Sad
Sad Nieuws 5 januari 2005

PowerPC 970FX van IBM / Apple draait meer dan 1 operating system

IBM is samen met Apple bezig om een verbeterde versie te maken van de PowerPC 970 processor, die Apple gebruikers kennen als de G5.

De PowerPC970FX -die in 2005 gelanceerd zal worden- zal voorzien zijn van een technologie die “virtualization” genoemd wordt. Met deze technologie is het mogelijk om de harde grens tussen het besturingssysteem en de hardware te overbruggen. Dit wordt al enige tijd gebruikt in IBM’s professionele server systemen en maakt het mogelijk om verschillende besturingssystemen te gebruiken op één en dezelfde processor.

De nieuwe 970FX processor zal daarmee concurrent kunnen worden van de x86 processors zoals de Pentium van Intel en de Opteron van AMD, omdat je meerdere besturingssystemen simultaan kan draaien. De AMD en Intel kunnen dit niet. Ook Apple zal deze processor gaan gebruiken, zo is te lezen op MacNewsWorld.

Deze nieuwe stap zal niet inhouden dat je straks Windows op een Mac kan gaan installeren, maar het zal ongetwijfeld de uitwisselbaarheid van beide systemen vergroten. Daarnaast kan het de markt penetratie van PowerPC processors vergroten.

Reageer op artikel:
PowerPC 970FX van IBM / Apple draait meer dan 1 operating system
Sluiten