Sad
Sad Nieuws 5 januari 2005

Apple klaagt ThinkSecret aan

Vlak vóór een MacWorld Expo is het altijd een ware gekte op diverse Apple websites wereldwijd. Zo zijn er hevige roddels over een onthoofde nieuwe Mac, een eventuele concurrent voor MS Office, iPhone, nieuwe notebooks, ja zelfs over een groots Apple offensief waarmee Apple in 2005 de grondvesten van de computerwereld zal doen schudden.

Grootste bron van al dit geklets is altijd weer ThinkSecret.com, die het heel vaak nog bij het juiste eind hebben ook. Niet zo vreemd, want ze hebben zelfs een telefoonnummer waar je anoniem je geheimen over Apple en haar produkten kwijt kan.

Apple is het gedoe nu zat en klaagt ThinkSecret aan. De eigenaar van ThinkSecret wordt voor de rechter gedaagd omdat hij gebruik zou maken van Apple’s bedrijfsgeheimen die uitgelekt zijn door medewerkers die daarmee hun geheimhoudingscontract verbroken hebben.

Men heeft niet precies aangegeven om welke geheimen het gaat: “…disclosed numerous confidential details regarding the technical capabilities of Apple’s unreleased computer product as well as Apple’s confidential marketing plans.”, zo staat er in de aanklacht.

Het wordt weer een hete zomer, op 11 januari.

Reageer op artikel:
Apple klaagt ThinkSecret aan
Sluiten