Sad
Sad Nieuws 17 januari 2005

Apple hardware regio-gebonden?

Op de web-editie van de Wall Street Journal vandaag een artikel over regio-gebonden hardware. Het is al langer bekend dat bijvoorbeeld DVD-spelers een regio-code hebben zodat ze niet alle DVD’s kunnen afspelen. Ook sommige nieuwe HP-printers accepteren alleen maar inkt-cartridges met regio-code om te voorkomen dat mensen zelf inkt gaan importeren uit andere landen.

Een inwoner van Fiji, die al jaren zijn Macs in de USA bestelde, kreeg een harde knal te horen toen hij zijn nieuwe iMac G5 aansloot. De machine bleek alleen 110 Volt aan te kunnen, terwijl iMacs in Europa bijvoorbeeld op zowel 110 als 230 Volt kunnen werken.

Ook Apple lijkt dus nu mee te doen aan wat veel fabrikanten al langer doen: het binden van hardware aan een regio, om te voorkomen dat men bijvoorbeeld gebruik maakt van een lage dollarkoers en hardware uit de USA gaat importeren. Het is veel makkelijker voor een fabrikant om 1 adapter in te bouwen in een systeem, dus waarom alléén voor de USA (en Japan) een speciale 110 Volt versie inbouwen?

“[Apple] declined to explain why the easily transportable iMac G5s Apple sells in the U.S. aren’t dual voltage”, schrijft the Wall Street Journal. “Apple does not discourage anyone, anywhere from buying an iMac G5”.

Bron: Wall Street Journal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple hardware regio-gebonden?
Sluiten