Stof
Stof Nieuws 6 januari 2005

ATI introducteert X800 Mac Edition

ATI, de welbekende fabrikant van videochips, heeft de Mac versie van hun X800 videokaart geïntroduceerd. Deze high-end kaart is na de Nvidia GeForce 6800 de tweede die een 30″ Cinema Display kan aansturen. Omdat de X800 Mac Edition één ADC connector en één DVI connector heeft kan hij, in tegenstelling tot de GeForce 6800, maar één zo’n scherm tegelijk aansturen.

[textquote]Leveraging superior shader technology, Mac users can now experience high-definition gaming at incredible frame rates. Teamed with impressive rendering capabilities, the RADEON X800 XT is primed and ready to drive leading professional content creation applications. The RADEON X800 XT single slot solution doubles the performance of the previous generation, giving Power Mac G5 users an unbeatable graphics solution which supports high resolution monitors such as the Apple 30-inch Cinema HD Display.[/textquote]
Op BareFeats.com zijn al de eerste benchmark resultaten van de X800 Mac Edition verschenen. Daaruit blijkt dat ATI’s paradepaard in de meeste tests sneller is dan de Nvidia kaart. Ook is op een foto goed te zien dat de ATI kaart een stuk compacter is dan de Nvidia kaart.

Met dank aan Zakalwe voor het inzenden van de nieuwstip.

Reageer op artikel:
ATI introducteert X800 Mac Edition
Sluiten