met iTunes op je Mac.

Januari 2005: Tijdens de jaarlijke MacWorld Expo in San Francisco zwijgt Steve Jobs angstvallig over de eerder afgesloten deal met Motorola. Echter, een manager van Motorola is de deal niet vergeten en bevestigt nogmaals de intenties van Apple en Motorola; een GSM die synchroniseert met iTunes. De manager in kwestie laat een prototype zien; een aangepaste Motorola E398.

Februari 2005: De 3GSM World Congress in Cannes is in volle gang. Motorola pakt flink uit met verschillende modellen die in het 2005 zullen verschijnen. Waaronder de zogenaamde Motorola E1060 die door Reuters bestempeld wordt als dé GSM van Motorola met iTunes. Het persbericht van Motorola heeft het wel over dé GSM voor muziek (“If you’re a music fanatic this is the 3G phone for you”) maar het rept met geen woord over iTunes. De E1060 zal in het vierde kwartaal van 2005 uitgebracht worden.

Kortom, een GSM met een speciale versie van iTunes komt eraan. Niemand weet echter precies wanneer. Oftewel, wordt vervolgd…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorola GSM met iTunes
Sluiten