Mac mini voor PC-gebruikers

71 reacties

Daar is hij dan. Dé Apple voor al die PC-gebruikers die genoeg hebben van virussen, veiligheidspatches en drivers. Hij heet: Mac mini. Het uiterlijk is indrukwekkend. De Mac mini meet 16,5 bij 16,5 cm en is 5 cm hoog. In deze kleinste computer ooit zitten alle componenten netjes naast en op elkaar.

Wat zit er in dit wonderschone doosje? Er zijn twee modellen beschikbaar. De ene beschikt over een G4 1.25GHz processor de andere over een 1.42GHz processor. De ene heeft een 40GB harddisk, de ander een 80GB harddisk. De ene kost €499, de ander kost €599. Beide Mac mini’s kunnen uitgebreid worden met een ingebouwde Bluetooth en/of Airport Extreme kaart en het geheugen kan uitgebreid worden naar 1GB. Ook kun je er een superdrive in laten zetten. Dit kost €99 extra.

Mac mini Mac mini
€499 €599
1.25GHz PowerPC G4 1.42GHz PowerPC G4
256Mb Ram geheugen 256Mb Ram geheugen
ATI Radeon 9200 met 32MB videogeheugen ATI Radeon 9200 met 32MB videogeheugen
40Gb Harde schijf 80Gb Harde schijf
Combo Drive Combo Drive
Airport Extreme optioneel Airport Extreme optioneel
Bluetooth optioneel Bluetooth optioneel

Apple: Mac mini


Reacties

71 reacties
 • Profielfoto
  iSander

  Ondanks dat ik toch verwacht had dat standaard Bluetooth & AirPort zou worden meegeleverd vind ik toch dat apple een mooie configuratie levert voor zo’n prijsje. Ook vind ik het raar dat er wel FireWire400 aan boord is en geen FireWire800. Ook raar vind ik dat er nog zo’n prehistorische modempoort aanwezig is? Toch ga ik waarschijnlijk eentje kopen. Hopelijk heeft het niet teveel succes zodat de levertijden niet eeuwig duren. Op de site van Apple staat dat je er een CinemaDisplay 20″ en 23″ inch kan op aansluiten. En wat dan met de 30″ versie? Of is dat omdat die enkel worden ondersteunt door die specifieke reeks van grafische kaart, zoals ik onlangs ergens vaag las?

 • Profielfoto
  Ganymedus

  iSander, de videokaart is bij lange niet sterk genoeg om het beeld te vullen.

  Jammer mis eigenlijk een beetje de tv in en surround output. Dan zou hij helemaal ter vervanging komen van mijn dvd speler etc. etc.

  Overigens, hij lijkt nog best wel op die ene hoax toen op het net….. nouja mooi ding iig, erg erg klein…:)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @ iSander
  De Mac mini is niet bedoeld om een 30″ Cinema Display aan te hangen. Deze Mac is speciaal voor PC gebruikers die weinig eisen hebben maar gewoon een goedkope computer willen hebben.

 • Profielfoto
  nankovic

  erg cool!!!

 • Profielfoto
  HSL

  zou er een 2,5″ of een 3,5″ harde schijf inzitten?

 • Profielfoto
  zakalwe

  @HS-L: vanwege het formaat van de aangeboden HDs en de grootte van de Mac mini denk ik eerder aan een 2,5 inch…Je kan namelijk geen grotere HD configureren dan 80 GB in de Apple store (terwijl je er wel een SuperDrive in kan laten zetten). Misschien met de hand later te vervangen door een 100 GB 2,5 inch…

 • Profielfoto
  WildCard

  Voor tv-out is er een DVI > SVideo kabeltje kost 19 eurotjes. Ben ik wel vergeten te bestellen maar ja die koop ik wel los bij LJS:D

 • Anoniem

  Snik, ik heb er weinig woorden voor, simpel & mooi. Nu evcen mijn ouders aansmeren hehhehe

 • Profielfoto
  Sad

  Hoezo voor PC gebruikers? Prima bakkie voor hardcore Maccers bijvoorbeeld als file/print server of webserver ofzo!! Er kan zelfs OSX server op gezet worden.

 • Profielfoto
  I-think

  hij is echt heel mooi hoor!!!

 • Profielfoto
  Johnny Walker

  “Hoezo voor PC gebruikers? Prima bakkie voor hardcore Maccers bijvoorbeeld als file/print server of webserver ofzo!!”

  Ik sluit me volledig aan bij Colpolyp:D Het is mooi, weer lekker strak past heel goed bij de gehele lijn,,,, niet bij zo’n lelijk Beelscherm dat bij een Wintel PC komt.

 • Profielfoto
  georg88

  Dit gaat een hardloper worden. Ook leuk als extra mac uiteraard. Nu maar weer snel hopen dat ze binnen zijn op de geplande datum.

 • Profielfoto
  LeBigMac

  :p Erg cool ding. Er blijven nog weinig argumenten over om niet te switchen. Vooral voor de gemiddelde briefjestyper/internetter die al die virussen en trojans zat is en gewoon een werkende pc wil.

 • Profielfoto
  B_ko

  waarom is nou weer voor PC users? het is gewoon een mac.. voor iedreen die dat zou willen.

 • Profielfoto
  klaasb

  Als je er een windows-toetsenbord aanhangt, fungeert dan de windows-toets als appeltje-toets????

 • Profielfoto
  bommels

  De MacMini vind ik echt een geniale zet. IMHO precies waar een hoop mensen op zitten te wachten: geen PC doodskist met allerlei extra’s die je toch niet gebruikt, of uitbreidingsslots die van z’n leven niet gevuld gaan worden. Ik hoop dat ook PC boeren dit ding mogen en willen gaan verkopen, ik twijfel eraan of je vanuit de macwinkel het grote publiek bereikt…

 • Profielfoto
  sinew

  Ok,goedkoop?Je moet wel een scherm,toetsenbord bijkopen,niet iedereen heeft dat al in huis,dan niet beter de goedkoopste G5?

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, perfect als vervanging van G4/400 als overbrugging bij gebrek aan geld! :p

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Tja hij is perfect voor onder de tv.:) Kun je hem mooi overnemen met je laptop, of whatever je ook ook gebruikt. Of gewoon bluetooth toetsenbord en muis erbij en genieten maar.:)

 • Profielfoto
  Precarious

  iemand een idee of dat ding stil gaat zijn?

  ik heb nu een pc en zou zo een mini wel willen kopen, maar dan moet er wel office bij hebben en zo een student licence kost 180 euro:|

 • Profielfoto
  mischa78

  Bij surfspot.nl kost een office-licentie 16 eur.

 • Profielfoto
  popsickle

  Mja, ok hij is heel mooi, maar reken es uit, het duurdere modelletje + airport extreme + bluetooth + dvd-r, dan zit je al ruim over de 800 euro, en daar heb je dan idd nog geen scherm en keyboard en muis voor.

 • Profielfoto
  SvS

  @ Popsickle: het is voor mensen met niet al te hoge systeemeisen en die overige hardware al hebben…

  Vraag me af: 800 euro = emac, dus wat is aantrekkelijker? Macmini of eMac?

 • Profielfoto
  Whymme

  Ik was van plan om een 20″ iMac te gaan kopen dit jaar, maar ik ga toch eens een vergelijking maken tussen dat model en de Mac mini met 20″ scherm.

  En anders is het idd een mooi apparaat om als server te gebruiken – ooit.

 • Profielfoto
  Geitekaas

  Ik prefereer toch op dit moment een oudere cube… eigenlijk is dit toch gewoon een nieuwe cube? Met de upgrade video en proc kom je bijna aan dezelfde config.
  Ja, voor maccers is hij te langzaam. Gamers kunnen er niets mee. Alleen als inet en tekstverwerker is het leuk ja.. Of voor maccers als server.
  Er zou voor maccers veel meer in moeten. TV in bv. Betere videokaart. VEEL meer schijfruimte. Firewire 800. Ik weet het ik zeur misschien maar dat is wat IK zou willen om hem te kopen. En weet iemand al of het een stille mac is of heeft hij een ventilator?

 • Profielfoto
  Caddy

  Allemaal wel leuk en aardig ddie mini maar toch vind ik hem nog best duur. 500 euro is slechts het begin. Keybord erbij is weer 60 euro , beetje gebeugen erbij en je zit al gauw op 800 euro!! En ik denk dat je voor die 800 euro nou niet zo veel performence terug krijgt. Router ?? Je gaat toch geen router van 500 euro in je kelder flikkeren ? daar is ie te mooi en te duur voor. Ik vind het een leuk dingetje maar ik zou zelf denk ik toch voor een gewone Imac gaan omdat je daar gewoon wel een keybord en Tft monitor voor terug krijgt!

 • Profielfoto
  ajschol

  Apple blijft je verrassen, echt mooi… slechts 1 ‘maar’:
  waarom nou geen superdrive??? Anders had ik er “direct” 1 gekocht…

  [10 min. later]

  Wacht…. ik ben te snel… je kan ook maatwerk mini’s laten maken MET superdrive… hmm… ff met mij vrouw praten deze middag…

 • Profielfoto
  boesboes

  Ik weet niet of jullie dit al beseffen, maar apple marktaandeel kan met dit product EINDELIJK serieus groeien!
  Historische stap in de apple geschiedenis!

 • Profielfoto
  lampje

  Ik vind ‘m gewoon erg cool! Hij heeft ongeveer hetzelfde formaat als m’n eerste Sony Discman uit 1989, ongelofelijk, daar kan je alleen CD’s mee afspelen (en kostte toen 500 gulden).

 • Profielfoto
  mattiman

  1 woord: Wauw!

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ik ben de hele avond entousiast geweest… maar nu krijg ik toch een beeetje een nasmaak. Om fatsoenlijk te kunnen werken met OSX is 768Mb werkgeheugen toch wel zo’n beetje minimaal… maar deze MiniMac heeft (volgens mij) maar 1 slot die kan worden gevuld met 256/512 of 1024Mb. Alleen kost die Gb €350,- extra!!!!
  MacMini € 1.187,- (Met 80Gb / Superdrive / 1Gb)
  G5 1.8 € 1.648,- (Met 80Gb / Superdrive / 1Gb)

  Dus een magere € 460,- verschil tussen de G5 (!) en deze MiniMac.

  Dus dan mag iemand mij uitleggen waarom dit géén computer is voor (ex) Pc gebruikers.
  Echt des Apple’s is naar mijn smaak namelijk niet.

 • Profielfoto
  Berend

  Ik ga er zeker een kopen!
  eerst even wachten op Tiger!
  Dan de mac mini op mijn TV beneden..:D
  Toch een reden om een LCD TV te kopen:P

 • Profielfoto
  Brims

  Hoe is de levertijd 3 maanden?

  Of is dat te negatief;)

 • Profielfoto
  Sad

  Het is een MINI mac. MINI houdt in dat ie klein is, maar ook matige specs heeft. Ik kan ook wel een iPod mini kopen en roepen dat hij te klein is en er allerlei zaken ontbreken. ??? Hij is dus om simpel te surfen en een briefje te tiepen en te mailen.

  SuperDrive? Dat betekent dus dat je geen simpele specs wilt.

  Meer dan 1 GB geheugen? Dat betekent dus dat je geen simpele specs wilt.

  Games spelen? Dat betekent dus dat je geen simpele specs wilt.

  Heb je nog geen monitor/toetsenbord? Dat betekent dus dat je geen simpele specs wilt.

  In al deze gevallen moet je geen Mini nemen.

 • Profielfoto
  iBob

  Het ziet er allemaal er spic and span uit.
  Leuk voor thuis, alleen jammer dat er G4 ipv G5 inzit.

  Maar zeker het aanschaffen waard en ff via de states bestellen met die lekkere dollar, mmmmmmmm.

  :p

 • Profielfoto
  i-mac

  Jammer dat er geen TV/FM tuner aan boord zit, dan zou het pas echt multimedia zijn.

 • Profielfoto
  klaasb

  Ik denk dat ze nog een bende ouwe G4 processors hadden liggen, en die kunnen ze nu mooi kwijt. Dus leveringsproblemen? Dat zal wel meevallen.
  Ik denk dat je tegenwoordig bij >512Mb geheugen het echt niet perse over lage specs hebt. 512Mb is eerder de standaard. Dit was ook al een klacht bij het uitkomen van de iMac en dat een G5 standaard met 256Mb geleverd wordt, is ronduit belachelijk. Die horen te beginnen bij 1Gb

 • Profielfoto
  Pasav

  Nu kan ik eindelijk mijn G3 BW vervangen als server …. Of denk je dat de 10.3 Server er niet op zal draaien … en wat zal de levertijd worden … ??

 • Profielfoto
  imark

  ik ben simpelweg weer aape trots als mac gebruiker
  en ik denk dat jullie het daar wel mee eens zijn :D gewoon prachtig

 • Profielfoto
  dunic

  Ik ben verder onbekend met apple mac en zeker met deze mini, en vraag me af hoe dit model omgaat met video/geluid en beeld applicaties? Te denken aan adobe en macromedia programma’s.

  mvg

  len

 • Profielfoto
  klaasb

  Adobe en Macromedia programma’s zijn proffesionele programma’s en vereisen dus een proffesionele mac. Ze zullen wel werken, maar denk nou niet dat het heeeeel erg snel gaat. Al zal de 1Gb geheugen veel schelen.

 • Profielfoto
  NCKRTS

  Ik ben het eens met colpolyp.
  Volgens mij hebben sommige mensen niet door wat de doelgroep van deze machine is. Het is bedoelt voor huis-tuin-en-keukengebruik. De zg. iLife doelgroep: Fotos van de digitale camera halen, simpel familiefilmpje in elkaar zetten en evt op een dvdtje gooien, beetje surfen, muziekjes downloaden en spelen.

  En mensen die dingen missen die horen niet tot die doelgroep, iemand die FireWire 800 op zn mac wil al helemaal niet, laat staan iemand die een 30inch scherm heeft, want die kan ook wel een DualG5 betalen.

  @dunic: Jouw vraag is volkomen onduidelijk (voor mij)… uiteraard kan je Photoshop en Flash draaien op die miniMac, maar het gaat erom wat je ermee gaat doen natuurlijk. Als jij dikke videocompositions gaat bewerken in AfterEffects, dan zijn de prestaties om te janken, maar als jij met Photoshop website-graphics wil maken dan vliegtie erover…

  Verder vind ik het een prachtig ding…ik denk alleen dat ze een nog grotere doelgroep aanspreken als het iets meer een mediacenter ding was geweest (zoals die hoax:) ) met een remotje ofzo, want ik zie het gebeuren dat mensen hem niet eens aan een monitor hangen, maar gewoon aan een tv… Erg geile Divx-player dit natuurlijk:D

 • Profielfoto
  LEXY

  Ik denk dat ie vooral bij heel veel vrouwen in de smaak zal vallen. En die zullen specs een worst zijn… Hoogstens de hoeveelheid calorieen hihihi.
  Uiteraard zullen de Macs mini in de toekomst nog verder groeien.
  Ik vind hem snoezig en mooi. Zoals De Telegraaf zei een “lokdoosje”!!!
  LEXY.

 • Profielfoto
  dunic

  @NCKRTS

  Sja, ik zou overstappen op een mac omdat de dergelijke applicaties niet stabiel draaien op mij p4 xp configuratie. Van macromedia flash, adobe photoshop en illustrator zou ik toch wel tot de bodem gebruik willen maken, met aftereffects heb ik nog nooit gewerkt, alleen met premiere. Ik vraag me dus af of dit een goedkope overstap kan zijn (de 1,42 mini desnoods), óók voor mn videobewerking.

 • Profielfoto
  Sjobal

  Ik snap niet waarom iedereen zit te klagen over de performance van dit apparaatje, terwijl wel altijd de loftrompet geblazen wordt over de PowerBook. Nou ik kan je vertellen: “Dit apparaat is even snel als een PowerBook!”. De specs zijn namelijk (ongeveer) gelijk.. En een PowerBook is veel te krachtig om half nutteloos als router te dienen, da’s echt zonde! Routers met printerserver heb je ook voor €50 en die werken even snel als een server zoals de Mac mini.
  Dat dure geheugen is wel een beetje te omzeilen door het bij een betere Apple-dealer te kopen in plaats van bij de AppleStore. Misschien zou er een dealer in Nederland de 256MB repen uit de standaard configuratie terug kunnen kopen bij verkoop van een grotere reep geheugen.
  Als bijvoorbeeld Mail-a-Mac nu eens €53,55 korting geeft op 512MB en 1024MB geheugen bij inname van de 256MB, dan wordt de upgradeprijs aldaar respectievelijk: €25,56 en €230,86. Da’s veel beter dan in de Apple Store.

 • Profielfoto
  Joost van Velzen

  Hoewel het fantastisch is dat Apple een mooi ontwerp blijft nastreven en zich eindelijk bewust lijkt van consumenten met een minder groot budget, heb ik toch mijn twijfels over de winst van deze Mini Mac.
  Dat zit zo; stel, we maken de vergelijking met het Windows-platform. Daar is het immers om te doen, nietwaar?
  Dan ben ik met 500 euro voor een Mini Mac en de aanschaf van een 17 inch plat scherm (zo’n 1100 euro) toch niet goedkoper uit dan pakweg een Dell-pc? Let wel, wij hier op dit forum zijn loyaal aan Apple ( om niet te zeggen Fan) Maar de doelgroep waar Apple op mikt, die moet wel ‘om’. Hulde dus voor design en de goede bedoelingen…twijfel over de haalbaarheid.

 • Profielfoto
  bluap

  Caddy: het is ook gericht primair op de vervangingsmarkt. Mensen die al een monitor, muis en keyboard hebben. Die geven liever 500 uit en werken door met hun apparatuur.
  Is natuurlijk ook nog eens milieuvriendelijker:)

 • Profielfoto
  HoodedOne

  Al geruime tijd loop ik met het idee rond om van XP over te stappen naar OS X. En in eerste instantie viel mijn keuze op een G5 IMac. Maar aangezien het ook ruim 12 jaar geleden is dat ik serieus met een Mac gewerkt heb, denk ik nu dat de aanschaf van een Mac Mini de beste keus is. Je bent niet gelijk een hele berg geld kwijt. En als hij bevalt kan ik nog altijd besluiten om een mooi scherm, toetsenbord e.d. erbij te kopen.
  De mogelijkheid tot het spreiden van je uitgaven is denk ook 1 van de sterkste pluspunten, waardoor veel Xp/Ipod gebruikers zullen besluiten om het maar eens te proberen.

  cheers

 • Profielfoto
  japser909

  pc gebruikers ? dat zijn appelaars toch ook ? ik snap er weer is geen reet van, KOPEN !!! :p

 • Profielfoto
  druppelstop

  je bent niet verplicht om 1100 euro uit te geven voor een beeldscherm….

 • Profielfoto
  Joost van Velzen

  Ik denk inderdaad wel dat ik tamelijk goedkoop uit ben als ik gewoon mijn oude toetsenbord houd en een tweedehands beeldscherm ( maar ik wil wel een platte) aanschaf. Dan is zo’n miniMac nog zo gek niet.

 • Profielfoto
  zimba

  Twee USB-poorten… Een muis, een klavier en er kan niets meer bij.

 • Profielfoto
  bierbuik

  @zimba, gewoon een apple keyboard er bij nemen (29 euro) er zit namelijk een 2 poorts usb hub ingebouwd.

  muis in de keyboard hub en muizen maar! de extra keyboard usb poort kun je gebruiken voor gadgets. bijvoorbeeld voor flash keys, dig. foto camera etc.

  plus op de mac mini heb je ook nog 1 usb poort over!

 • Profielfoto
  hardus

  De mini is een fantastisch ding en wordt een superhit. Net als de shuffle. Al die mensen die zeuren over onbelangrijke specs en features vonden de iPod waarschijnlijk ook een flop toen ie uitkwam. Omdat ze het gewoon niet snappen.
  En over dat geheugen: uit luiheid heb ik nog steeds maar 256 MB in m’n iMac G5 en toch loopt ie als een geile bever.
  Op een mac sluit je de muis op het toetsenbord aan. Typisch.

 • Profielfoto
  Erikaatje

  WOW

 • Profielfoto
  PaulS

  Tja specs zijn nou niet echt super en ik mis het een en ander… als je hem compleet moet maken komt er wel het een en ander bij vind hem wel rete gaaf om te zien….:p

 • Profielfoto
  cempa

  Top, Een g4 prima voor de winsdows gebruiker die met ilife aan de slag wil en voor 499 euro :P. ZO als zovele zou ik hem ook wel als media centre willen gebruiken maar helaas. Zou wel nog weer een mooie toevoeging zijn een ihome centre. Microsoft is nu nog eigen baas in de nieuwe mart die media centre heet. En ik zie daar ook wel toekomst in. Wat denken jullie ??

 • Profielfoto
  Valliance

  Whoah, check die prijzen. US = 499$ NL = 499€ Dat heb ik nog nooit eerder gezien bij apple dat die getallen hetzelfde zijn. But then again… 1 dollar is 1.30 euro oid?

 • Profielfoto
  archivaris

  Mijn vrouw wil nu een mac mini in de huiskamer bij de TV, want dan kan die lelijke grote stereotoren van Philips worden afgevoerd. En de videorecorder ook. Jammer dat de Elgato TV ontvangers (nog) niet soepel samenwerken met een G4 en dat er nog geen USB geluidskaarten zijn in hetzelfde design als de mac mini.

  Het is een kek dingetje voor onderin de markt.

 • Profielfoto
  klaasb

  1100 euro voor een plat 17″ scherm????? Ik heb hier een mooi schermpjie van LG (flatron L1720 Plus) en die heeft me absoluut geen 1100 euries gekost. Nog niet eens de helft!

 • Profielfoto
  Thesainter

  Heeft ook geen stereo sound input. Alleen output. 32 mb video is echt te weinig. Zeker als bedenkt dat pc gebruikers hogere getallen gewend zijn.
  Dus nog ff wachten op 128 mb. Verder best een leuk dingetje.
  Ik heb zelf een powerbook g4 12″. Als je alle bij elkaar optelt kost het tfscherm en het toetsenbord zo’n 1200 euro. beetje duur zo’n powerbook. Wel handig dat ie overal mee naartoe kan nemen. Zie ik me met de mini niet echt doen..

 • Profielfoto
  tr909

  Hij wordt hier soms wel vergeleken met de Cube, maar die was destijds wel 1600,- euro omgerekend. http://www.apple-history.com/frames/body.php?page=gallery&model=g4cube

 • Profielfoto
  timferrari

  Hallo,
  Ik ben een windows gebruiker ??? en ik ben van plan om zo’n mac mini aan te schaffen.
  Dit vanwege het feit dat mijn ipod 20gb me erg goed bevalt. Ik heb echter een drietal vragen:
  – Zijn er KVM switches waardoor ik mijn toetsenbord, muis, monitor en geluid kan delen? (windows-mac)
  -Is mac os X in het Nederlands?
  -Is hij in een Windows netwerk op te nemen?

  Graag hoop ik dit van jullie te horen.
  Ohwjaah, en is dat wat, die mac mini?

  mvg tim

 • Profielfoto
  Roel van der List

  3 keer ja!!!!!
  (ehhh, 4 keer dus, want het is wat!)

  mvrgr.Roel:D

 • Profielfoto
  de.Studio

  Super Cool. Snelste type met alle opties niet echt een koopje. Toch maar gelijk besteld.
  Past mooi in m’n collectie: //c, iMac G3 & G4, Power Mac G5 2Ghz en PowerBook 12 inch.

  Mooi spul he…..Apple!

 • Profielfoto
  jankojanko

  Weet iemand of er veel verschil zit in de G4 1.25GHz processor en de 1.42GHz processor qua performance. (Ik weet dat de ene ook een grotere schijf heeft).

  Maar het gaat me nu even om de snelheidsverscillen. Zijn die echt merkbaar?

  Verder: erg cool ding!

 • Profielfoto
  osxgio

  Dit is weer een ontwerp waarvoor ik een plek ga bedenken in mijn huis. Hij mag gezien worden, nu mijn vader nog vertellen dat mijn moeder er 1 wil hebben (ze zijn 70 jaar):D

 • Profielfoto
  kevkoptel

  Let er wel op dat dit apparaat zeer klein is. Dat de uitbreidingen duurder zijn is niet meer dan logisch. Ramlatjes van 1Gb kosten altijd véél. Dit is compacte machine, geen powerMac :)

 • Profielfoto
  iJuul

  Heeii Maccers en Windowers :P,

  Ik ben nieuw op dit Forum en ik zou graag een aantal dingen willen weten over de Mac Mini en zijn prestaties, op dit moment ben ik nog pc gebruiker en op school gebruik ik af en toe wel is de Mac(ik studeer Multimedia Design). ik zou graag willen weten of voor mij een mac Mini een goede keuze is? ik wil hem gaan gebruiken voor het werken met Photoshop, Website’s maken(Java, HTML, Flash, enz.). ook wil ik er gewoon goed mee kunnen werken zoals ik op een pc kan want dan heb ik meestal: msn open, meerdere internet explorers open, Photoshop open, en evt. nog een programma als kladblok wat ik gebruik voor het maken van website’s op pc.(heeft mac dit ook?) en kan ik met de systeemeisen van de Mac mini gerust en snel zonder frustraties te krijgen van die computer ermee werken? of is voor mij toch echt een zwaardere Mac beter?

  Alvast bedankt,

 • Anoniem

  Met dit machiene kan je niets mee wat je anders wel van een mac gewend was.
  Behalve dan paar windows freaks die administratief werkzaamheden en spelletjes wiilen doen overhalen.
  Nou van mij mogen deze lui weg blijven en keurig windows gebruiken.
  Want een Mac dient voor andere doeleinden waar het woord EDIT veel vuldig voorkomt.
  Beetje trotse mac gebruiker voelt zich beledigd met dit mini rekenmachine.

 • Profielfoto
  Shapeshifter

  Jullie zullen er wel aan moeten wennen dat er “domme” vragen gesteld worden betreffende OS X.

  Ja ik ben ook een overstapper na long time ago een LC 475 gehad te hebben, nu weer een mini.

  Ik ben bekeerd ! en een OS 10 boekje gekocht, dus eerst maar weeer even RTFM’en voordat ik de vragen stel.