Sad
Sad Nieuws 29 januari 2005

Apple verkrijgt patent op Spotlight zoektechnologie

Onlangs toonde Steve Jobs op de keynote speech van de MacWorld in San Francisco voor de tweede maal de functies en features van Spotlight, het geïntegreerde zoeksysteem van Mac OSX 10.4 (Tiger) dat dit jaar uitkomt.

Spotlight is in staat om razendsnel inhoudelijk te zoeken binnen alle bestanden op je computer. Zo kan je zoeken naar “oom Karel” en Spotlight vindt brieven, mails, foto’s en andere bestanden die allemaal met ome Karel te maken hebben.

5 jaar geleden (januari 2000) is Apple al begonnen met het ontwikkelen van deze technologie, wat 3 jaar eerder is dan Microsoft, die een dergelijk systeem willen inbouwen in Longhorn. Op 25 januari j.l. heeft Apple een patent gekregen op de zoektechnologie.

In het patent staat omschreven wat Spotlight precies doet voor de gebruiker. Er staat apart vermeld dat er al bij het intoetsen van de eerste letter meteen zoekresultaten verschijnen, die nauwkeuriger worden naarmate de gebruiker meer letters ingeeft.

Met dit patent kan Apple er voor zorgen dat grote concurrenten zoals Google en Microsoft geen namaak-Spotlight mogen maken, maar gewoon zelf iets moeten bedenken.

Bron: MacNewsWorld
Patent: U.S. Patents office

Reageer op artikel:
Apple verkrijgt patent op Spotlight zoektechnologie
Sluiten