Live: MacExpo 2005 Keynote, Steve Jobs

121 reacties

Straks gaat Steve Jobs in San Francisco een keynote geven. Aangezien er geen live stream beschikbaar is, proberen we in dit artikel live updates te geven van wat zich in de zaal zoal afspeelt. Lees verder om dit live verslag te volgen. De laatste mededelingen staan telkens bovenaan. Veel plezier!

De keynote is inmiddels afgelopen en het verslag is na te lezen via ‘lees verder’. We hopen dat jullie genoten hebben van onze life feed, veel plezier met Apple’s nieuwe produkten. Uitgebreidere artikelen volgen later.

Inmiddels zijn de reactie-funtionaliteit en het forum weer beschikbaar! Wees nog wel een beetje lief voor onze server, want de belangstelling is groot. Soms zijn de laadtijden dus wat langer.

 • [20:04] Keynote afgelopen. Dat was de MWSF05 keynote, Steve bedankt het team en er klinkt applaus uit de zaal.
 • [20:03] Apple.com updates: Final Cut Express, iWorks, Mac mini, iPod Shuffle
 • [20:00] Steve toont tot slot een nieuwe TV commercial voor de iPod Shuffle.
 • [19:58] Met de iPod shuffle is de modellijn inmiddels zeer uitgebreid: iPot photo, iPod, iPod U2, iPod mini, iPod shuffle.
 • [19:55] De iPod shuffle komt in twee modellen: een 512MB versie voor $99 en een 1GB versie voor $149. Vanaf vandaag te koop! Zie Nederlandse Apple Store. Op de 512MB versie passen 120 songs, op de 1GB versie passen 240 songs. Het reclamemotto van de iPod is inderdaad ‘Life is random’.
 • [19:53] Speciaal voor de iPod Shuffle is aan iTunes ‘Autofill’ toegevoegd. Uiteraard kun je de iPod Shuffle ook als USB opslagmedium gebruiken. In de preferences kun je instellen hoeveel geheugen je wilt reserveren voor opslag van bestanden.
 • [19:47] De markt voor MP3 spelers is voor 65% in handen van de iPod, maar 29% nog in handen van spoelers met flashgeheugen. Nu introduceert Apple ook een iPod met flash geheugen (foto)! De flash spelers van de concurrentie zijn onder de maat. Over het algemeen hebben ze bijna onwerkbare bediening. De basis van de nieuwe flash iPod is het shuffelen van nummers; je hoeft muziek niet te zoeken want de speler shuffelt ze voor je. Daarom heet de de speler iPod Shuffle. De iPod shuffle is wit en kleiner dan een pakje kauwgom. En hij weegt minder dan een ons. Zoals de geruchten al voorspelden heeft de iPod shuffle géén scherm. Desondanks kun je behalve via shuffle ook gewoon playlists afluisteren. De iPod Shuffle heeft direct een USB aansluiting en lijkt zo dus op een USB stick.
 • [19:47] Dan zegt Steve de magische zin: “One more thing“.
 • [19:45] Het volgende onderwerp dat Steve aansnijdt is de iTunes ondersteuning door Motorola. Er waren al Motorola telefoons waarop je enkele iTunes nummers kunt beluisteren. Steve toont nieuwe Motorola telefoon met iTunes integratie.
 • [19:44] Steeds meer autofabrikanten beiden oplossingen om in de auto naar je iPod te kunnen luisteren. Inmiddels zijn Mercedes, Nissan, Volvo SsangYong, Alfa Romeo en Ferrari bezig met iPod oplossingen. Op de MacWorld Expo staan twee Mercedessen ten toon gesteld om de mogelijkheden te tonen.
 • [19:39] Steve Jobs gaat inmiddels verder over de iTunes Music Store en de iPod. De winkel is nog steeds een groot succes en Steve gaat in op de verkoopstatistieken. De verkopen van de iPod hebben in het vierde kwartaal van 2004 alle records gebroken: Meer dan 4,5 miljoen exemplaren verkocht! Inmiddels zijn er daardoor wereldwijd al meer dan 10 miljoen iPods verkocht, waarvan alleen al 8.2 miljoen in 2004. Drie van Amazon.com’s best verkochte electronica producten zijn iPods!
 • [19:36] Het instapmodel gaat $499 kosten en beschik over 256MB geheugen en een 1,15Ghz G4 processor. Een duurdere versie met van 1,42Ghz is te koop voor $599. De Mac Mini is te koop vanaf 22 januari.
 • [19:33] NIEUW: Mac Mini (foto) / (foto van doos). de Mac mini zal geleverd worden met een slot-loading combo-drive, firewire, DVI- en VGA-output en heeft de grootte van 3 iPod mini’s. Zo groot als een sigarendoos. Er klinkt een groot applaus in de zaal. Steve: “Bring your own display, keyboard and mouse.”. De nieuwe Mac mini wordt geleverd met Ethernet aansluiting, koptelefoon aanlsuiting, USB2 en als software natuurlijk iLife.
 • [19:31] Het lijkt erop alsof de eerder gedemonstreerde foto-browser uit iPhoto gedeeltelijk ook in Pages ge�mplementeerd is. iWork bestaat dus uit Pages en Keynote. iWork zal net als iLife ’05 22 januari beschikbaar zijn en $79,= kosten.
 • [19:28] Zoals op Nickelodeon geen avond voorbij gaat zonder Bassie en Adriaan, gaat dus ook deze keynote niet voorbij zonder dat Steve een handje wordt geholpen door Phil Schiller. Phil gaat ondertussen door met de Pages-demonstratie, hij neemt een template en sleept een foto uit iPhoto ernaartoe. Het schuiven van foto’s in Pages lijnt de tekst er omheen automatisch uit (real-time).
 • [19:26] Pages brengt dingen die we eigenlijk al verwachtten: kolommen, voetnoten, inhoudsopgaven, tabellen en grafieken, en alle ‘standaardmogelijkheden’ van tekstbewerking. Pages wordt geleverd met 40 door Apple ontworpen templates. Phil schiller gaat een Pages-demo geven, en zit dus blijkbaar toch niet in Parijs.
 • [19:25] Steve gaat geen aparte Keynote 2-demo geven, omdat de Keynote-presentatie met Keynote 2 gemaakt is. Keynote 2 brengt Flash export. Steve gaat door met Pages, Apple’s nieuwe tekstverwerker met ‘geavanceerde typografie’.
 • [19:21] NIEUW: Tot zover iLife ’05!! Steve gaat door met: iWork! iWork is bedoeld als opvolger van AppleWorks en zal heel makkelijk samenwerken met iLife. Keynote is geupdate, breng interactieve en zogenaamde kiosk-slideshows. (slideshows zitten nu dus in iPhoto, iDVD, iMovie, Keynote..). Keynote krijgt versienummer 2 mee. KeyNote 2 breng geanimeerde grafieken en tabellen.
 • [19:20] iTunes is de enige applicatie die niet gewijzigd is in iLife ’05. iLife ’05 is duurder dan zijn voorganger ($79) en wordt gratis bij nieuwe Mac geleverd. 22 januari zal iLife ’05 uitkomen.
 • [19:19] De demo is afgelopen, applaus klinkt in de zaal.
 • [19:15] De nieuwe Garageband kan 8 tracks tegelijk opnemen, brengt realtime muzieknotatie, biedt de mogelijkheid om pitch en tempo vast te zetten en om je eigen loops te maken. Bovendien heeft Garageband ’05 een stemvervormer. John speelt overigens met een MIDI-keyboard. Garageband neemt 4 tracks tegelijk op; Steve demo’t een playback.
 • [19:14] Steve gaat door met Garageband. Het vierde JamPack zal orkestintrumenten bevatten. De ongekende belangstelling werd onze server even teveel, maar we zijn er weer.
 • [19:09] iDVD ’05 ondersteunt DVD-R en DVD+R, Steve geeft een Demo.
 • [19:07] Ando (de Sony-meneer) praat door over de integratie van Sony-hardware, Apple-software, etc. Ando vergeet ondertussen de naam van iMovie, is even z’n tekst kwijt.
 • [19:03] Steve toont een Sony HD DV-recorder, prijs: $3499,=. Een Sony-meneer met verstand van camera’s (president) komt het podium op. Apple en Sony werken al samen sinds de 3.5″ floppy. Steve demonstreert het bewerken van de zojuist opgenomen beelden in iMovie. De Sony-man is slecht te verstaan. Die praat nog steeds over Sony. Steve vermaakt zich kostelijk.
 • [ 19:01] !!! We zien iets wat lijkt op een iWork-pictogram in de Dock. Het lijkt op een iMac met wat documenten en een iSight erop.
 • [19:00] iMovie zal ook MPEG4-ondersteuning bieden en net als iPhoto met nieuwe transities en effecten komen. Bovendien zal iMovie in HD-kwaliteit films kunnen bewerken. Nieuwe functionaliteit in iMovie: Magic iMovie. Dit is een soort wizard voor het werken met films. Daarnaast is er een grote snelheidswinst geboekt.
 • [18:59] Dit was iPhoto ’05, Steve gaat door met een korte samenvatting van de nieuwe mogelijkheden (bestellen boeken – hard- of softcover). $3.99 klein formaat, $29.99 groot formaat. Het bestellen van boeken zal *wereldwijd beschikbaar* zijn! iPhoto nu echt afgelopen, Steve gaat door met iMovie.
 • [18:45-18:55] iPhoto krijgt een ‘eigen’ Dashboard waarmee helderheid, verzadiging, temperatuur, tint, scherpte, etc. van een afbeelding kunnen worden ingesteld. Demo: 25.000 foto’s in iPhoto. Scrollen gaat snel, superperformance. Steve toont iPhoto’s nieuwe Dashboard-controls. Steve toont nieuwe functionaliteit om foto’s automatisch recht te zetten. Dit gaat via een grid (en is bedoeld voor scheef genomen foto’s). Nieuwe slideshow-mogelijkheden worden getoond, meerdere transities in 1 show mogelijk. Steve toont nieuwe (dubbelzijdige) fotoboeken met nieuwe designs. Het is mogelijk om de foto’s in een fotoboek direct vanuit het fotoboek te bewerken.
 • [18:45-18:48] En nu iLife. iLife 05! Alle applicaties in iLife krijgen een upgrade (dus ook iTunes?). Steve begint met iPhoto, meer mogelijkheden voor het organiseren en zoeken met foto’s. Spotlight zit blijkbaar ook verweven met iPhoto, de nieuwe iPhoto brengt ‘instant keyword search’. Zelfs het RAW-formaat wordt in iPhoto ’05 ondersteund. iPhoto ’05 zal ook MPEG4-films kunnen importeren (en afspelen!). Steve toont de iPhoto-bibliotheek (die je gelijk met het editen van een afbeelding kunt openen).
 • [18:43] Apple had al Final Cut Pro HD; Steve introduceert nu Final Cut Express HD. Prijzen express: $299 full product, $99 upgrade.
 • [18:42] Eerste helft 2005 wordt Tiger geleverd. 2005 wordt het jaar van HD video.
 • [18:41] Er kunnen 10 mensen tegelijk deelnemen aan een audio-conference.
 • [18:38] Dat was Dashboard. Steve gaat door met iChat AV. Compressie met de H264-codec (dezelfde als in QuickTime 7) zal ook voor webcambeelden in iChat AV gebruikt worden. Steve demonstreert iChat AV en maakt verbinding met Parijs en het huis van Phil Shiller en Scot Forstal (tegelijk).
 • [18:35] Voorbeelden van gedemonstreerde widgets: Calculator, Address Book, Calendar, Stickies, iTunes controller, World Clock, etc. Translator-widget vertaalt realtime. Weather widget ziet er zeer cool uit (regen stroomt uit de widget). De Unit-converter converteert veel grootheden (snelheid, kracht, etc.). Klok Widget is ‘omkeerbaar’ waardoor het een wereldklok wordt. De architectuur van de Widgets is volledig open (Steve toont ondertussen een eBay-widget); iedereen met een beetje verstand van programmeren zal dus widgets kunnen maken.
 • [18:34] Steve heeft het nu ver Dashboard en alle mooie widgets daarin zoals, goudengids, stock trader en woordenboeken. Onder de Dock verschijnt een extra Dashboard Dock met Widgets als je met de muis naar de dock toe gaat met Dashboard actief.
 • [18:33] QuickTime 7 is de eerste grote upgrade van QuickTime in de laatste 10 jaar. meer dan 330 miljoen QuickTime-gebruikers zijn Windows-gebruikers.
 • [18:31] Steve vertelt over Quicktime 7 wat in Tiger zal zitten en heeft het over de codes waaronde H.264. De nieuwe codec H264 (ondersteund door QuickTime 7) zal ook ondersteund worden door Blue Ray en HD-DVD. H264 biedt video die schaalbaar is voor weergave op mobiele telefoons tot HD-DVD.
 • [18:29] Steve praat over grote databases en het doorzoeken van grote blobs met data. Ook wordt de Spotlight-implementatie in Mail gedemonstreert (smart-folders). Steve demo’t Mail met 100.000 e-mails.
 • [18:27] Steve moest overschakelen op een andere Mac i.v.m een probleem.
 • [18:26] Steve demonstreert iTunes-artwork-screensaver via Spotlight (wat dat ook moge zij).
 • [18:24] Steve demonstreert Spotlight, natuurlijk weer ‘bliksemsnel’, 250.000 bestanden worden doorzocht. De Spotlight-technologie zal ook beschikbaar komen voor 3rd-party ontwikkelaars; momenteel zijn er al meer dan 100 ontwikkelaars bezig met de implementatie van de Spotlight-technologie in hun software.
 • [18:19] Spotlight is volgens Steve beter dan Google en Microsoft omdat de technologie in het hart van het besturingssysteem is ge�mplementeerd. Steve vertelt dat Tiger gereleased zal worden in de eerste helft van 2005; nog geen exacte datum echter.
 • [18:15] Steve: ‘de iMac is de meest populaire Mac die Apple gemaakt heeft’ – en gaat door met Mac OS X. Er zijn nu wereldwijd 14 miljoen Panther-gebruikers. Steve praat door over Panther en gaat verder met bekende informatie over Tiger. Volgens Steve is er niet genoeg tijd om alle features van Tiger te behandelen, maar laat een paar belangrijke de revue passeren.
 • [18:13] 101 winkels wereldwijd. 1000000 bezoekers / week. Nieuwe winkel wordt getoond. Steve komt met informatie over de iMac (oud nieuws).
 • [18:11] Steve komt op. Applaus. Het licht dimt in de zaal, het gaat nu echt beginnen. De pers zit in een aparte kelder in het MWSF-gebouw en kijkt naar een HD-kwaliteit beamer-projectie van de keynote.
 • [18:10] Er wordt nu een nummer van Black Eyed Peas gedraaid in de zaal.
 • [18:05] Er is beeld. Het nummer ‘Vertigo’ van U2 draait in de zaal.. De mensen in de zaal worden opgeroepen mobiele telefoons en pagers uit te zetten.
 • [18:05] In de Expo hallen is alles nog afgedekt met gordijntjes: Zie foto welke met GSM gemaakt is door onze verslaggever.
 • [17:58] Wachten op Steve’s opkomst, zaal stroomt vol.

Reacties

121 reacties
 • Profielfoto
  himac

  COOL!:D

  alleen ben k niet in de room ofzo…. K*T VOETBAL :angry:

 • Profielfoto
  Orson

  Ik kan al niet meer wachten om het eerste nieuws te horen :)

 • Profielfoto
  kevkoptel

  givemegivemegiveme :p

 • Profielfoto
  4iam

  top dat jullie dit weer doen.

 • Profielfoto
  dennis

  Eindelijk gaan we beginnen!! ;)

 • Profielfoto
  thejazz

  Wie zit er in de zaal dan?
  Goed dat jullie dit weer doen!

 • Profielfoto
  iljavanroon

  vergeten dat ik vandaag met een oude schoolvriend uit eten ging. Tja, vriendschap gaat toch boven Mac. Ik heb wel nog tot 19h….

 • Profielfoto
  Peter C.

  Begin al weer een beetje nerveus te worden :O

 • Profielfoto
  Orson
 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik heb ook helaas een etentje… nou ja ook leuk natuurlijk. Ik zie het later op de avond wel.
  Ik wens Adriaan veel typeplezier en de rest veel leesplezier:)

 • Profielfoto

  nog een uurtje wachten in de zaal en dan….. :O

 • Profielfoto
  midas

  ik kan niet wachten!!!!

  popel popel popel:p

 • Profielfoto
  Peter C.

  @iljavanroon: zo’n uitspraak is vragen om problemen hier ;)

 • Profielfoto
  Didjee

  @ Orson: domein is niet door Apple geregistreerd…

 • Profielfoto
  iSander

  Sobere maar prachtige site :O :p

 • Profielfoto
  RemiroQuai

  Popeldepopel:D

  Nou, ik ben benieuwd…

 • Profielfoto
  Remon

  nog minder dan 1 uurtje ik ben al
  zenuwachtig laat staan Steve!

 • Profielfoto
  beammeup

  Steve vanmiddag nog gesproken,… Hij zei als hij een zwarte ‘turtleneck’ draagt komen alle beloften en toezeggingen straks uit,…

 • Profielfoto
  iDJ

  ik hou ‘m in de gaten!
  zou ’t gaan knallen?

 • Profielfoto
  windowsinthewindow

  2005…
  kan niemand dat nu onthouden?

 • Profielfoto
  Nickel

  ooo mensen hebben jullie er ook zon zin in…. Ik heb een vraagje als ik in probeer te loggen op het irc netwerk irc.xs4all.nl dan krijg ik de melding, unauthorized connection… nu is het zo dat ik in duitsland woon en ze laten mijn ip adres zien.. aangezien het een duitse is laten ze het maybe niet toe. weet iemand hoe ik er toch in kan komen… Duizend maal dank alvast.

 • Profielfoto
  Sixer

  Nickel: Probeer irc.freenet.de

 • Profielfoto
  Nickel

  Dankjewel Joris, helaas werktie niet:( hij zegt van… Youre not welcome to this server… :(:( dan maar dit forum in de gaten houden. Weet er misschien nog iemand een engelse site waar er een verslag gaat komen… Dankjewel

 • Profielfoto
  Emarc

  is er al nieuws?:p

 • Profielfoto
  I-think

  ik heb er zin in hoor!!!
  de popcorn en cola staan klaa~r!!!:p ;)

 • Profielfoto
  Sixer

  Nickel, irc.belwue.de ?

 • Profielfoto
  Nickel

  Helaas…:(

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Updates komen hier.

 • Profielfoto
  midas

  tjonge jonge wat gaat de tijd nu langzaam:(

 • Profielfoto
  Jef Peeters

  9.00 ginder wanneer is dat nu ?

 • Profielfoto
  Nickel

  Ik hoop dat die headless mac er komt ik heb een sinds 4 maanden een ipod en wil toch echt wel eens een mac proberen… spannend…..

 • Profielfoto
  Saskia_sas

  Spannend!!!

 • Profielfoto
  I-think

  beetje zwakjes volgens mij die server van jullie
  377 gebruikers zijn er online en jullie krijgen al problemen of zijn er zoveel bezoekers, kunnen jullie dat vermelden inc pageviews??

 • Profielfoto
  MDF

  Nog 1800 seconden vanaf…. NU !!!

 • Profielfoto
  Jef Peeters

  wa da begint pas om 18.00 gmt +1 ? ofwa

 • Profielfoto
  appletjesfris

  steve for precident :sealed:

 • Profielfoto
  www.project-euh.com

  lekker bakske muesli erbij…

 • Profielfoto
  awesomemac

  Scrok opeens van een saaie MacOSX.nl, maar het is begrijpbaar. Ik ga in die tussentijd wel wat eten.

 • Profielfoto
  JWB

  Eigenlijk zijn we met z’n allen best zielig he? Toch? Neeeeeeee!

 • Profielfoto
  www.project-euh.com
 • Profielfoto
  Remon

  We gaan nu niet katten het gaat zo beginnen!

 • Profielfoto
  I-think

  volgens mij wel maar weet niet zeker
  lijkt mij ook niet de naam worden eerlijk gezegd..:(

 • Profielfoto
  scab

  komt u maar!

 • Profielfoto
  I-think

  nog 19 minuten!!!

 • Profielfoto
  vheusrob

  Laat het maar beginnen….. ;)

 • Profielfoto
  I-think

  18 minuten toen die was toegevoegd!!

 • Profielfoto
  scab

  komt u maar!!!

 • Profielfoto
  I-think

  Steve, jongen, gaat lukken en geef die mensen die gs powerbook, dat vinden de mensen leuk!!

 • Profielfoto
  I-think

  POWERBOOK G5
  JE MOET ER KOMEN ANDERS IS DAT………………………………………………………………………………………ehm heel jammer
  is die keynote al geweest of niet???

 • Profielfoto
  yoann

  ik zou nu mijn examen moeten leren :-p maar kheb nog een hele nacht voor mij :p

 • Profielfoto
  druppelstop

  kan best fake zijn ipod-shuffle.com

  geristreerd do godaddysoftware…. en verloopt over een jaar al.

 • Profielfoto
  Remon

  Waar kan je het nieuws nog meer bekijken chtabox ofzo die andere van mac os doen het niet.
  Kirjg een pop-up met “aim is geen geregistreerd product”

 • Profielfoto
  jos_willem

  ben benieuwd wat ie te melden heeft!
  Even wachten nog…….

 • Profielfoto
  robsky
 • Profielfoto
  hansenonline

  veel plezier straks!

 • Profielfoto
  djdnl

  Nog 10 minuten!!!!

 • Profielfoto
  Sybren

  Hoor ik daar een tijger brullen?:p

 • Profielfoto
  djdnl

  yes nog 8 minuten

 • Profielfoto
  vanquish

  gaat als een beet tekeer, zit hij soms opgesloten in een headless imac ??;)

 • Profielfoto
  MrPapple

  nog 5 minuten!:p

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nog 4 minuten en dan zal guru Jobs aan zijn praatje beginnen…

 • Profielfoto
  MrPapple

  nog 4 minuten

 • Profielfoto
  Nickel

  nu nog maar 4

 • Profielfoto
  MrPapple

  nog 3

 • Profielfoto
  mr.greenish

  SPAAANEEENDD:D dit is als of er wel een live feed is;)

 • Profielfoto
  I-think

  nog 3
  minuten

 • Profielfoto
  MrPapple

  nog 2

 • Profielfoto
  scab

  bummer…

 • Profielfoto
  midas

  tja ik weet het niet ???

 • Profielfoto
  scab

  maar er gaan er veel van verkocht worden!

 • Profielfoto
  Quaint

  Hahaha! Onderaan de site van de iPod shuffle: ‘2 do not eat iPod shuffle’

  Geweldige producten! Ik heb de keynote als spannend jongensboek gelezen! Geweldig snelle updates!

  Grtz Aljo

 • Profielfoto
  bartvdpoel

  Apple Site gecrasht

 • Profielfoto
  midas

  ik zit verd… al een jaar op een g5 powerbook te wachten!!!!:(

 • Profielfoto
  scab

  hoop alleen dat mijn g4 @ 867 mhz nog iets waard blijft.

 • Profielfoto
  scab

  ik zat er ook op te hopen… met geld in mijn zak te branden…

 • Profielfoto
  Hanhart

  Mooie dingen. :) Ik kan niet wachten op de stream

 • Profielfoto
  Martijn Bakker

  Woho wat een mooie nieuwe producten:D Echt heel vet! PS Goede versaggeving zeg! Goed gedaan Adriaan!

 • Profielfoto
  midas

  tja kunnen 6 minies kopen!

 • Profielfoto
  scab

  Had er geen ‘one more thing’ kunnen komen na die ‘one more thing’?

 • Profielfoto
  Anoniem

  heel mooie producten, slimme aanpak van apple om eindelijk eens op de consumenten met wat minder duiten om uit te geven in te spelen. iPod Shuffle wordt grootste succes denk ik

 • Profielfoto
  Hanhart

  Idd Thumbs Up voor Adriaan ( en de rest van het team ). Leuk dat jullie dit hebben gedaan. :)

 • Profielfoto
  midas

  wel een supper vet verslag

  dus bedankt daarvoor!

 • Profielfoto
  macpro

  Mac Mini is mooi! Ga ik zeker even stevig over nadenken.
  iWork valt tegen. Alleen Word en PowerPoint;)

 • Profielfoto
  scab

  dat mag idd gezegd worden… en niet een keer onbereikbaar gebleven, dus ook voor onze beheersbaarheid (appeltje-R) hulde

 • Profielfoto
  PB

  vet cool allemaal!!!;) :D
  Echt grappig ik had net een discussie met een vriend over de ipod, hij zei dat hij niet goed verkocht………dus wel:D

 • Profielfoto
  Green

  :) tevreden over het verslag! goed werk!
  Slimme producten, je merkt wel dat Apple de wereld wil gaan veroveren. De Windowers zullen nu veel meer durven overstappen, vooral met de Mac Mini ( ik vind de naam niet mooi) zullen vele mensen overstappen. Goede zet van Apple!:D

 • Profielfoto
  addyboy

  Nice Adriaan en de rest!.. Helaas dat er geen nieuwe ipod mini is gekomen.. dat had ik persoonlijk wel verwacht. Helaas want ik wilde mijn ipod 15 GB (3G) vervangen met een ipod mini 5gb.. En dan alleen de muziek die ik vaak luister erop..

 • Profielfoto
  DFsoftDaaf

  Ik ga ook is goed nadenken over de Mac mini zo eenmooi apparaat is sterker als de powermac g4 die hier naast mij staat:D .

  En hij kan er mooi naast

 • Profielfoto
  MrPapple

  alleen jammer dat er geen nieuwe powerbook komt en blijkbaar ook geen updates :(

 • Profielfoto
  Buzz

  Haha, leuke humor op de vernieuwde Apple site: mac mini design: pint sized perfection! En dan dat plaatje ernaast.:)

 • Profielfoto
  benj1989

  hehe, mooi, tip voor volgende keer : alle afbeeldingen disablen

 • Profielfoto
  deamon

  I am proud to be a Mac user …

  echt blij met al die nieuwe spulletjes:p
  en die nieuwe mac mini komt net op m’n verjaardag uit… mischien als pakje?:D

  (bye the way … supper verslaggeving!!!)

 • Profielfoto
  Mr. Brown

  Prachtig! Kan niet wachten om te switchen en een mac mini te kopen.:D

 • Profielfoto
  MacAttack

  De mac mini lijkt verdacht veel op de asteroid vandaar waarschijnlijk die heisa

 • Profielfoto
  Annoniem

  Dikke shit allemaal, alleen jammer dat ze niet ff een powerbook G5 erin pleurden:p .

 • Profielfoto
  Hans Rein

  Wat een te gekke comp!

 • Profielfoto
  Mattnh

  Cool.
  Ik ken wel mensen die inderdaad de Mac mini als hun switch-bak gaan zien.
  Met de iPod de ideale paarden van Troje.:D

 • Profielfoto
  WildCard

  Ik ga zeker de MAC MINI kopen!!!

 • Profielfoto
  edwin.bossier

  Ben toch wat teleurgesteld.
  Alles voor de iPod-lifestyle-mensen, niets voor de poweruser.
  Blijft knap, die kleine Mac Mini, maar Apple lijkt toch fameus zijn focus te verleggen.

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  [mierenneukersmodus]
  het is ‘Mac mini’ en ‘iPod shuffle’ (telkens het tweede woord met kleine letter). hoofd en kleine letter worden in het artikel door elkaar gebruikt;)
  [/mierenneukersmodus]

  wel te gek wat apple allemaal heeft uitgebracht:D

 • Profielfoto
  WildCard

  Shit de apple store is down:| ik wil die mac mini bestellen:P

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @Zweefvliegerke: Hadden we inmiddells ook door, maar als je hier als gekken een live-feed voor jullie probeert te presenteren is dit op dat moment niet zo’n prioriteit.

 • Profielfoto
  AppleMies

  Geen iPhone…….huhuuuuhuhuhuhu :angry: ??? :angry: :angry:

  Het enige ECHT belangrijke wat ze vandaag moesten presenteren bleef uit. SH*T

 • Profielfoto

  Hoe klein, hoe fijner geldt in de windhooswereld.

  Goede verslag. Ik zat op het randje van de stoel met me Powerbook op me schoot….zo spannend was het

  leve MacMini en iPod shuffle (is het nou een kleine s of een grote S?)

 • Profielfoto
  gtalien

  Geweldig van Apple om een computer van dat formaat uit te brengen met die specs want ZO’N kleine PC is volgens maximaal 900MHZ dacht ik (en dan ziet die PC er niet uit natuurlijk).

 • Profielfoto
  JeePee

  Eh Zweefvliegerke, normaal gesproken beginnen zinnen met hoofdletters, maar bij jou blijkbaar niet? En heb je ooit van punten aan het eind van een zin gehoord? ;)

 • Profielfoto
  error

  Wel weer jammer dat Apple geen software upgrades heeft voor mensen die Keynote 1.0 en/of iLife ’04 hebben gekocht.

  iMovie gebruik ik niet, iDVD gebruik ik niet, iTunes is niet aangepast en ook gratis te dowloaden. Weer 79 euro voor enkel GarageBand 2… en 79 euro voor een Keynote 2 update (Pages zal na een paar speelsessies wel in de hoek blijven liggen – TextEdit is voor mij voldoende…

  Maar goed. Leuke spullen allemaal!

  Ben nu al een smoes aan het ontwikkelen waarom het voor een 60GB iPod photo bezitter (zoals mij) handig is om een iPod shuffle te hebben.

  Je moet toch wat…

 • Profielfoto
  azteke

  Hoewel ik zeer graag met macs werk heb ik zo mijn twijfels over de Mac mini… Echt snel is hij niet, en wat betreft dat hij zo klein is: veel mensen maakt het niet echt uit hoe groot de computer is, als hij maar op zn plekje past.
  Een groep mensen gaat dan liever voor de eMac, ongeveer hetzelfde, maar mèt een beeldscherm erbij.
  En Apple heeft al eerder iets soortgelijks geproduceerd, die ook geflopt was, de G4 Cube…

  Ik vind het design van de Mac mini wel heel mooi, en knap dat ze die specificaties in dat doosje gekregen hebben, maar of hij goed gaat verkopen… ???

 • Profielfoto
  Beathoven

  mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi mooi

  hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben hebben

  :P

 • Profielfoto
  iNick

  De Cube werd heel anders op de markt gezet. Als een soort luxe Mac, hij was duur, maar je had eigenlijk minder Mac dan de ‘gewone’ G4, daarom werd ‘ie niet verkocht. Deze ‘cube’ wordt juist niet als luxe op de markt gezet, maar als een mini macje voor een ‘klein’ bedrag. Ik zie deze wel gaan verkopen.

 • Profielfoto
  WildCard

  weet iemand of die mac mini hier ook de 22e verkocht wordt?

 • Profielfoto
  WildCard

  woot store is online:P

 • Profielfoto
  WildCard

  nog 2 stappen en ik heb mijn mac mini besteld:D

 • Profielfoto
  WildCard

  BESTELD!!!

  40GB Ultra ATA drive 065-5325
  SuperDrive 065-5635
  512MB DDR333 SDRAM – 1 DIMM 065-5337
  Internal Bluetooth Module 065-5335
  Accessory kit 065-5321
  56k V.92 modem 065-5328
  Mac OS X (int’l English) Z065-5323

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  @Adriaan: het was ook maar in de mierenneukersmodus:P;)
  Heel erg bedankt dat je die live-feed voor alle lezers hebt willen schrijven, dan wil ik wel een paar “schrijffouten” wel door de vingers zien.;)

 • Profielfoto
  druppelstop

  wow! de mac-mini is geweldig. De vergelijking met de cube gaat niet op, doelgroep en product zijn nu wel goed op elkaar afgestemd….

 • Profielfoto
  iAgree

  Mac mini vind ik super idd gaat er zeker komen hier maar hoe zit het nou met de power mac’s ik baal een beetje dat er niets over de Top moddellen is gezegd en of er verbetring zit in de levering van de g5 processoren door ibm en vooral een speed bump of iets dergelijks , de top moddelen zijn er inmiddels al weer zolang nu dat kan toch niet lang meer duren lijkt mij. En ichat in tiger is ook nog steeds alleen aim ook erg jammermaar dat was wel te verwachten natuurlijk, daardoor koop ik toch eerst een pc van 499 om op alle msn en chatfronten mee te kunnen doen ipv een Mac mini;-) alhoewel dat ook wel goedkoper kan denk ik .

 • Profielfoto
  WildCard

  alle chat fronten zijn ook voor de mac te krijgen!

 • Profielfoto
  iAgree

  @wild , ja dat zal allemaal wel, ga jij dan maar eens video of audio chatten met iemand die op msn op een xp bak zit, dat gaat je niet lukken.

 • Profielfoto
  WildCard

  amsn is goed op weg een goede msn clone te maken;) en je kan altijd virtual pc proberen zelf alleen nog niet geprobeerd:D