Apple splitst aandeel in tweeën

15 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Iedereen weet dat het goed gaat met de aandelen van Apple. Maar het gaat inmiddels al zo goed, dat het aandeel op zo’n $82 zit. Zo’n 52 weken geleden lag dit nog op $21. Door de geweldige groei van het aandeel kan de prijs van 82 dollar per aandeel dus nieuwe aandeelhouders laten schrikken.

Daarom heeft Apple besloten elk aandeel te halveren en zal elk aandeelhouder 2 keer zoveel aandelen bezitten. Dit betekent dat het totaal aantal aandelen van 900 miljoen naar 1800 miljoen gaat. Elk aandeelhouder zal aan het eind van de beursdag op 18 februari het dubbele aantal aandelen krijgen, en men zal geen aandelen kunnen kopen tot 28 februari.

Bron:MacCentral

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  beammeup

  Vervolgens knallen deze halve aandelen in eenzelfde tempo door de $80,- barriere.
  Apple is hot. Dankzij iPod’s, iShuffle’s en de iTunes Music Store.
  Het ‘geek’ platvorm wint aan populariteit dankzij Microsoft’s nalatigheid een deugdelijke beveiliging te kunnen leveren. Maar bovenal,.. goed product- en corporate design blijken wederom goed voor shareholders value.

 • Profielfoto
  aToMac

  Zullen we van miljard maar miljoen maken? Anders zou Apple een marktwaarde $72.000 miljard hebben, lijkt me wat aan de hoge kant.

 • Profielfoto
  A

  beammeup ik ben het helemaal met je eens :D Apple doet het echt geweldig;)

 • Profielfoto
  empoor

  Goed dat ze dit doen :D Dacht laatst ook over investeringkje in Apple, maar de hoge aandelenprijs was nogal :angry: Good job, Steve ;)

 • Profielfoto
  I-think

  vind dit en goed en minder
  ten eerste is het makkelijker handelen voor mensen,helemaal op korte termijn en is risico meer beperkt

  minder:lagere marktwaarde doordat de aandelen te makkelijk te dumpen zijn als het slecht gaat met apple en dan ga je echt hard het schip in…

 • Profielfoto
  Strifer

  bah… ik had dit allang op het forum gemeld!

  en i-think? vind je een stocksplit nou serieus een echt negatief effect hebben?

 • Profielfoto
  Jurgen

  Uit empirisch onderzoek blijkt dat aandelen het na een stock split juist beter doen. Ook geldt dat een verhoogde liquiditeit (meer aandelen) juist goed is voor de beurskoers. We zullen zien…

 • Profielfoto
  Ewout

  Wat raar, dit nieuws is al sinds vrijdag bekend en op alle sites besproken en nu is het voorpagina nieuws ??? Dit nieuws ruikt al enige tijd naar vis.

 • Profielfoto
  addyboy

  hehe.. ik kom net terug van skivakantie:roll:

 • Profielfoto
  xer

  Te laat, je had Apple moeten kopen op $15 een jaar geleden.

 • Profielfoto
  tricksel

  2e zin, 2e paragraaf: betekend moet met een t op het eind i.p.v. een d… Allerlaatste zin, eerste woord: moet nog een e achter, en “het dubbel aantal aandelen” moet zijn “het dubbele aantal aandelen”… :O :sealed:

 • Profielfoto
  y-it

  Ik weet niet of de bron de spelfout al bevatte, maar “dit betekend” moet zijn “dit betekent”. Het komt overigens vaker voor dat er spel-/grammaticafouten staan op deze site: iets waar de redactie toch wel op moet letten, omdat macosx.nl nou eenmaal een populaire site is en door vele lezers wordt bezocht.

 • Profielfoto
  Outlander

  Te laat? Mwah… dat je ze een jaar geleden niet voor $15 hebt gekocht, betekent zeker niet dat er nu geen leuke winst meer in zit. Ik heb zelf drie weken geleden een bups gekocht voor $70,90, en dat leek ook al erg hoog vergeleken bij die $15, maar toch zit ik vandaag naar een winst van $18 per aandeel te kijken. Niet verkeerd, zou ik zeggen. Dus het kan nog altijd de moeite waard zijn!

 • Profielfoto
  addyboy

  de spelfout was er al uitgehaald voor het moment dat jullie dit posten.. dus ik weet niet hoe jullier er nu op komen.. ??? (ik heb het dubbele wel even veranderd.. sorry voor dat)

 • Profielfoto
  tricksel

  @addyboy:

  Lijkt me sterk; hoe komen we er anders op? Daarnaast staat er nog een in (laatste zin, eerste woord: “elk” moet worden “elke”…)