Sad
Sad Nieuws 16 februari 2005
Leestijd: 1 minuut

LexiconLine doorzoekt online woordenboek

Aangezien er naar alle waarschijnlijkheid voorlopig geen van Dale CD-ROM voor Mac OSX zal bestaan, moeten wij Maccers het doen met van Dale taalweb online, waarmee woorden uit het “van Dale hedendaags Nederlands” kunnen worden opgezocht.

Ik vond het een beetje te lastig om steeds maar Safari open te laten staan om snel woorden te kunnen zoeken, en dus besloot ik om een menu-balk programmaatje te maken waarmee websites met on-line woordenboeken kunnen worden doorzocht.


Met lexiconLine (wat géén anagram is van “online lexicon”) kan je met een klein zoekvenstertje dat op je bureaublad kan zweven direct een zoekopdracht geven waarvan de resultaten in een apart venster worden getoond. Het zoekvenster kan je permanent in een hoek van je bureaublad zetten zodat je altijd direct een woord kan opzoeken.

Met het icoontje in de menubalk kan je snel de zoek- en resultaatvensters tevoorschijn toveren en je voorkeuren instellen. LexiconLine heeft géén icoon in het dock waardoor een minimaal stukje desktop ruimte in beslag wordt genomen.

LexiconLine is gratis te downloaden van mijn website. (Een donatie wordt uiteraard gewaardeerd.) Let wel dat het momenteel een BETA versie is, dus momenteel wordt alleen vandale.nl ondersteund, en nog geen andere online woordenboeken.

LexiconLine is eigenlijk gewoon een mini-webbrowser waarmee je woordenboeken sites kan weergeven. Er zit dus geen database of woordenboek bij het pakket inbegrepen. Reacties en commentaar zijn uiteraard welkom.

Download hier: P-Edge media website
Systeemeisen: Mac OSX 10.3 of hoger, internet aansluiting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.