Castor
Castor Nieuws 7 januari 2005

Firefox extensies: Leer de vos nieuwe streken

Een van de voordelen van het gebruiken van Firefox is dat er ondertussen een leuke verzameling extensies beschikbaar is. Hiermee kun je de browser naar eigen inzicht opwaarderen. Er zijn vast lezers/forumleden die Firefox al helemaal op maat gemaakt hebben, maar voor wie tot nu toe de kale standaardversie gebruikte staan hieronder een paar aanraders. Installeren is een fluitje van een cent in de meeste gevallen, alleen hapert het automatisch updaten nog weleens.

Scrapbook
Als een webpagina offline wilt bewaren is deze extensie een uitkomst. Na het installeren vind je onder ‘Tools’ een optie ‘Scrapbook’ die een sidebar opent waar je bewaarde pagina’s kunt bewaren, ordenen en zoeken. Verder is je contextuele menu uitgebreid met een ‘Capture page’ functie.

Developer extension
Deze extensie is voor voor webdevelopers een verademing. Firefox wordt uitgebreid met veel opties die handig zijn wanneer je met het maken, controleren of corrigeren van een webpagina bezig bent. Je kunt bijvoorbeeld CSS stijlen bekijken en bewerken, afbeeldingen uitzetten, frames en tabellen omkaderd tonen, je browser scherm op specifieke afmetingen weergeven en zo nog tal van dit soort handigheden


Forecastfox (v/h Weatherfox)
Deze uitbreiding toont de weersvoorspelling met de bekende pictogrammen onderin je browservenster (de statusbalk) – niet schokkend, wel handig.

BBcode
Voor forumaddicts is dit een must(?) naar mijn bescheiden mening: BBcode. De UBB tags waarmee je je posts in diverse fora kunt ‘stylen’, wordt door deze extensie verwerkt in de contextuele menu’s van Firefox. Er zijn diverse opties, maar zelf gebruik ik het plakken van (clipboard) tekst en afbeeldingen compleet met de quote- en imagetags erg veel. Checken!

Uiteraard is het aanbod nog veel groter en enorm divers, ik nodig iedereen dan ook van harte uit om hieronder de door jou gevonden juweeltjes van extensies met ons te delen.

Reageer op artikel:
Firefox extensies: Leer de vos nieuwe streken
Sluiten