macpro
macpro Nieuws 14 januari 2005

Mac mini-vragen beantwoord

Langzaam maar zeker begint informatie over de ingewanden van de Mac mini het web te bereiken. Zo kun je op The Unofficial Apple Weblog lezen dat Laurie Duncan een aantal vragen heeft gesteld aan de product manager van de Mac mini met daarop de volgende antwoorden:

  • De Mac mini kun je starten zonder scherm, dus als server ergens in een hoekje is ‘ie te gebruiken.
  • Het is zeer aan te bevelen om upgrades door een Apple Authorized Services Provider uit te laten voeren, maar het zal de garantie NIET laten verlopen. Wel moet je natuurlijk voorzichtig zijn, want als je iets breekt tijdens het openmaken valt dat niet onder garantie.
  • Airport en Bluetooth kunnen na aankoop alsnog worden toegevoegd. Van Airport was dat al langer bekend, maar voor Bluetooth is dat de 1e keer dat Apple dit toelaat.
  • RAM geheugen is het best toegankelijk van alle onderdelen.
  • Andere opties, zoals Airport en Bluetooth zijn minder toegankelijk, maar zelf toevoegen zal geen invloed hebben op de garantie. (Mits natuurlijk voorzichtig uitgevoerd!)
  • De reden dat de bovenkant geen licht geeft is omdat er geen ruimte meer was nadat de DVD/CD speler was toegevoegd.

Het complete verhaal kun je hier lezen.

Uit diverse andere bronnen is inmiddels ook al bekend dat de mini gebruik maakt van een 2,5″ harddisk. Dat kan ook haast niet anders als je kijkt naar de foto reportages van de ingewanden die op macnews.de zijn verschenen.

Reageer op artikel:
Mac mini-vragen beantwoord
Sluiten