addyboy
addyboy Nieuws 17 januari 2005

Wat te doen met de Mac mini?

Bij de meeste computers die je aanschaft weet je wel een ongeveer waar die terecht komt. Je nieuwe PowerMac G5 plaats je onder je bureau, de iMac erop. Maar wat doe je nu met die nieuwe Mac mini? Hij is klein, licht en overal plaatsbaar… en juist dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

Dus wat doe je met je Mac mini:

Home Media Center
Je maakt er een Home Media Center van. Je sluit je Mac mini aan op je tv. Nu kun je al je dvd’s en filmpjes bekijken. Maar we willen de Mac mini niet alleen als een dvd speler gebruiken. We willen ook tv kunnen opnemen. Dit doen we door middel van een Elgato EyeTV (bijvoorbeeld de Elgato EyeTV 200 of EyeTV USB). En daar wil je natuurlijk ook een afstandsbediening bij. Daarvoor gebruiken we een simpele keyspan remote control of je bluetooth mobiel. Daarnaast willen we ook nog de foto’s uitwisselen met de Mac boven. Hier komt iPhoto te pas (schakel bij de voorkeuren bij delen, deel mijn foto’s in). Wil je ook nog je favoriete series opnemen voor het geval je ze anders mist? Koop er een superdrive op en je brand ze zo op een dvdtje.

FTP Server en Airport Express/Extreme
Je maakt er een FTP server van. Het enige wat je hoeft te doen is een Airport kaartje te kopen of je ethernet kabel erin te stoppen en hem in te stellen (Voorkeuren –> Delen druk op Personal Web Sharing en start apache en FTP toegang). Je kunt de Mac mini zelfs als Airport Express/Extreme gebruiken (door onder andere iTunes streaming, en door Internet sharing te activeren)

Je eigen cluster
Je maakt er een goedkope cluster van. Koop nog wat Mac mini’s en verbind deze met elkaar (misschien dat je ook nog wat kunt experimenteren met Xgrid of Xsan).

Je eigen auto systeem
Je maakt er een auto systeem van. Met software als Route 66 kun je een navigatiesysteem instellen. Voeg er nog een touch screen bij en je kunt al aardig wat met je Mac mini in de auto. Als je ook nog een Airport Express kaartje hebt toegevoegd gaat er een nieuwe wereld voor je open. Zo kun je als je auto vlak bij huis is even ‘syncen’ met thuis en zo zet je er weer al je nieuwe liedjes/foto’s/filmpjes op.
En dan kun je ook even internetten of je mail kijken( of je doet dit bij een ‘hot-spot’ ).

Een desktop computer
Je maakt er gewoon een desktop computer van. Koop een leuk schermpje, een toetsenbord en muis, en je hebt een prima computer om je dagelijkse werk mee te doen ( internetten, emaillen, office documenten, muziek luisteren, chatten, et cetera ).

Een portable desktop
Je maakt er een portable desktop van. Handig, zo’n computertje om makkelijk mee te nemen in een tas.

Van alles wat
Natuurlijk kun je ook functies combineren: Je gebruikt hem als Home Media Center, als FTP server, als Airport Extreme/Express en nog eens als normale desktop. Dit sluit je aan op een mooi LCD/Plasma scherm met een mooie stereo/surround sound installatie ( of een externe digital audio ) voor de Mac mini, en je hebt je digitale hub bereikt.

Hebben jullie misschien nog wat leukere functies in gedachten?… Think different

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat te doen met de Mac mini?
Sluiten