Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 februari 2005

Jef Raskin overleden

Jef Raskin is eergisteren overleden aan kanker. Raskin kwam in 1978 bij Apple werken en heeft de fundamenten gelegd voor de Macintosh.

Zo kwam hij in 1979 met het idee van een goedkope computer die eenvoudig te gebruiken was en bedoeld voor de gemiddelde consument. Met een klein team begon hij deze doelen te verwezenlijken binnen Apple. De McIntosh was zijn favoriete appel en dit werd dan ook (licht aangepast) de naam van de computer.

Tot midden 1981 leidde hij dit project. Na onoverkomelijke meningsverschillen met Steve Jobs vertrok hij in 1982 definitief bij Apple. Laat onverlet dat Jef Raskin een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de beginjaren van Apple.

Jef Raskin is 61 jaar oud geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jef Raskin overleden
Sluiten