Sad
Sad Nieuws 2 februari 2005

Mac mini en iPod shuffle niet aan te slepen

“De meeste Apple winkels hebben geen idee wanneer er weer nieuwen binnenkomen,” schrijft Gene Munster, een analist van Piper Jaffray & Co, “de officiele Apple stores adviseren hun klanten om bij Apple online te kopen”.

Hij heeft het natuurlijk over de Mac mini en de iPod shuffle die onlangs door Apple gelanceerd werden. Beide apparaten zijn zeer slecht leverbaar en er zijn zelfs wachtlijsten.

Toen Apple de iPod shuffle introduceerde is men misschien uitgegaan van een lagere populariteit dan bij de overige iPods; het apparaatje heeft immers geen display en kan alleen maar shufflen of 1 afspeellijst in volgorde afspelen. Ondanks deze beperkingen en andere problemen loopt het wereldwijd storm en zijn de schaarse iPod shuffles overal in mum van tijd uitverkocht.

In het geval van de Mac mini heeft Apple wellicht gedacht aan het matige succes van de G4 Cube die door bijna niemand gekocht werd, ondanks dat het een revolutionaire, compacte machine was. Een voorzichtig inkoopbeleid voor een revolutionair nieuw produkt?

Of zou Apple deze oude marketingtruuk hanteren: “als er wachtlijsten zijn dan móet het wel een super-produkt zijn”?

bron: MacNewsWorld.com

Reageer op artikel:
Mac mini en iPod shuffle niet aan te slepen
Sluiten