iPod shuffle in de problemen

21 reacties

Apple’s nieuwe iPod shuffle is inmiddels een enorm succes aan het worden. In de meeste winkels is hij al permanent uitverkocht en er duiken al wachtlijsten op. Toch zijn er al twee problemen ontdekt met dit nieuwe apparaatje:

De iPod shuffle speelt volgens Apple’s support pagina niet alle AAC bestanden goed af. Alleen AAC bestanden die met iTunes zijn gecodeerd spelen goed af; wanneer met een ander programma de codering is gedaan kan de iPod shuffle de track onverwacht overslaan.

Daarnaast is de USB aansluiting van de iPod shuffle niet compatible met de meeste G3 iMacs, de eMac, het 17 inch ADC display en sommige XServe’s. Dit komt door enerzijds de vorm van de iPod shuffle, waardoor hij gewoon niet in de poort past, maar ook door het gebrek aan voldoende stroomsterkte in de USB poorten van genoemde machines. De iPod shuffle kan dan niet opladen. Apple geeft als oplossing hiervoor dat men een dock of gevoede USB hub moet gebruiken.

Bron: AppleInsider en Apple kbase.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Sachin

  Met een PowerBook G4 zal dat geen probleem zijn:) Maar mijn Acer laptop heeft 3 USB aansluitingen en maar 1 poort levert genoeg stroom om een USB Harde schijf te kunnen doen werken. Zo’n problemen doen zich dus niet enkel voor bij Apple computers … Een USB hub met voeding is inderdaad de beste oplossing.

 • Profielfoto
  jkazius

  mmmm… Slordig… Ben ik niet gewend van Apple…

 • Profielfoto
  klaus

  Dat eerste zal allicht met een firmware update op te lossen zijn, lijkt me niet zo’n heel groot probleem.

  Dat 2e jach, dat is hardwarematig, en hebben ze heus wel aan gedacht, alleen moet je soms opofferingen doen. EN, er bestaan opties, alleen moeten ze die natuurlijk wel betalen. Mss een soort tegemoetkomingsactie doen voor die personen? Ingave van hun serienr van betreffende mac of zo, en dan een gratis dock, of aan halve prijs?

  Maar een gedacht

 • Profielfoto
  justketchup

  Hmm niet mee eens dat dit een echt groot probleem is of zelfs “falen van”, er zijn zoveel usb gevoede apparaten die niet op de genoemde machines “werken” (zonder externe voeding of gevoede hub) zo zou je met de aanschaf van een oud bakkie een mooie verzameling hubs bijelkaar kunnen sprokkelen….

  De eerste update over 1 mnd? (twee weken zou toegeven aan de kritieken zijn :p )

 • Profielfoto
  djdnl

  Ik zie het probleem niet,
  te weinig voeding: powered usb-hub
  te breed: dock
  hij is wit: verf

  Het product is nu al zo populair dat het ook genoeg kritiek krijgt, zie ik graag, alleen ik geloof dat zelfs mac het niet voor elkaar krijgt om voor elke pc of mac of persoon 1 speler te maken die overal op past, draait etc. Maargoed, ik had hem liever ook helemaal compleet te zien, echter dan was de prijs ook completer geweest dan hij al is.

 • Profielfoto
  misterx

  Als je het al niet op elke Mac kan koppelen vind ik dat zeer slecht van Apple. Ze hebben toch wel een controlerend orgaan binnen die Toko?!

  Dit produkt is bedoeld voor de minder draagkrachtige Apple-users die met minder genoegen nemen. Dit was hun uitkomst en dan krijg je dit!
  Zeer slordig. Gewoon toegeven en updaten dat apparaat.

 • Profielfoto
  Elger

  wat is AAC? (:P) en de vorm; ik heb liever dat het goed in de hand ligt en netjes om mn nek hangt. Verlengkabeltjes, powered hubs e.d. kosten geen zier.

 • Profielfoto
  KingLexus

  Er is altijd wel iets op een nieuw product aan te merken. Dat houdt de gemoederen tenminste bezig. Neem bijvoorbeeld software. Ik ken bijna geeneen pakket dat “backwards” compatible is met oudere software van hetzelfde merk. En ieder nieuw produkt(ongeacht wat) heeft nu eenmaal met kinderziektes te maken. Uiteindelijk is de praktijk toch nog steeds de beste leerschool. Ook voor Apple

 • Profielfoto
  Corrado

  Mag ik een suggestie maken om het artikel enigzins aan te passen?

  De iMac G3 en eMac zijn wel degelijk compatibel met de iPod Shuffle. Aangezien het keyboard een low-powered usb bus is dien je de usb poorten te gebruiken op de machine zelf (high-powered). Omdat deze poorten enigzins dicht bij elkaar staan laat de fysieke vorm van de iPod Shuffle het niet toe om het apparaatje rechtstreeks op die bewuste poorten aan te sluiten. Wanneer je echter een usbverlengkabel (die goedkoop te vinden zijn) of een iPod Dock (duurder) aansluit op die usb poorten (voor alle duidelijkheid : rechtstreeks op iMac G3 of eMac) werkt de iPod Shuffle perfect samen (en laadt hij ook op). Op het keyboard aangesloten is de iPod Shuffle functioneel, maar laadt hij niet op.

  Er is dus geen echt probleem tussen iMac G3 – eMac en iPod Shuffle; je moet er alleen op letten dat je bij deze machines een verlengkabel (of dock) nodig hebt. Hier de uitleg bij Apple : http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300589

 • Profielfoto
  maccnl

  De suggestie van Corrado zou ik graag onderschrijven. Ik schrok me een hoedje. Ik heb er 1 besteld en heb een eMac… Ik wist helemaal niet dat m’n toetstenbord weinig (geen?) stroom leverde. Ik vind het wel een beetjes suf, eigenlijk… Maar ja.

  Bij de HEMA zag ik een verlengkabel voor, ik geloof, vijf euro. Voldoet die? Of gaat daar ook niet genoeg stroom door? Waar moet ik op letten?

 • Profielfoto
  Corrado

  Yep maccnl, wanneer het een usb verlengkabel is dan voldoet die (mannetje aan de ene kant, vrouwtje aan de andere kant). In het vrouwtje kan je de iPod Shuffle pluggen. Sorry voor onbedoelde dubbelzinnigheid ;)

 • Profielfoto
  maccnl

  :p
  thanks

 • Profielfoto
  japser909

  pfffffff :p ;) :D

 • Profielfoto
  Nisei

  Nou dat is mooi stom. Hoeveel USB macs zijn er tot nu toe gemaakt? Dat hadden ze ook wel even kunnen checken voordat het ding in productie ging.

 • Profielfoto
  scriptman

  Nisei lees jij eerst de reacties even?

  Misschien had apple er een kort verlengkabeltje bij kunnen doen, maarja dat kost natuurlijk weer geld. Nah ik zie het probleem niet zo, misschien hadden ze ons dit van tevoren kunnen zeggen..

 • Profielfoto
  cempa

  lekker bezig apple:( Beetje te veel op presteren gericht, ze moeten maar over hun behaalde suc6 heen. Dan krijg je dit soort slordige dingen die niet echt apple gewoontes zijn volgens mij.

 • Profielfoto
  scriptman

  Mja maar als dat ding WEL had moeten passen was het of langerwerpig en smal geworden, of er zat een extra kabeltje aan. Beiden zijn niet echt wenselijk (voor Apple althans..)

 • Profielfoto
  ramlal

  Macfixit rapporteert ook problemen met de knopjes:

  http://www.macfixit.com/article.php?story=20050120060316928

  Foto’s op MacBidouille.

 • Profielfoto
  Nisei

  @Aracon: Natuurlijk heb ik de reacties gelezen. Maar het motto van Apple is toch “uitpakken en gebruiken”? En niet eerst nog een verlengkabel moeten hoeven kopen. Jij vind het maar normaal dat een hoop gebruikers nu maar op eigen kosten een USB verlengkabel moeten kopen?

 • Profielfoto
  Raven

  Ik was van plan om een MP3-speler met een leuk design te kopen voor ongeveer 80/90 euro. Ik heb er nog geen een. Komt Apple met de shuffle. Ik vind the I-pod shuffle echt helemaal te gek. Mooi design, geen batterijen en 512MB (Lijkt mij wel voldoende?)

  Alleen hoe laad je de I-pod op? Ik heb begrepen via de computer, maar hoe zit dat dan als je op vakantie bent?

  En is er nog een andere manier om muziek voor je I-pod te krijgen, dan het met Itunes te kopen?
  120 nummers is 120 euro! Te duur voor mij..:O

 • Profielfoto
  Uxmal

  Raven, gewoon op je/een computer aansluiten en je cd’s op je computer zetten. ;)