Sad
Sad Nieuws 31 januari 2005

Apple introduceert twee nieuwe technologieën in PowerBooks

Apple heeft in de zojuist uitgebrachte nieuwe PowerBooks twee nieuwe technologieën geintroduceerd; het “Scrolling Trackpad” en de “Sudden Motion Sensor”.

De Sudden Motion Sensor zit in gebouwd in de harde schijf en kan detecteren of er een schok of versnelling plaatsvindt en dan razendsnel de schijf even in de “geparkeerde” stand zetten om te voorkomen dat er schade ontstaat. Leg je je Powerbook iets te hard op tafel of laat je hem vallen, dan kan de harde schijf dit dus op tijd in de gaten hebben en beschermende maatregelen nemen.

Het “Scrolling Trackpad” biedt een mogelijkheid om zonder scrollmuis toch snel door documenten te scrollen.

Scrollen met het trackpad op de nieuwe PowerBooks
Door met twee vingers horizontaal of verticaal over het trackpad te bewegen kan je door grote documenten te scrollen zonder dat je de scrollbalken aan de randen van het scherm hoeft te verslepen. Deze nieuwe functie is aan te passen (of uit te zetten) via de voorkeuren van het trackpad.

Voor zowel de Sudden Motion Sensor als het Scrolling Trackpad heeft Apple patenten aangevraagd.

Reageer op artikel:
Apple introduceert twee nieuwe technologieën in PowerBooks
Sluiten